Drugi športi

Roglič (nepričakovano) izgubil zeleno majico, Alaphilippe novi vodilni

Leeds, 07. 09. 2018 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v šesti, kraljevski etapi dirke po Britaniji izgubil zeleno majico vodilnega, ki si jo je prikolesaril po četrtkovem ekipnem kronometru, ko je slavil z moštvom LottoNL-Jumbo. Etapne zmage se je veselil Nizozemec Wout Poels (Sky) pred Francozom Julianom Alaphilippom (Quick-Step Floors), novim vodilnim.

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Damjan Žibert

Po pričakovanjih se je etapa razpletla na ciljnem vzponu na prelaz Whinlatter, dolgem 3,2 kilometra in s povprečnim naklonom sedem odstotkov. Na začetku vzpona je močan ritem za Juliana Alaphilippa narekoval njegov moštveni kolega Luksemburžan Bob Jungels. Primož Roglič je sprva malenkost zaostal, a je bil 2,5 kilometra pred ciljem še ob vodilnih. Tristo metrov kasneje sta bila sama spredaj Francoz in Slovenec, iz ozadja pa se jima je priključil Britanec Hugh Carthy. Ta je s pospeševanji skušal napraviti razliko, po nekaj sto metrih mu je lahko sledil le še Julian Alaphilippe. Roglič je omagal, v zadnjem kilometru je popustil še Carthy, naprej pa se je izstrelil Wout Poels, strl Alaphilippa in slavil z dvema sekundama prednosti. Dvanajst sekund je na tretjem mestu zaostal Carthy. Roglič je skozi cilj prišel izven prve deseterice.

Pred sobotno in nedeljsko etapo je z drugega na prvo mesto skupno napredoval Alaphilippe, drugi je zdaj Wout Poels, loči ju 17 sekund. Roglič je na tretjem mestu z 32 sekundami zaostanka.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
08. 09. 2018 08.39
+1
Ne razumljivo mi je , zakaj se je ekipa Loto Jumba pred sami klancem razbila in Rogliča pustila nekje na sredi v največji gužvi. Preveč energije je pokuril ,da se je lahko priključil vodilni dvojici. Če bi pripeljal pred klanec v skupni vodilnih , sem trdno prepričan ,da bi se končalo veliko bolje . Tudi tretje mesto ni nobena katastrofa . Kje sta Thomas in Froomen?
Enmajstr
08. 09. 2018 07.51
+0
Dajmo rogla, navijamo zate.
2K18
07. 09. 2018 20.08
+10
Ta "alafilip" hmmm, od TDF, haloooo Mislim, sam čakal sem kdaj ga bo "zmanjkal", hudoooo, kapo dol... Ja Primož...Veliko si naredil za letos, morda še mičkano... držim pesti. Kot rečeno, drugo leto ampak kot si"rekel" v 2020 bo tvoje leto !!!!!!! Ja "Rogla" si pač na svojih nogah in verjamem in držim pesti..... pa ne za SLo ampak tvoj osebni uspeh....
apodgra
08. 09. 2018 08.42
-1
AlaPhilippe je že na Tur de France pokazal ,da je izvrsten kolesar za klance in ni to nobeno presenečenje
rekapaka
07. 09. 2018 18.02
+6
Sem gledal in kar naenkrat je Rogliča zmanjkalo. Izgledalo je kot, da ima težavo s kolesom. Nisem imel občutka, da bi omagal. Lahko se pa motim!
murate
07. 09. 2018 20.27
-9
2K18
07. 09. 2018 20.38
+1
Za Primoža bi dal "roko v ogenj" upssss. So takočekoč 24ur oziroma vsako sekundo pod kotrolo....PO raznoraznih aferah si ne bodo privoščili a ne......sedaj se vidi da pač nekdo omaga, prej je heeeeee ve se kdo samo stopnjeval in povečeval prednost !!!!!!
apodgra
08. 09. 2018 08.54
+1
Murata ,kaj se pa ti greš. Sigurno nisi rojen v Sloveniji in če živiš tukaj potem se je večja sramota zate ,ko napadaš nekoga in ga sramotiš in mu očitaš jemanja drog . Kaj si ti , da tako lahkomiselno brez dlake na jeziku blekneš v tri dni nekaj , za kar lahko tudi odgovarjaš . Če bi molčal in bil tiho , bil bilo zate najbolj modro. Beseda "modro "bi te verjetno spominjala na kakšno barvo Bojim se ,da ti tega ne moreš storiti , ker si preveč prazen v tvoji glavi .