Drugi športi

Roglič odličen drugi, v skupnem seštevku le še sedem sekund za vodilnim

Pesaro, 16. 03. 2019 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Primož Roglič je v četrti etapi dirke od Tirenskega do Jadranskega morja osvojil drugo mesto, pred njim je končal le Kazahstanec Aleksej Lucenko, ki je na zadnjih dveh spustih dvakrat padel, a na koncu presprintal Rogliča, skupno vodilnega Britanca Adama Yatesa in Danca Jakoba Fuglsanga. Yatesa in Rogliča loči sedem sekund.

Primož Roglič se v Italiji bori za drugo zmago v sezoni. Pred tem je zmagal na dirki po ZAE.
Primož Roglič se v Italiji bori za drugo zmago v sezoni. Pred tem je zmagal na dirki po ZAE. FOTO:

Aleksej Lucenko je prvič padel na spustu po prvem vzponu z I Capuccinija, takrat je pred zavojem zletel iz smeri, se od bankine spretno odbil in se rešil hujšega padca. Drugič je padel na dnu spusta, dober kilometer pred ciljem, ko je okusil trdoto asfalta, se hitro pobral in nadaljeval.

Iz ozadja so ga ujeli Primož Roglič, Adam Yates in Jakub Fuglsang, četverica je skupaj premagovala nekaj zadnjih 100 metrov, Roglič se je postavil na čelo, vse pa je presprintal Kazahstanec. Ko je prečkal ciljno črto, se je razveselil uspeha, nato pa začutil vse bolečine in odrgnine, saj je komaj hodil po ciljem prostoru, še poroča Slovenska tiskovna agencija. 

"V zadnjih 20 kilometrih sem dvakrat padel. Zaradi tega je bilo vse še težje. K sreči je bil za mano moštveni kolega Fuglsang. Res sem vesel, da sem prišel do etapne zmage po tem res 'usranem' dnevu. Dobil sem ogromno motivacije za nedeljo in klasike za tem," je v cilju razlagal obtolčeni kazahstanski prvak. Po štirih etapah ima Yates sedem sekund prednosti pred Rogličem, ki je pridobil eno mesto. Tretji je Nizozemec Tom Dumoulin, ki zaostaja že 50 sekund.

"Etapa je bila polna ovir. Podobna je bila klasikam v Ardenih, gor in dol od prvega do zadnjega kilometra, z veliko zavoji in strmimi vzponi. Vedno smo bili ob pravem času na pravem mestu. Na zaključnem vzponu sem se obdržal ob Rogliču, ko je močno pospešil. Malo sem razočaran, ker nisem zmagal etape, to je uspelo danes najmočnejšemu," pa je dejal Yates.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
17. 03. 2019 08.30
+2
2K18 Lahko, pa bi tudi izgubil drugo mesto. Če si gledal dirko, potem boš moral malo manj podcenjevalno gledati na opravljeno delo Rogliča. Vsaka mu čast, lepo ga je gledati in občudovati njegove sposobnosti. Yates se je zadnjih 1o-15 km samo šlepa za Rogljičem in varčeval svojo energijo.
2K18
16. 03. 2019 21.15
+0
Z sedmimi sekundami zaostanka za prvim je bil že pred etapo!!!!! Pridobil je le mesto, ker drugouvrščeni ni prišel v času kot Rogla.... Kaj se ne da napisati tako ali pač nekaj potencirate..
Maxx365
16. 03. 2019 21.02
+1
Ni Lucenko, temveč Lutsenko, piši kao što govoriš.