Drugi športi

Roglič ostaja v ekipi Jumbo-Visme za septembrski Tour

Zoetermeer, 06. 05. 2020 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Merijn Zeeman, športni direktor nizozemskega kolesarskega moštva Jumbo-Visma, je v zadnjem intervjuju potrdil osmerico za letošnjo dirko po Franciji, v kateri je tudi slovenski as Primož Roglič. Tour so zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na termin med 29. avgustom in 20. septembrom.

Roglič (v rdeči majici) ob Nairu Quintani med lansko dirko po Španiji, na kateri je pokoril vso konkurenco.
Roglič (v rdeči majici) ob Nairu Quintani med lansko dirko po Španiji, na kateri je pokoril vso konkurenco. FOTO: AP

Nizozemsko moštvo je sicer že decembra lani objavilo imena osmih kolesarjev, ki naj bi nastopili na največji kolesarski dirki na svetu, a je pandemija novega koronavirusa povsem oklestila koledar sezone v tej panogi in največje preizkušnje svetovne serije prestavila vsaj do 1. avgusta po prilagojenem koledarju Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Športni direktor Jumbo-Visme je v pogovoru za cyclingnews.com potrdil, da se osmerica potnikov za Tour v tem času ni spremenila. Poleg Primoža Rogliča bosta vlogo še dveh kapetanov prevzela Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk.

"Načrt za Tour se ni spremenil, zato tudi naša ekipa ni doživela sprememb," je v pogovoru za spletni portal cyclingnews.com  priznal Merijn Zeeman, ki sicer opozarja, da bo od kolesarjev samih odvisno, kdo bo zasedel svoje mesto v ekipi, saj se zaradi covida-19 v podobnem položaju doslej še niso znašli in ne vedo, v kakšni formi bodo v času dirke po Franciji.

Cilj ostaja zmaga na Touru
"Naš cilj ostaja isti: osvojiti Tour. Upam, da se bodo uresničili cilji Ucija in da bodo lahko izpeljali prilagojeno sezono. Zelo hvaležni bomo, če bomo letos sploh dirkali glede na vse oteževalne okoliščine," je sklenil Zeeman.

Med osmerico nizozemskega moštva so poleg treh kapetanov še Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
06. 05. 2020 14.28
-4
to je tisti Monačan??? Ful dobro!