Drugi športi

Roglič po neverjetni smoli, dveh padcih in izpahnjeni rami: To je življenje

Nica, 15. 03. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primož Roglič je bil sedem od skupno osmih dni dirke Pariz–Nica absolutni vladar in številka ena v karavani. Slavil je kar tri etapne zmage in pred zadnjim dnem v rokah trdno držal majico vodilnega. Nato pa je prišla usodna nedelja, ko je aktualni zmagovalec dirke po Španiji kar dvakrat padel, s čimer je bil boj za rumeno majico izgubljen. Kljub temu se je vidno zdelan in brez ekipnih kolegov boril do konca. Po preizkušnji pa je razkril, da si je pri prvem padcu celo izpahnil ramo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Črna nedelja za Rogliča
    02:20
    Iz 24UR: Črna nedelja za Rogliča
  • Iz SVETA: Že tretjič v Franciji praznih rok
    02:44
    Iz SVETA: Že tretjič v Franciji praznih rok

Prvi padec, ki ga je Primož Roglič utrpel 72 kilometrov pred ciljem osme etape od Pariza do Nice, še ni bil usoden, saj je obdržal stik z vodilnimi. Nato pa se je 25 kilometrov pred ciljem še enkrat znašel na tleh, ko so kri zavohali ostali favoriti v boju za skupni seštevek, mu ušli, po čemer se Rogliču ni več uspelo vrniti v boj za skupno razvrstitev.

Primož Roglič je v cilj osme etape prišel povsem brez moči.
Primož Roglič je v cilj osme etape prišel povsem brez moči. FOTO: AP

Zasavski orel je osemdnevno dirko po veliki smoli sklenil na petnajstem mestu, po koncu pa je na Instagramu zapisal: "Ni vselej lepo, a takšno je življenje. Padel sem prvič, si izpahnil ramo, jo vrnil na mesto in si podrsal rit. Vrnil sem se v glavnino, a padel še enkrat na drugo stran. Dal sem vse od sebe, tako kot moji ekipni kolegi, a se mi ni več uspelo vrniti. To je življenje." 

Kljub vsej smoli pa je kapetanu Jumbo-Visme z neverjetnimi napori, ko je v zadnjih kilometrih, ko se je cesta postavila močno navkreber, ostal sam, le uspelo priti do cilja in s tem rešiti eno od dveh majic, ki jih je imel na startu osme etape. Slavil je namreč v seštevku za najboljšega sprinterja, v katerem je zbral 59 točk, 18 več od drugega Sama Bennetta

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
31-letnik bo po napovedih sezono nadaljeval petega aprila na dirki po Baskiji, kjer naj bi prvič letos videli spopad ta čas verjetno najboljših kolesarjev na svetu – Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Za spletno stran nizozemskega moštva je Roglič še dejal: "Delal sem napake. Po drugem padcu se mi ni uspelo vrniti, bil sem preveč v ozadju. V zaključku sem dal zares vse od sebe, da sem sploh prišel do konca. Razočaran sem, a to je del športa. Kljub temu sem s te dirke povlekel nekaj pozitivnih stvari, ki si jih bom zagotovo zapomnil v nadaljevanju sezone. Skušal bom karseda okrevati in se nato pripraviti na naslednje cilje." 

'Vrnil se bo še boljši'
"Slab dan je za nami. Po prvem padcu nam je Primoža precej hitro uspelo vrniti med najboljše. Pri drugem padcu se mu je snela še veriga, čeprav je bil blizu vrnitvi in je za najboljšimi zaostajal le za kakšnih 20 metrov, je ostal zadaj. Moral se je vdati in bilo je konec. Krivimo lahko zgolj sebe. Primož je mentalno zelo močan, vrnil se bo še boljši, to je v preteklosti že dokazal. Škoda za skupno razvrstitev, a dobili smo tri etape in zeleno majico. Naše misli so sedaj usmerjene k naslednjim dirkam," pa je bil podobno odločen športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (113)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
16. 03. 2021 10.31
+2
Tako se je treba boriti in pokazal je kaj je pravi borec . Ni vrgel puške v koruzo in odstopil , nadaljeval je naprej sam ,klub težki poškodbi . Če bi se to zgodilo bilo kateremu drugemu kolesarju , bi ta nedoumno odstopil . Moti me to , kje je tu solidarnost med kolesarji , ko se najboljšemu kolesarju zgodi padec, namesto , da bi upočasnili ritem dirke in mu dali možnost priključite, oni izkoristijo to priložnost in še pojačajo ritem dirke. Za take primere , bi morali sprejeti navodilo, da, se takemu kolesarju omogoči vrnitev v glavno skupino . Kaj če se ti to zgodi 2,1 km pred ciljem in izgubiš prvo mesto in vse kar si dosegel postane nič vedno -
pojtrarara
16. 03. 2021 11.22
saj je to nepisano pravilo. Tukaj pač so igrali izjemno grdo in so namenoma v trenutku, ko so dobili info, da primož že vuidi rep glavnine in bo priključil, še namenoma pospešili - prav igrali so na to karto da se zmaga njihova lovi,da najboljšemu ne dovolijo priključka in takrat je bilo konec- ker jasno,da sam osamljeni je takoj krepko v šibkejši poziciji, kot grupa, ki je navijala tempo namenoma prav s tem namenom,da ne priključi glavnini. In to je tisto kar dela to zmago izjemnooo nepošteno. Pa še se sprašujem, ne vem zakaj Šahman, če je tako močan ni zmagal vsaj zadnje etape potem, ko Primoža ni bilo spredaj , ni niti zadnje ni bil sposoben zmagati, čeprav so mu vsi tako pomagali. recimo na vuelti je direktor ustavil Movistar, ki je hotel dobiti razliko v vetru... zgodil se je padec vodilnega in njegove ekipe... movistar z valverdejem in quintano pa je želel ta padec izkoristiti z nabijanjem tempa, da se ne bi mogli priključiti, še posebej so izkoriščali veter v ravnini, ravno s tem namenom,da bi vplivali na skupni seštevek in tako pridobili mankajočo razliko v času... pa jih je direktor dirke ustavil, da gre za nepošteno potezo,da se to ne počne. Tako bi morali narediti tudi v nedeljo v franciji, samo očitno Francozi nimajo občutka za fairplay. če bi primož priključil na rep glavnine, bi se prebil tudi naprej, zagotovo. Tako je povsem jasno da so Bora in Astana namenoma izkoristili to.
Pepe Bolcev
15. 03. 2021 16.46
-1
Se prav bojim, da bo Tadej zmagal na tisti drugi dirki. Ga bo lojtra sigurno skregala kako zastavo drzi. Zraven pa se novinarje, kako pisejo. Na koga me ze to spomni?
pojtrarara
16. 03. 2021 11.28
Zdej pa dosti kot prvo preberi si svoje komentarje kako si našo ASnamarijo napadal, ko so ji drugo mesto odvzeli, krivično in ji je bilo potem vrnjeno... kako si se naslajal nad nepošteno odločitvijo žirije in ji privoščil najslabše. Ogledalo si nastavi. Tadej bo danes zmagal in mu privoščim in bo zasluženo zmagal. kar pa zadeva lanskega tdf - pa stojim za svojim mnenjem... njegov ITT je bil zame vesoljski, tadeja nisem nikjer obtoževala, res pa nimam nekega zaupanja v vodilne tiste ekipe in imam pomisleke kaj so za dnar zmožni narediti... konec koncev vidimo da tudi v drugih športih harajo vse z dnarjem. Stojim za mnenjem da je bil tisti itt vesoljski, tadej je odličen, ampak še vedno sem mnenja,da tolikooooo presežno odličen glede na ostale v ITT pa tudi ne. Zato mi bo tisti rezultat in časovna razlika vedno čuden in zbujal pomisleke. Pika. Ti pa se zamisli sam nad svojim pljuvanjem po športnikih, kjer jim privoščis očitno celo,da jim krivično odvzemajo rezultate in se ob tem naslajaš - kot si se v Aninem primeru. Zdaj pa se že umiri.
Roglič šampion
15. 03. 2021 16.14
+7
Fenomenalen kolesar in zlat clovek. Vso sreco v nadaljevanju sezone, Primož!!
motorist_mb
15. 03. 2021 16.30
+5
Bigbadjohn
15. 03. 2021 16.09
+3
Bilo bi prav fletno, če bi Rogla uporabil izkušnje iz smučarskih skokov in začel padat z bicikla v telemark? (adijo poškodbe, pa to...)
apodgra
16. 03. 2021 10.36
Poškodbe in okvare na kolesu so sestavni del dirke. Zgodi se lahko v trenutku in nič si ne moreš pomagati. Tudi od cestišča, od gneče v skupini je mnogo odvisno.
Janez Francl
15. 03. 2021 14.46
+6
Krive so disk bremze , ki jih je hvalil pred parimi mesci. Ko zagusti , človek reagira na tisto na kar je programiran - na čeljusti - in ne na nove diske !! Razlika je ogromna . Drugo pa , kje je bila ekipa a je sploh kdo od Visme prišel v cilj ? Rogliču pa dobrohoten nasvet , ne hodi in ne vozi nikjer več po svetu brez Kusa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Še enkrat brez K U S A !!
motorist_mb
15. 03. 2021 14.50
+3
mr_cat
15. 03. 2021 14.53
+2
Generacija56
15. 03. 2021 15.00
+0
Janez, o bremzah bi lahko razpravljali, a o Sepp-u Kussu ne! IMAŠ 100% PRAV!
pojtrarara
15. 03. 2021 16.20
+0
jaz sem tudi na disk bremze najprej pomislila. Glede ekipe mi je pa res izjemno čudno ,da jih ni bilo zraven v drugo - da so bili vsi tako utrujeni, sploh, če upoštevamo, da je bila to izjemno kratka trasa in da so bili pri cca 60 prevoženih km tako zelo utrujeni da niso mogli pomagati primožu mi je malo čudno... čudno mi je pa tudi,da sta bila dva padca točno tam, kjer ni kamere, kjer nismo videli prenosa - predvsem zakaj ga nismo videli po celi trasi... to je tudi izjemnooo čudno in da potem ravno tam pade dvakrat vodilni na dirki... ne obtožujem ampaaak čudnooo.
Pepe Bolcev
15. 03. 2021 16.27
+0
Joj lojtra zatezena. Eno in isto ze dva dni....
apodgra
16. 03. 2021 10.38
Tudi mene zanima ,kje se je izgubila ekipa in zakaj je moral sam nadaljevati dirkanje .
apodgra
16. 03. 2021 10.42
pojtrarara Tudi meni se zdi čudno, da ni nobena kamera posnela njegovega padca in da se je drugi padec zgodil baje na istem mestu . Šele po padcu ,ko je že bil na kolesu so pokazali njegovo poškodbo-
gullit
15. 03. 2021 14.02
+6
Jumbo Visma je spet dokazala da je bolj Dumbo Visma. Po touru pa po kriteriju dauphine so ze tretjic zapravili sigurno zmago. Velike ekipe zavarujejo najboljsega. Primoz pa glavo gor. Verjamem da nas bos se velik razveseljeval.
motorist_mb
15. 03. 2021 14.13
+4
Direktor je glavni krivec ,preveč kapetanov in egotov pa še kaj!
Hophopferdo
15. 03. 2021 15.04
-2
Daj prosim povej, kaj lahko direktor al pa nekdo, ki se vozi na drugem kolesu nardi, da ti ne padeš. Pa povej mi 3 velike ekipe, pri katerih najboljšega zavarjujejo.
gullit
15. 03. 2021 17.07
+2
Gres na celo dirke ter nadziras dirko ne pa da se guzvajo potem pa pride krožišče ali se cesta zoza pa pride do padca. A si kdaj vidu Induraina Armstronga Frooma da je padu na pomembni predzadnji ali zadnji etapi? Ne ker ga ekipa varuje. Pri Dumbu Vismi se pa to dogaja skoraj na vsaki dirki.
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.45
-2
Bravo punci? Za kaj tocno? Ker ena pljuva cez nogometase, druga pa cez tadeja in vse ostale, ki se Primozu na pot postavijo? Me ne cudi domobrancek, da ti je to blizu.
pojtrarara
15. 03. 2021 16.22
+2
a se lahko umiriš no - kdo pljuva čez koga zdaj ti napišem tadeju čestitke za vodstvo na TA in za verjamem,da jutrišnjo zmago na dirki - če le ne bo kaj izjemnega. Zdej se pa umiri že enkrat.
Pepe Bolcev
15. 03. 2021 16.37
-1
No no lojtra... en majhen napredek sva pa vseeno naredila... ampak se se kr sprenevedas... ampak tocno tako kot pravis danes ... ne obtozujes, samo poves.... tocno tako si napadala lani Tadeja. Napadala in ga obtozevala. Grdo. Podmuklo. Se ni treba nic sprenevedat.
motorist_mb
15. 03. 2021 13.40
+1
pepek ima dans izpit iz kolesarstva,tršici feelslo in pojtrca ga neota kuj tak spustili skozi.Bravo punci 😁
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.06
-1
Ampak kot receno. Lojtra in ostali sportniki bodo ze vedeli.
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.06
-1
Pojasnil je, da je glavnina po prvem padcu počakala nosilca rumene majice, kot narekuje nepisano pravilo v kolesarstvu, pri drugem pa pač ne, a jih zato ne obsoja. "Morda sploh niso vedeli za padec," je dopustil možnost. "To je življenje, to je kolesarstvo. Ne vem, morda bi mi storili podobno, če bi bili na 2. in 3. mestu. Krivimo lahko sebe, ker nam Primoža ni uspelo spraviti v glavnino. Tudi vse preostale okoliščine nam niso bile v prid, a tako je, gremo dalje," je bil realen Niermann.
pojtrarara
15. 03. 2021 16.26
+1
najbolj sporna poteza je bila potem - ko so vedeli,da se po padcu vrača nazaj v glavnino, in da je tik pred tem,da priključi, takrat so B in A pospešili, namenoma,da mu ne dovolijo priključka na rep glavnine in tako izkoristijo njegov padec. To je sporna poteza. če bi bili fer bi vozili v istem tempu, Primož bi priključil na konec glavnine in potem naj napadejo - samo so vedeli,da takrat jim tisti napad ne bi koristil, ker bi bil še vedno hitrejši in bi se prebil čez glavnino naprej... igrali so na karto njegove osamljene vožnje - in ko so slišali, da kljub temu že je pri repu glavnine , da priključi, so namenoma potegnili,da mu to onemogočijo, da na ta način zmagajo, ker so bili le grupa, on pa sam - in potem se je začel zaostanek nabirati Primožu, oni pa so takrat s tisto pospešitvijo ujeli ubežnike... me zanima zakaj če je Šahman tako vozil na zmago in tako odličen, zakaj ni zmagal zadnje etape?
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.05
-1
Krivdo je vzel na pleča ekipe. "Nihče drug ni kriv kot mi sami," je dejal Niermann in ovrgel namigovanja, da so krivi kolesarji Astane in BORE, ki so kljub padcu glavnega akterja na dirki neusmiljeno navijali tempo v ospredju, namesto da bi ga počakali.
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.05
-1
"Ko je Primož padel na prvem spustu, se je dokaj hitro vrnil v glavnino. Ko pa je padel še drugič, in to na istem spustu, prav na zadnjem ovinku pri reki, se mu je snela še veriga in kar nekaj časa je trajalo, da je zadevo uredil. Takrat je ostal brez pomočnikov in brez pomoči spremljevalnega avtomobila. Komisarji padca očitno niso videli in so vzpostavili t. i. barrage (to pomeni, da spremljevalni avtomobili niso smeli prehiteti kolesarjev, ki so zaostali, op. a.). Primožu se je uspelo približati glavnini, manjkalo mu je še približno 20 metrov, a se ni izšlo in vsega je bilo konec."
pepi bolcev
15. 03. 2021 12.58
-3
Roglicu nic ne pomaga, da je velik clovek in sportnik. Njegovi navijaci so nesportni butalci, ki vedno iscejo razloge in probleme v drugih, in nikoli pri sebi.
pepi bolcev
15. 03. 2021 12.31
+0
O fair playu najbolj glasni seveda tisti, ki poosebljajo nesportno obnasanje.
pepi bolcev
15. 03. 2021 12.28
-4
feel??? Zakaj je treba v nic dajati druge sportnike??? Butalska logika. A ti jaz kaj napisem o temu storu Rogli? Res ste eni pravi navijaci! Kaj majo fuzbalerji s tem, ce je tvoj kolesar storast k pet letni otrok???
uporabnica1
15. 03. 2021 12.32
+1
Roglič šampion
15. 03. 2021 13.04
+1
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.14
+0
unklub. Kaj teb ni jasno? A si nepismen? Odgovarjam na zapis primitivne navijacice, ki ni sposobna navijat za kolesarje brez, da pljuva po nogometasih. Kaj teb ni jasno pokveka mala?
Roglič šampion
15. 03. 2021 13.17
+3
stor roglic, storast ko petletni otrok. To zate ni pljuvanje Pepi? Feelslovenia, sicer sam ne bi napisal nogometne baletke, je pa res da veliko nogometasev v ogromno situacijah pretirava. Niso pa vsi taki, definitivno ne.
pepi bolcev
15. 03. 2021 13.26
-3
unklub. Ja seveda. Jaz pljuvam. Ti si pa Gandi. Ti nastejem vse Primozeve padce? Stor je namenjen predvsem njegovim nesportnim navijacem. Pljuvajo na vse in na vsakega. In potem si si ti mene nasel. Butalcek.
uporabnica1
15. 03. 2021 15.53
+0
Niso vsi ne, jih je pa ogromno. Ne žalim sam povem tko kakor je
Roglič šampion
15. 03. 2021 16.07
+1
Pepi nisem Gandi ne. A ne pljuvam. Glede na tvoje izjave si ti en Butalček. Sploh pa vidim da s tabo nima smisla. Lep pozdrav in uzivaj.
Roglič šampion
15. 03. 2021 16.12
+1
Feelslovenia sicer se mi zdi malo pretirano "nogometne baletke". A po komentarjih sodec (se z vsemi ne strinjam sicer, a vseeno) vidim da nisi pljuvacica in da si uredu. In mi ni jasno kaj se temu sanja ki tebe in @Pojtrarara za pljuvacici oznacuje. Tudi za njo nisem zasledil da bi pljuvala npr. po Tadeju.
Pepe Bolcev
15. 03. 2021 16.23
-1
unclub. Ti si smesen. Ves cas poudarjas kako se ne strinjas, kako je pretirano itd, ampak pljuvas pa mene. Smesno. Nisi zasledil, da bi pljuvala po Pogacarju? A men ne verjames? Vtipkaj Pogacar zmagal v kronometru, pa pejt brat komentarje. Bos videl kako je Tadej sumljiv! Da o tem kako pod vsako novico poucuje vse od novinarjev naprej. A ves 24 ur ni dovolj dober portal za njo. Ampak se oa vseeno dovolj domace tukaj pocuti. In ja. Nisi Gandi. Nasel si tle mene in se zacel nekaj vame vtikovat. Sami tipicusi. Anamarija se je dotaknila svicarke! Ampak pravi sportni navijaci trdijo, da je kriva fis in direktor jumbo visme!
Roglič šampion
15. 03. 2021 18.30
+1
Kot sem rekel Pepe. Sva zakljucila. Uzivaj.
Pepe Bolcev
15. 03. 2021 18.50
-2
Ja endrekodcluba. Kdaj in zakaj sva pa zacela? Butalc. A sem se jaz vate dregnil?
TNT4U
15. 03. 2021 12.23
+3
Eden (generacija 56) je lepo napisal. Tudi jaz se ne strinjam s tem, da je kar 2x padel, pa da kamere, ki spremljajo vse možno niso tega ujele. Čakal na menjavo kolesa - pa nikjer niso tega posneli. Edino kar je bilo jasno je to, da silne ekipe, ki jo ves čas hvali, v odločilnih trenutkih ni bilo nikjer. Njegova izjava: "bom vedel za drugič..." pove vse. Je predober in prepošten. Če bi se komurkoli drugemu to zgodilo, bi bil to svetovni vik in krik, pri Slovencu je to nekaj samoumevnega in že takoj po dirki gre vse v pozabo. Žalostno
Hophopferdo
15. 03. 2021 13.11
-2
Lani je bil Alaphilippe na dirki po Flandriji v begu z van Aertom in se je zaletel v belgijskega kamermana, ki je z motorjem stal na cesti. Zlomil si je roko in v intervjuju rekel, da ne obtožuje nikogar. Taki padci se pač pozabijo, vsi pa vejo, da postal svetovni prvak in da je v Liegeu prehitro slavil... in to ni žalostno. To je čar tega športa
VAREN
15. 03. 2021 11.34
-1
Bo treba dat kelvar hlače na rit.
Sachs
15. 03. 2021 11.28
+4
Še 1x, Rogla je car, malo pozneje je v intervjuu povedal, to je life. Imel je svojga sinčka v rokah in s tem nakazal, kaj je v življenju pomembno. Nobenemu ne želim, da se preveč fokusira na eno stvar in da mu otrok odraste mimo dogajanja, tega časa ne gre nadoknadit.....
uporabnica1
15. 03. 2021 11.27
+6
Kolesarji so gladiatorji, neverjetni so. V cilj pridejo ves polomljeni, nogometne baletke pa jokajo za vsak dotik. Bravo Rogla!
marston
15. 03. 2021 11.46
+1
motorist_mb
15. 03. 2021 12.05
+2
puspan
15. 03. 2021 11.25
+0
Če bi nevoščljivost gorela, je skoraj vsa Slovenija v ognju.