Kolesarstvo

Roglič ostaja previden: Dirka je še dolga, odločilne etape so še pred nami

Valdepenas de Jaen, 26. 08. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Primož Roglič je na najboljši možen način pokazal, da je nesrečen padec na torkovi etapi zanj že preteklost. Na zadnjem vzponu 11. etape je bil najmočnejši in si v primerjavi s favoriti privozil še nekaj sekund prednosti. Pred drugo polovico dirke pa je povedal, da je vse še odprto in da bo, če se bo dobro počutil, še poskušal z napadi.

Primož Roglič je v torek "začasno" oddal rdečo majico ubežnikom.
Primož Roglič je v torek "začasno" oddal rdečo majico ubežnikom. FOTO: AP

Hribovita sredina etapa je postregla z enim klancem druge kategorije, za konec pa je kolesarje čakal še peklenski kilometer, ko je naklon na nekaterih delih presegal 20 odstotkov, skupno pa je bil kar desetodstoten. Kot nalašč za Primoža Rogliča, ki je skupaj z najbližjim zasledovalcem Enricom Masom najprej ujel še edinega preostalega ubežnika Marcusa Corta Nielsena, v zadnjih metrih pa si je z napadom privozil še sedmo etapno zmago v karieri na Vuelti. 

Čeprav mu je sklepni klanec še kako ustrezal, je bil 31-letni Kisovčan presenečen, kako strm je bil: "Ogledal sem si nekaj videoposnetkov tega klanca, a nekaj je video, drugo pa realnost. Tako da nisem točno vedel, za kako strm klanec gre. Na koncu je bilo res izjemno strmo, a sem imel še dovolj energije in uspelo mi je." 

Zmagovalec zadnjih dveh izvedb dirke po Španiji je trenutno na tretjem mestu v skupnem seštevku, a vodi med tistimi, ki jih strokovnjaki pričakujejo v boju za rdečo majico. Vodita namreč Odd Christian Eiking in Guillaume Martin, ki sta se na vrh prebila po begu na torkovi etapi, v gorah pa se pričakuje, da ne bosta držala stika z najboljšimi. 

Vrhunci 11. etape na dirki po Španiji:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Vsaj deset nevarnih kolesarjev je še ostalo ...'
Tako se zdi, da je Rogličev najnevarnejši konkurent prav domačin Mas, ki je v skupnem seštevku tik za njim, na četrtem mestu. Peti je še en Movistarjev kolesar Miguel Angel Lopez. Na vprašanje enega od španskih novinarjev, ali se bolj boji Masa ali celotne Movistarjeve ekipe, je Roglič odvrnil: "Vsi, tudi jaz, smo nevarni. Dejstvo je, da ne morem izpostaviti zgolj enega nasprotnika. Enric je v izjemni formi in mi je za nameček še najbližje v skupnem seštevku, zato je najbolj nevaren. Movistar je izjemno močna ekipa, a tudi Ineos je. Še vsaj deset kolesarjev je, ki so lahko nevarni. Iti moramo iz dneva v dan in videti, kako daleč bomo prišli." 

Nato je aktualni olimpijski prvak v kronometru dobil še pohvalo, češ da sploh ne zna drugega kot napadati, na kar je odvrnil: "Včasih pravite, da nikoli ne napadem. Včeraj (v torek, op. a.) sem. Bomo videli. Odvisno bo od nog. Če bodo prave, bom še poskušal. Videli bomo." 

Egan Bernal zaenkrat ni v formi, v kakršni je bil na dirki po Italiji.
Egan Bernal zaenkrat ni v formi, v kakršni je bil na dirki po Italiji. FOTO: AP

Bernal? 'Dirka je še dolga'
Pod pričakovanji pa v Španiji dirka Egan Bernal. Kolumbijec ima priložnost, da pri 24 letih postane najmlajši z zmagami na vseh treh najdaljših dirkah, a mu zaenkrat ne kaže najbolje. Je na sedmem mestu, za slovenskim asom pa zaostaja za skoraj tri minute. Kljub temu Roglič meni, da bo Bernal v drugi polovici dirke lahko nevaren. "Ja, zagotovo. Dirka bo še dolga. Odločilne etape so še pred nami. Če se bo dobro počutil, se seveda lahko vrne," Bernala ne odpisuje Roglič. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AyrtonS
26. 08. 2021 13.21
zaenkrat vse lepo in super, dokazal je kljub padcu da je močen v nogah... gremo Rogla!!
apodgra
26. 08. 2021 11.38
+2
Kar se mi pri njemu posebno dopade je to, da nikogar ne podcenjuje in v vsakem vidi enakovrednega tekmeca- Njegovi odgovori so premišljeni, kratki, korektni in zelo jasni . Vse je odvisno od veliko faktorjev , veliko je njegovih in tudi nekaj je takih na katere on sam ne more vplivati. Okvara na kolesu, grupni padci .... Prepričan sem , da je teh bilo že preveč in naj ga naprej spremlja tudi fortuna sreče.
Pepe Bolcev
26. 08. 2021 10.42
-1
Primoz in njegov fan club starih bab 😂🤣😂🤦🏼🤣😂😂
Sir Oliver
26. 08. 2021 12.54
+2
starakolesarka
26. 08. 2021 13.11
+1
Pepe. Povej po resnici! Koliko si pa ti star? Te pozdravlja Rogličev klub starih bab!!!
starakolesarka
26. 08. 2021 13.13
+1
Drugače pa veš, Pepe, jaz enostavno navijam. Za vse naše. A je prav?
starakolesarka
26. 08. 2021 13.19
Sicer pa ... V neznansko veselje mi je, da te malo jezim, Pepe. Prav tebe sem našla. Pa veš, zakaj? Ker te na vsako izjavo, ki ti ni všeč, katapultira v nebo. In potem ne morem kaj, da mi ne bi šlo na smeh ...
starakolesarka
26. 08. 2021 10.12
+4
Primož, samo previdno in ne preveč počasi. Želim ti, da se ti vse poklopi.
pojtrarara
26. 08. 2021 09.57
+3
Sreeeecno Primož, zdravo in s popolnim kolesom ter vedno mocnimi nogami do koncne skupne zmage ti želim 🙏🤞💪💪💪🍀♥️
oježeš
26. 08. 2021 09.44
+5
Kako je Rogla bolj realen kot novinarji se vidi v tem zapisu. Želim, da mu uspe tudi letos, vendar bo treba še garanje. Ni tako enostavno kot le govoriti in govorice prilagajati trenutnim razmeram.
Oliguma
26. 08. 2021 08.51
-1
Tak da ja..ja tak da ja..ja..ma ja ..tak da ja :-)))))