Drugi športi

Roglič priznal: Danes nisem imel pravih nog, da bi šel hitreje

La Planche des Belles Filles, 19. 09. 2020 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
101

"Danes nisem imel pravih nog, da bi šel hitreje," je po sobotnem kronometru, 20. etapi letošnjega Toura, v kateri je izgubil rumeno majico in končno zmago razočarano razlagal Primož Roglič.

Takole dotolčen je v cilju obsedel Roglič.
Takole dotolčen je v cilju obsedel Roglič. FOTO: AP

"Preprosto nisem mogel pritiskati, nisem mogel razviti moči, potrebne za zmago. Trudil sem se po najboljših močeh in dal vse od sebe, toda Tadej je bil premočen. Vedel sem, kako Tadej vozi, a to mi ni kaj prida koristilo, ker noge niso bile prave," je v pogovoru za spletno stran Jumbo-Visme povedal Primož Roglič, ki je preživel vse napade na gorskih etapah, na koncu pa izgubil zmago tam, kjer so vsi pričakovali, da je najmočnejši. "A kljub razočaranju mislim, da smo ekipno opravili zelo močen Tour. Ekipi se moram zahvaliti za vse, kar so storili zame v zadnji treh tednih. Ponosen sem na to, kako smo vozili kot ekipa in pozitivne stvari moramo vzeti s seboj v prihodnost," je povedal Roglič. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dumoulin: Pogačar je bil na neki drugi ravni kot mi
V taboru Jumba-Visme niso mogli skriti razočaranih obrazov v cilju, ko so videli, koliko zaostanka si je Roglič pridelal že na položnejšem delu kronometra. "To je velik udarec. Pogačar je bil danes na povsem drugačni ravni kot mi. Primož se je počutil dobro in vedel je, da mora odpeljati dober kronometer. To ni bil njegov najboljši kronometer, a vsekakor še zdaleč ne najslabši. Zmaga nam je spolzela iz rok, zelo sem razočaran. Tega nismo pričakovali," je poudaril Tom Dumoulin, sicer drugouvrščeni kolesar z današnjega kronometra.

 A če je takšen specialist za kronometre, kot je Dumoulin za Pogačarjem zaostal kar minuto in 21 sekund, potem je jasno, kako dobro je 21-letni Pogačar, ki si je privozil najlepše darilo za 22. rojstni dan, ki ga bo praznoval v ponedeljek, odpeljal sobotno preizkušnjo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je popolno presenečenje, Primož se je počutil dobro. Nič ni kazalo, da se počuti slabše. Že med kronometrom sem videl, da kolo vozi drugače kot sicer. Vsi smo se zelo trudili zanj. In vsi smo dali vse od sebe v zadnjih treh tednih. Da se ni izšlo, je za nas veliko razočaranje. S svojim kronometrom sem lahko zadovoljen. Mislim, da bi težko odpeljal bolje," je povedal belgijski kolesar Wout van Aert, ki je v večini težkih etap opravil peklensko delo, ko je na čelu Jumbo-Visminega vlaka vlekel Rogliča na poti do čim boljše uvrstitve. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (101)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
20. 09. 2020 12.01
Škoda. To je šport. Niso pač vsi dnevi dobri. Sam kdo mu je to čelado tak gor nataknil je pa tud.......
riss
20. 09. 2020 10.35
+2
Predlagam POBRATENJE KOMENDE in KISOVCA (PKK). Župana zmigajta se! Saj sta tudi Primož in Tadej prijatla.
Walter Pravicek
20. 09. 2020 10.24
-1
Morebiti so že opravili test na narkotike-pa ne,da mu to privoščim,a kot komentirajo drugi kolesarji mu seveda zavidajo,vodstvo ekip patakne glave in kontrola mora biti.Naj ne bo nič narobe!Zmaga je slovenska-PRVA v zgodovini toura!Čestitke.
abcč
20. 09. 2020 10.04
+5
Ne vem, malo prevelika razlika v primerjavi z ostalimi.
Milan Oni?
20. 09. 2020 08.21
+13
Kljub temu iskrene čestitke!!!
CDROM
20. 09. 2020 08.12
+27
Primož ti si največji car in zmagovalec te dirke! S potezami in to kar SI po duši ti je sam Richie Porte čestital in te bo vedno koval v zvezde! Marsikdo te bo! Današnjo dirko je Pogača odpeljal vrhunsko in je bil pri videnem
puspan
20. 09. 2020 08.31
+8
CDROM, KRATKO IN JEDRNATO. ODLIČEN KOMENTAR.
Nosmoke
19. 09. 2020 21.59
-4
Še en žalosten da bo jutri za SLO ! Šlepar se bo zelo utrudil ,ko bo moral po stopnicah kar trikrat.
User792410
19. 09. 2020 21.56
+70
Z današnjo izjemno predstavo Tadej zasluženo osvaja Tour, saj je, bolj ali manj nepričakovano, deklasiral vse! Tudi razočaranemu Primožu vse čestitke, ker je danes dal vse od sebe, a po kompletni analizi bo lahko le ugotovil, da Toura ni izgubil danes, ampak že v prvi tretini etap, ko je skupaj z ekipo še nekako tipal tekmece in taktiziral, toda glede Tadeja očitno preveč. Prepričan sem, da je Tour odločila etapa z zaključkom na vzpon Col de Peyresourde, ki jo je z že takrat izjemno predstavo dobil Tadej Pogačar in debelo nadoknadil velik zaostanek, ki si ga je zaradi defekta in vetra nabral mislim, da etapo prej. No v glavnem tu se je Primož odločil, da njegovi ne bodo sledili Tadeju, ko se je ta pod vrhom odločil za beg in potem praktično nadoknadil celoten zaostanek, ki ga je nabral dan prej. Mislim, da je bila to edina napačna taktična odločitev Primoža in Jumba-Visme na celotnem Touru, vendar očitno zanj odločilna in moram priznati, da imam danes zelo mešane občutke. Ne moram reči, da nisem vesel Tadejevega uspeha, ker sem ga, tako kot vseh velikih uspehov naših športnikov, ampak ne morem, da mi ob enem ne bi bilo bolj žal, da ni uspelo Primožu, predvsem zaradi tega, ker pred Tadejem je še celotna, verjamem, da izjemno uspešna kariera, za Primoža pa je vprašanje, če bo mu bo Jumbo-Visma dala še eno priložnost. Je pa Primož Roglič nam Slovencem dokazal, da ni športni egoist, ampak športnik z velik srcem, mogoče celo prevelikim! Sicer pa je skupni rezultat, gledano izključno iz nacionalnega vidika, izjemen in vprašanje je, če se dvojno zmagoslavje na Touru še kdaj lahko ponovi. In za konec, Tadej vse skozi ponavlja kako je za uspeh zaslužna njegova ekipa, ampak vsi ki smo spremljali Tour vemo, da so za njegovo zmago, pa se naj to še tako čudno sliši, veliko bolj zaslužni pri Jumbo-Visma, kjer so vse skozi, predvsem zaradi Primoža in njunega odnosa, gledali tudi na pozicijo Tadeja Pogačarja in mu kot edinemu kolesarju iz drugega moštva pustili, da je vozil kot nekakšen "prosti strelec". Upam, da se Tadej tega zaveda in po jutrišnjem zmagoslavju, ne bo pozabil, da mu je to omogočilo tudi veliko srca Primoža Rogliča, ki nanj iz vidika priprave taktike, ni gledal kot ostale favorite za zmago!
BITINOVINAR
20. 09. 2020 08.09
+33
PREBUJEN, ni kaj dodati mogoče samo to. Vsi Slovenci smo dihali in čutili njegovo "preveliko" srce. Je up in spodbuda za tudi za moje osebno življenje. In verjamem, da v razmišljanju nisem sam. Mogoče lahko povzamem z enim stavkom HVALA ROGLA, BRAVO POGAČAR
Naša Saša
19. 09. 2020 21.56
+1
Bravo, Tadej! Dobil 3 etape, danasnja zmaga je bila pricakovana. Šampionsko!
IanNow
19. 09. 2020 21.55
-3
Tadej pogacar je dejansko zvezda.. Najboljsi del toura je danes mimo... BRAVO. na mladih svet stoji..
MEDVED7
19. 09. 2020 21.57
+4
IanNow res bi se zamislil nad samim sabo, če bi bil tako niče kot si sam. Grozno.
Nagl
19. 09. 2020 21.54
+10
Težko si je razložiti današnjo Tadejevo superiornost. Celo strokovnjaki so brez besed. Mislim da je bil Tadej danes v res top dnevni formi, Primož žal ne. Poleg tega je Tadej zelo mlad, star šele 21 let, ko naravni doping dela na polno. Testosteron je enostavno šprical direkt v mišice in dodajal prepotrebne vate za zmago. Dobro si je zapomniti: Boljše polovice so super za prijetno druženje in zabavo, ampak šele po bitki. Tudi karantena je za nekaj dobra. 😉
MEDVED7
19. 09. 2020 21.54
+9
Še en dogodek, trenutek, kar koli, ko se pokaže kako grozen in po večini zloben, zavisten je naš narod. Za ne verjet. Sramujte se vsi z slabimi komentarji na to temo, niste vredni tega, da ste Slovenci.
Matej101
19. 09. 2020 21.54
+23
Bravo Slovenca kapo dol! Pogačar je sicer danes zasluženo zmagal,.. malce nefer je do celotne ekipe Jumbo Visma, ki je v bistvu garala cel tour in bila daleč najboljša,... in čez vse etape se je pri njih šlepal Pogačar.
Satoshi Nakamoto
19. 09. 2020 21.53
+1
Jutri je še en dan in ena dirka. Vozi in zmagaj!
IanNow
19. 09. 2020 21.54
+11
Na zadnji etapi se ne sme napadati vodilnega
mijam75
19. 09. 2020 21.52
+15
Med tekmo prijateljstvo ne obstaja. Vsak tekmuje zase (oziroma za svojo ekipo). Roglič in Pogačar sta konkurenta in zmagal je tisti, ki so se mu poklopili najboljši pogoji - pripravljenost, počutje in tudi sreča. Iz vsega srca bi zmago privoščila Rogliču, ker bi bila to pika na i v njegovi karieri, vendar je izjemni Pogačar prekrižal načrte. Res upam, da Primož še ni rekel zadnje in bomo drugo leto spet navijali za dva ali celo več naših kolesarjev....
Nosmoke
19. 09. 2020 21.51
+9
Toliko je govora o tem ,kako zelo da smo lahko ponosni.... A ne na TEPEŠA in POGAČARJA !
York
19. 09. 2020 21.50
+26
Če bi zmagal Primož bi sedaj Slovenija rjovela od navdušenja, po vseh večjih mestih bi se zbirali ljudje, kljub koroni, in proslavljali. Tako pa je tišina, nikjer nikogar. Niti ena raketa ni poletela v nebo. Nič. To veliko pove o tej zmagi. Verjetno se veselijo samo v Komendi.
IanNow
19. 09. 2020 21.52
-6
Kako si lahko tako bukov?.. Pac to je sport ki ne pritegne toliko ljudi.. Eni pa sporta sploh ne spremljajo.. In?
Nosmoke
19. 09. 2020 21.53
+5
MEDVED7
19. 09. 2020 21.50
+5
Žalost=Sreča
grumf
19. 09. 2020 21.49
+26
Res je čuden občutek ob vsem tem. Kot, da smo nekaj izgubili. V resnici je pa to fenomenalen uspeh z zamenjavo v glavni vlogi. Vem, veliko nas misli "naj zdej zmaga Rogla, tamau je še mlad.." ampak.. to je šport, sigurno sta šla oba do konca svojih moči. Roglič sploh ni bil slab danes. Ni velko zaostal za drugim. Pogiju se je pa pač strgalo in jih je deklasiral. Upam, res upam.. sej veste kaj.. da ni slučajno.....
PejtGaPogledatBrane
19. 09. 2020 21.46
+16
Sploh ne vem kaj čutim.
drejca1
19. 09. 2020 21.53
+1