Drugi športi

Roglič se bo posvetil vožnji na čas, Pogačar v Franciji tudi z McNultyjem

Ljubljana, 28. 04. 2021 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
7

Slovenski kolesarski as Primož Roglič do začetka dirke po Franciji ne bo več tekmoval. Eden od vodilnih mož ekipe Jumbo-Visma, nekdanji nizozemski kolesar Mathieu Heijboer, pa je francoskemu športnemu dnevniku L'Equipu potrdil, da se bo po počitku na treningu precej več posvečal vožnji na čas. Iz UAE Team Emirates pa so potrdili, da bo del osmerice, ki bo branila rumeno majico na dirki po Franciji, tudi Američan Brandon McNulty.

Primož Roglič je letos dobil kronometer na dirki po Baskiji.
Primož Roglič je letos dobil kronometer na dirki po Baskiji. FOTO: Damjan Žibert

Zasavec in njegovi šefi se namreč hočejo izogniti dogodku z lanske dirke, na kateri je skupno zmago izgubil na zaključnem kronometru, ko ga je Tadej Pogačar premagal za minuto in 56 sekund.

"Primož je lani padel na Criterium du Dauphine, posledica tega je bila, da šest tednov ni bil na kolesu za kronometer, to je bil ogromen primanjkljaj. Temu se letos želimo temu izogniti. Veliko se bo posvečal tej kolesarski prvini, ki bi lahko odločila Tour, pa tudi na olimpijskih igrah v Tokiu želi v vožnji na čas napasti kolajne. Na treningih bo ves čas nekdo z njim, da ga bo opozarjal na držo na kolesu," je dejal Heijboer, ki je tudi razkril, da bo Roglič najprej tri tedne preživel v španski Sierri Nevadi, zaključne priprave za Tour in olimpijske igre v Tokiu pa bo opravil v Tignesu, kjer so ceste primerne tudi za trening kronometra.

Na Touru bosta letos na sporedu dva kronometra, prvi v peti etapi bo dolg 27, drugi v 20. etapi pa 31 kilometrov. Traso obeh si je Roglič že tudi ogledal. 31-letnik Kisovčan je sicer letos dvakrat nastopil v vožnji na čas. Na dirki od Pariza do Nice je kronometrsko etapo zaključil na tretjem mestu, prehitela sta ga Švicar Stefan Bissegger in Francoz Remi Cavagna, na dirki po Baskiji pa je ugnal vso konkurenco, tudi Pogačarja, ki je bil tedaj peti z zaostankom 28 sekund. 

McNulty namesto v Italijo v Francijo
Ekipa UEA Emirates se je odločila za spremembo prvotnih načrtov za največji večdnevni dirki sezone. Brandon McNulty, ki naj bi bil njihov glavni adut na Giru, tam ne bo nastopil, zamenjal ga bo Davide Formulo, Američan pa bo nastopil na Touru, kjer bo pomagal Pogačarju, poroča spletna stran cyclingnews.com.

McNulty, ki je lani na Giru zasedel 15. mesto, letos pa je bil njegov cilj deseterica, je vodstvo ekipe prisilil v spremembo z odličnimi nastopi na dirki po Baskiji, kjer je bil dolgo časa v igri za zmago. To je na koncu osvojil prav Primož Roglič.

Ekipa je očitno ocenila, da bo bolj koristen pri pomoči Pogačarju kot na dirki po Italiji, saj bo ob Janu Polancu (na Giru ne bo nastopil), Rafaelu Majki, Formulu, Davidu de la Cruzu in Marcu Hirschiju dobrodošla pomoč pri Pogačarjevem poskusu obrambe skupne zmage. Na Giru bodo ekipo UAE Emirates poleg Formula predstavljali sprinter Fernando Gaviria, njegov prvi pomočnik Maximiliano Richeze, Joe Dombrowski, Diego Ullissi, Valerio Conti, Juan Sebastian Molano in Alessandro Covi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
28. 04. 2021 19.21
+3
Primož in ekipa ne razlagajte nič - posvetite se svojemu planu, strokovnjaki ste veste kaj rabite narediti - ne razlagajte nič, ne rabi konkurenca nič vedeti. Pa srečno kako zelooooo želim,da se ti oboje poklopi zmaga na TDF in kolajna v TT na OI. In potem je to še ena sanjska sezona zate primož, ki ti jo res iz vsega srca želim. Zame edini kolesarski Kralj Srečno!!!
Falot C
28. 04. 2021 19.17
+0
A danes ni pa še nihče komentiral kako antipatičen je Pogačar?
Hamle123
28. 04. 2021 18.03
+0
Nj se rajs nauci padat da nau spet k v planici
fedr?k
28. 04. 2021 17.06
-5
Cajt je tudi ze da razmislja tudi o penziji. Mlajsi so ze boljsi sploh nas najboljsi vseh casov Pogacar. Hvala pa za vse uspehe.
Ravenala
28. 04. 2021 16.11
+8
Srečno, Roglič! Naj se ti vse poklopi!
VAREN
28. 04. 2021 16.04
-12
Kaj bam je zmanjkalo dopingov za kronometer? Na darknetu se vse dobi.
Realni
28. 04. 2021 16.02
+4
Primož, čakamo te.