Drugi športi

Roglič: Velik izziv je nastopiti pred domačimi gledalci!

Ljubljana, 19. 06. 2020 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
4

Na cestni dirki kolesarskega državnega prvenstva se bodo zbrali najboljši slovenski kolesarji, vključno z vodilnim na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) Primožem Rogličem. Zanimanje za dirko vlada tudi zunaj slovenskih meja.

Če ne bi živeli v obdobju po pandemiji covid-19, bi bili zanesljivo priča rekordnemu obisku. Gledalci nimajo vsak dan priložnosti, da bi na slovenskih tleh lahko spremljali obračun najboljšega kolesarja na svetu Primoža Rogliča (Jumbo Visma) in izjemnega Tadeja Pogačarja (UAE). Prav omenjeni dvojec bi si mnogi, ki bodo zasedli mesto ob progi, želeli videti skupaj pred odločilnim ciljnim vzponom na Ambroža pod Krvavcem.

Primož Roglič je vodilni kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.
Primož Roglič je vodilni kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze. FOTO: 24ur.com

Trasa bo zaradi dejstva, da bodo prisotni najboljši, deloma prilagojena, pri Kolesarski zvezi Slovenije pa si po sedmih krogih v dolžini nekaj več, kot 19 kilometrov obetajo izjemen zadnji vzpon, ki v dolžino meri osem kilometrov s povprečnim naklonom osem odstotkov, s čimer bo skupna dolžina trase merila 146 kilometrov. A že vožnja po ravninskem delu trase, zaradi zahtevnosti (sploh ob močnejšem vetru), nosi ime 'Gorenjska Flandrija'. A če se bo moral Roglič na poti od starta do cilja znajti sam, bo lahko Pogačar računal na pomoč izjemnega Jana Polanca, za nameček pa bo iz avtomobila za napotke skrbel slovenski selektor, sicer pa športni direktor ekipe Andrej Hauptman.

Niti Roglič niti Pogačar ne bosta imela tolikšne ekipne prednosti kot Bahrein McLaren. Poleg Mateja Mohoriča bodo na startu tudi Jan Tratnik, Luka Pibernik, Grega Bole in Domen Novak, ki bo branil naslov državnega prvaka iz Radovljice. Kot najboljši v pretekli sezoni bo nastopil z majico v slovenskih barvah. Zaradi zgodnje izvedbe bo to prva dirka, ki bo štela za točke Ucija in bo zato v svetu kolesarstva uživala veliko zanimanje.

V nastajanju knjiga 

Pri Rogličevih je danes še posebej veselo, saj je sin kolesarskega zvezdnika dopolnil eno leto. Za nameček pa je član nizozemske ekipe Jumbo Visma pred cestno dirko razkril še eno podrobnost. "V nastajanju je knjiga z naslovom Kilometer 0, ki jo je spisala moja Lora," je skoraj zagotovo knjižno uspešnico naznanil Roglič in dodal, da je knjiga ta hip v rokah grafičnega oblikovalca, vsebina pa naj bi bila tesno povezana z dirko po Španiji in njegovo zmago. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
21. 06. 2020 09.55
+5
Kdo ve ,na katerem kanalu si bomo lahko danes ogledali kolesarsko dirko za državno prvenstvo Slovenije . Nikjer ni nobenih informacij in prepričan sem ,da tudi prenosa ne bo . Zakaj imamo RTV Slovenijo in zakaj so plačujemo . V enem kolu državnega nogometnega prvenstva so v stanju realizirati le eno tekmo in to je njihov domet. Kdo gleda to neatraktivno žoganje čistih amaterjev.
uporabnica1
19. 06. 2020 12.49
+10
ja bravo spustite pa najbolj zabaven del videa, ko jih je Matej danes hecal😂 Lepa konferenca je bila, so se vsi zabaval 👍