Drugi športi

Roglič: Skušamo biti aktivni in čim manj predvidljivi

Vitoria, 27. 10. 2020 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

Za Primožem Rogličem je relativno miren dan, ki ga je skupaj z ostalimi favoriti preživel v glavnini. 30-letnik je tako ohranil četrto mesto v skupnem seštevku, že v sredo pa bo imel odlično priložnost, da napreduje v razvrstitvi za rdečo majico . Na sporedu je namreč gorska etapa s ciljem navkreber, kapetan Jumbo-Visme pa je namignil, da morda pripravlja presenečenje.

Primož Roglič bo imel v sredo odlično priložnost, da nadoknadi, kar je izgubil v nedeljo.
Primož Roglič bo imel v sredo odlično priložnost, da nadoknadi, kar je izgubil v nedeljo. FOTO: AP

"Gre za dober začetek drugega tedna. Dva kolesarja smo imeli v ospredju, zadaj pa so delali kolesarji Ineosa, zaradi česar ni bilo pretresov. Nadzirali so dirko, kot smo že vajeni," je misli po sedmi etapi, ki jo je sicer dobil Kanadčan Michael Woods, strnil Primož Roglič.

Kapetan nizozemskega moštva je rdečo majico izgubil na nedeljski etapi, ko je imel tudi precej smole, saj mu jo je med predzadnjim vzponom zagodla dežna jakna. A Rogliču je izgubo uspelo omejiti, tako da ima za vodilnim Richardom Carapazom zgolj 30 sekund zaostanka. 

Da mu jo bo uspelo nadoknaditi, bo v drugem in po mnenju strokovnjakov tudi odločilnem tednu potreboval izjemne noge, pa tudi kanček športne sreče. "V kolesarstvu ni nič podarjeno, ves čas moraš biti osredotočen nase in paziti na dogajanje okoli sebe. Poskušamo dirkati aktivno in manj predvidljivo tako bomo nadaljevali v prihodnjih dneh," je še dodal kmalu 31-letni Kisovčan, ki bo v četrtek praznoval rojstni dan.

34-letni Kanadčan presenetljivi junak sedme etape
Kot smo že omenili, je torkovo preizkušnjo na koncu dobil Woods. Zanj je bila to druga etapna zmaga na dirki po Španiji, potem ko je do prve prišel pred dvema letoma. "To je bil res poseben dan v Baskiji. Imel sem nekaj sreče in dobre noge, kar je bilo dovolj za zmago. Sploh si nisem mislil, da bom med ubežniki, saj je bil prvi cilj pomagati Hughu Carthyju. Toda začetek je bil nor in znašel sem se v ospredju s številnimi kolesarji," je bil vesel Woods.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kuki12
27. 10. 2020 20.21
+7
Rogla, vse čestitke za prikazane predstave tako na TDF, kot Vuelti. Z veseljem spremljam tvoje predstave, kot večina slovenskih kolesarskih navdušencev. Želim ti dobre noge in srečo na cesti. Komaj čakam na prihodnje etape, ki bodo zate izjemno zahtevne, za tvoje navijače pa preklemano živčne.