25°C

Roglič: To je neverjetno, da sva dva Slovenca prvi in drugi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Š. /
KOMENTARJI
61
Vodilni kolesar v skupni razvrstitvi dirke po Franciji je Primož Roglič, do konca prestižne dirke pa je še slab teden. Kolesarje do prihoda v Pariz čaka še šest zahtevnih etap, slovenski kolesar v vrstah moštva Jumbo-Visma pa je na prost dan, kar se tiče kolesarjenja, spregovoril z mediji pred nadaljevanjem dirke.

VEČ VIDEOVSEBIN

02:07

Iz 24UR: Roglič je razred zase

04:54

Pogovor z Primožem Rogličem pred zadnjim tednom Toura

 

Po 15 etapah Toura je pogled na vrh razpredelnice izjemen za slovenske navijače, v skupni razvrstitvi ima Primož Roglič v rumeni majici 40 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem Tadejem Pogačarjem. Po dveh tednih preizkušenj najboljše kolesarje čaka še en teden od cilja na pariških Elizejskih poljanah. Ponedeljek je bil, kar se tiče tekmovanj, za karavano prost dan, zato si je tudi Roglič vzel čas za pogovor pred nadaljevanjem dirke. O tem, kako je potekal današnji dan, je Roglič dejal: "Klasično, s kontrolo zjutraj, potem zajtrk, manjši trening, kosilo, nato mediji in nekaj počitka nam še ostane."

"Še kar nekaj zahtevnih dni nas čaka, tudi pravih klancev, treba bo kontrolirati dirko in biti v položaju, ki nam odgovarja. Ali bo prednost dovolj, bomo videli v Parizu, boljše je 40 sekund prednosti kot 40 v zaostanku. To je neverjetno, da sva dva Slovenca prvi in drugi,"je v pogovoru na daljavo spregovoril prvi mož Jumbo-Visme, ki ostaja pozitivno naravnan pred nadaljevanjem. "Sem samozavesten, tudi celotna ekipa, ki jo imam za sabo, deluje zelo dobro, rezultat na koncu bo povedal, koliko moči je ostalo, ali je bilo dovolj ali ne. V danem trenutku je vse dobro, moramo le ostati zbrani in delati tako še naprej." 

PREBERI ŠE
Pogačar: Imam čisto vest. Če ne bi bil čist, bi to pokazale analize urina in krvi

"Bomo videli, vsak dan posebej, kako se bo stvar odvijala, zadeva je taka, da moramo z ekipo, ki jo imamo, gledati nase in dirkati, tako kot nam odgovarja. Tudi ostali bodo povedali in pokazali, kaj imajo v mislih,"je o taktiki pred odločilnim delom Toura dejal Rogliča, o rivalstvu z Tadejem Pogačarjem pa pravi: "Vsak želi zmagati, tudi sam sem bil razočaran včeraj, ko nisem zmagal. Tako je, sva prijatelja, na dirki pa vsak želi zmagati ali dati svoj maksimum."