Drugi športi

Rogliča pred zadnjim klancem izdale noge: Razočaranje je veliko!

Innsbruck, 30. 09. 2018 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesar Primož Roglič si je močno želel medaljo na svetovnem prvenstvu za kolesarje v Innsbrucku. A ni se mu izšlo, zmanjkalo mu je moči pred zadnjim klancem. V pogovoru z našim novinarjem je dejal, da ne bo lagal, da je razočaranje veliko.

"Padel sem, ni bilo najbolj prijetno. Na koncu je celotna ekipa dala svoj maksimum. Boril sem se do konca. Potrošil sem preveč moči z lovljenjem. Muka mi je bila priti čez zadnji klanec. Ni bilo možnosti, da odnehamo. Prišli smo se boriti, pokazali smo karakter. Hvala vsem fantom in navijačem, res je bilo lepo videti toliko Slovencev in slovenskih zastav," je današnjo dirko opisal Roglič.

Pojasnil je tudi, da do padca prišlo, ko se je zapel v vrečo na okrepčevalni postaji, ob padcu pa si je odrgnil bok ter ramo in poškodoval kolesarski čevelj. "Imam rezervne čevlje zraven, ampak ne moreš menjati, če ostaneš sam," je dodal z grenkim priokusom.

"Ob lovljenju s Špilakom in Polancem smo potrošili celega boga, da smo prišli nazaj. Konec koncev je bilo to proti koncu dirk. Vsaka malenkost energije na koncu šteje. Smo razočarani, malo smo lahko. Če potegnemo črto, glede na razplet si nimamo kaj očitati. Lahko gremo ponosni naprej," je zaključil Roglič, ki upa, da bo zaradi posledic padca lahko kmalu spet dirkal, saj si želi unovčiti vse težke treninge, ki jih je opravil v zadnjih tednih.

 

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barjan?ek2
01. 10. 2018 10.47
+6
Mi Slovenci smo v večini navajeni na zmage. Toda priti do zmage na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu je skoraj nemogoče, glejte koliko časa je rabil včerajšni zmagovalec. Zato pa Rogliču kapo dol, kar je naredil v letošnji sezoni.
apodgra
01. 10. 2018 08.20
+22
Kapo dol Primož. Na spustu si pokazal kako se vozi po hribu navzdol. Imel si pač smolo in ta spremlja tudi najboljše. Svet se zaradi tega ne bo podrl. Mladi si še in imaš pred sam o veliko prihodnost. Ne da pa se naprej predvideti tehnične okvare in padce. To so sestavni del dirke in g. Čeferin je lepo rekle , da je dirka ena velika loterija .Vse se mora poklopiti in to se lahko samo enem mu . Če pomislim ,da so ti kolesarji sedem ure vrteli pedala in premagovali hribe in doline , so to mučeniki heroji in kolesarstvo je prav gotov najtežji šport .
misko5lin
01. 10. 2018 09.31
+3
User792410
30. 09. 2018 22.03
+36
V življenju je pač tako, da te včasih čaka neprijetna past tam kjer to najmanj pričakuješ in zato se danes Primožu ni zgodila prav nobena športna tragedija kajti fant je še mlad, ter tako rekoč še na začetku svoje profesionalne poti. Zagotovo mu bo današnji nastop dobra šola in popotnica za naslednje svetovno prvenstvo in na splošno vsa bodoča tekmovanja in lahko smo ponosni, da ga imamo, ker nas bo še velikokrat razveselil z svojimi športnimi uspehi!
Barjan?ek2
01. 10. 2018 10.40
-1
Enmajstr
30. 09. 2018 21.57
+47
Po 250 km lahko 28% klanec brez težav prevozi samo spočit kolesar, kar Primož ni bil po vsem kar se mu je zgodilo. Fantje glavo pokonci, drugo leto bodo nove priložnosti.
Uporabnik1540409
30. 09. 2018 20.53
-39
Primož danes ni imel najmanših možnosti za prvo deseterico, kaj šele za zmago. Zakaj takšna pričakovanja? Neresno do njega kot do navijačev. Dirka je bila zelo zahtevna kar se je videlo, da je veliko tekmovalcev še pred zadnjim krogom že omagalo. Naši vsi razen Rogliča. Primož ima tudi težavo s padci, ki jih je za moje pojme preveč, glede na kvaliteto, ki jo naj bi jo imel. Se ne spomnim, da bi recimo Froom tolikokrat padel ba pomembih dirkah. Primož je z naskokom najboljši SLO kolesar vseh časov, vendar še zelo daleč od top svetovnih kolesarjev. Na splošno je ocena tega prvenstva za SLO reprezentanco v stilu "dobro je sodelovati", smo pa še daleč od svetovnega vrha. Nekaj podobnega kot SLO hokejisti.
apodgra
01. 10. 2018 08.10
+7
Milan Kučan Vsaki šport je velika loterija in nikoli ne moreš zagotovo napovedati , kdo bo zmagovalec. Sreča te mora spremljati in brez nje nimaš nobene možnosti pričakovati kakšen dober rezultat. Če je tako , da smo samo sodelovali in smo po tvojem drugo ali tretje razredna ekipa ,delaš veliko krivico tem kolesarjem . Koliko od favoriziranim kolesarjem je spodletelo ,torej ni edini. Padec , ki ni bil nedolžen je pustil posledice. Veliko potrošene energije za priključitev in pa bolečine po padcu so naredile svoje . Veliko nogometašev ima probleme s krči in to po nekaj pretečenih .Veš kaj je to prevoziti 258 km in premagati 4950m višinske razlike. Kaj si ti pričakoval, da bo kar tako pometel s konkurenco . Tudi druge države so imele svoje kandidate in so ravno tako od njih pričakovali največ. Prvo mesto je rezervirano samo za enega in temu se mora poklopiti vse . Bolje bi bilo, da se vzdržal komentarju .Kaj ti primerjaš hokejiste s kolesarstvom . Povej mi en šport ,ki je po vloženem delu , trudi in mukah težavnejši . Ne moreš ekipne igre primerjati s individualnimi šport. Zakaj se britanska kolesarja Froom in Tomas nista bila na dirki in zakaj je Sagan odstopil je vprašanje , ki terja tvoj odgovor. S prepričan , da je hrvatska ,ki je osvojila drugo mesto na svetu ,res druga najmočnejša,
misko5lin
01. 10. 2018 09.34
-2
murate
30. 09. 2018 20.07
+2
Objektivno gledano ,vsi so ste govorili pisali kot da mora samo še na start in bo zmagal.Če se kaj razumem na kolesarstvo nima primož zadnjih 50 km kaj jemati potne hrane,pijače,zato so pomočniki.Kar se tiče samega padca,časa je bilo dovolj ,da ga v miru pripeljejo nazaj v skupino.Tudi če bi z kakšno minuto zaostanka prišel pod zadnji vzpon nebi bilo hudega,tudi rezultat med prvih 5 ali 10 bi bil lep, v dani situaciji.Ne potegne mi pa kako to,da so italijani bili tik pred vzponom kar številčni,pa nizozemci,francozi.Tu vidim problem ,da je ostal sam in potem se vpraša kako bom prišel na vrh vzpona,ko vidi kako so ostale ekipe zastopane je logično,da se noge zalije svinec
misko5lin
01. 10. 2018 09.39
+3
Pisali so, da glede na pripravljenost, kvaliteto, traso, lahko celo pride do kolajne. In ne, kot ti pišeš ter jemanje potne hrane na krožni dirki. To jemlje vsak sam, ker jo lahko. Pa še to, ta hrana se jemlje tudi proti koncu dirke, ker si že zelo iztrošen in ti vsaj nekoliko povrne moči.
kolo1982
30. 09. 2018 19.39
+62
Primož je že legenda...in še jim bo dal vetra. Pri kolesarjenju se more toliko enih faktorjev poklopit, da prideš med prvih 50, da kar res ni. Naj si en novinar zada cilj, da pride med top 150 na maraton Franji...pa da ga vidmo...
MasteRbee
30. 09. 2018 19.38
-41
Pač nima vsega sto procentno urejenega, kot je to potrebno za največje šampione...in tako bo.
StAnalitik
30. 09. 2018 19.57
+24
Kaj pa nima urejenega? Me prav zanima? Padel je in kaj se da urediti? Čudežnega spreya pa kolesarji nimajo tako kot fuzbalerji.
murate
30. 09. 2018 20.16
+13
dirko so slabo odpeljali tudi drugi bolj izkušeni,tako da ni nič kritičnega sredi tedna je verjetno že druga dirka.Včasih zlaufa včasih pač ne .to ni tour,giro ko en slab dan nadomestiš z drugim dobrim in imaš popravni izpit ,lepo je vozil ,žal naredil nekaj napak-pa ne vem al on al ekipa kdo je bolj grešil
MasteRbee
30. 09. 2018 20.43
+2
"Kaj pa nima urejenega? Me prav zanima? Padel je in kaj se da urediti? Čudežnega spreya pa kolesarji nimajo tako kot fuzbalerji." Za kolesarsko legendo kar precej... Je vrhunski kolesar, v razmerah, ki jih ima, in to naj vnovči... pa denar pametno naloži.
apodgra
01. 10. 2018 08.19
+3
Strokovnjaki ,ki so bili vsi kolesarji so lepo rekli , da so enodnevne dirke velika loterija , in da se mora vse poklopiti. Dirka je bila zelo, zelo naporna, ena samo muka . Odloča dnevna forma ,sreča in brez okvar. Nogometaš, ko ga nekaj zaboli v nogi prosi za zamenjavo. Kolesar pa pri padcu podrsa po grobem asfaltu , raztrga svoj dres in dobi prav zagotovo odrgnine , se usede na kolo in nadaljuje svojo dirkanje .
papi1
30. 09. 2018 19.15
+92
Pa kaj vam je? Primož je dal vse od sebe, za mene je svetovni prvak. Danes so bile zvezde naklonjene drugim, tako je pač v športu. Pika, amen.
najvsivedo
30. 09. 2018 19.32
+42
jfast
01. 10. 2018 09.10
+1
Tocen tko. Tudi Gerant Thomas je imel veliko padcev letos se mu je pa na Touru pac poklapalo da je iztrzil najvec z svojo formo.