Drugi športi

Rogličeva ekipa razdeljena na dva 'tabora'

Ljubljana, 06. 07. 2020 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri nizozemskem profesionalnem moštvu Jumbo-Visma, katere pomemben del je Primož Roglič, so napravili podroben načrt do konca tekmovalne sezone. Precej je bilo negotovosti, ali bo kolesarski šport na polno znova zaživel po pandemiji koronavirusa, a kot kaže, bodo imeli kolesarji na voljo veliko število dirk.

Odgovorni pri Jumbo-Vismi so se odločili, da moštvo razdelijo na dva "tabora", kar pomeni tudi dve različni lokaciji priprav. Del moštva se bo pripravljal v avstrijskem Gerlosu, tukaj gre predvsem za kolesarje, ki bodo nastopili na krajših klasičnih dirkah (recimo Jos van Emden, Koen Bouwman in Timo Roosen), drugi del moštva pa čakajo konec julija tritedenske višinske priprave v francoskem Tignesu. V tej skupini, gre za kolesarje, ki jih čaka nastop na dirki po Franciji, bo tudi Primož Roglič. Slovenski kolesar je med trojico kapetanov moštva za Tour, sem spadata še Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin.

Nekateri kolesarji bodo v tem času nastopili na dveh krajših dirkah, nato pa se bodo vrnili v Tignes za drugi del priprav, sem spadajo tudi George Bennett, Tony Martin, Sepp Kuss, Robert Gesink in Wout van Aert . "Želimo ustvariti nekakšen "mehurček" s tem, da moštvo, ki bo nastopilo na Touru, trenira skupaj. Lani smo prvič trenirali v Tignesu v pripravah na Tour de France in bilo nam je zelo všeč, zato smo to lokacijo izbrali tudi tokrat," je dejal odgovorni mož ekipe Mathieu Heijboer.

Tim Heemskerk pa je dejal: "Dobro je, da imamo večji del ekipe znova skupaj, prijetno se je znova družiti s kolesarji in vsem spremljevalnim osebjem po tem dolgem obdobju karantene in individualnih priprav. V zadnjih mesecih so kolesarji dobro vzdrževali formo, sedaj bodo lahko znova vadili v skupini. Glede na vse skupaj bomo kot kaže avgust pričakali v optimalni formi." Začetek Toura je v Nici 29. avgusta .

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebespolitiko
06. 07. 2020 21.04
-4
je bo vas tracarske slovenske nesposobne novinarje, res je dejstvo da vas je pademija korone zameglila um
jebespolitiko
06. 07. 2020 21.49
-1
minuse spet delijo samo podporniki delitev, med katere vsekakor spada slovenska politika mediji......
Uporabnik543728
06. 07. 2020 17.27
+35
Letos ima TJV odlično ekipo in bo velika konkurenca Ineosu za zmago na TdF, tako da bo resnično zanimivo spremljati dirko in ne bo pretirane dominance, kakršno smo gledali zadnja leta s strani SKY-a (oz. sedaj Ineosa). Morda lahko preseneti tudi kakšen posameznik iz manjših ekip, tukaj upam predvsem na preboj Pogačarja, ki je pokazal, da se zna pametno peljati in najde zaveterje tudi takrat, ko ostane brez moštvenih pomočnikov.
Staritrg
06. 07. 2020 18.49
+13
In pa takoj malo podla poteza Ineosa z nakupom glavnega Rogličevega pomočnika na Touru v klanec.
retropil
06. 07. 2020 20.21
+9
de Plus res zna zmankat na kakšnem hudem klancu, ampak Rogla takšne klance lahko prevozi tudi sam. Tu bo bolj trpel Kruijswijk. Majo pa še vedno van Aerta, Gesinka, tudi Kussa, ki se je že večkrat izkazal kot zelo koristen pomočnik. Ekipa je res super in če jim letos ne uspe Tour, pol jim očitno ni usojeno.
Staritrg
06. 07. 2020 21.35
+6
Se strinjam. Če jim letos ne rata... Rogla je nesporno favorit za kapetana letos, Kruijswijku letošnji Tour ni pisan na kožo. Upam damo, da dobi Primož polno podporo tudi od obeh sokapetanov...
mile952
08. 07. 2020 09.54
+2
Tudi Pogačar nima slabe ekipe. Če ga bodo podpirali je možno marsikaj.
dark horse
06. 07. 2020 16.48
+13
Naslov za nabiranje klikov kaj se je zgodilo. v temu ste mojstri