Drugi športi

Rogličevo odsotnost izkoristil Martinez, Pogačar tretji na zadnji etapi

Megeve, 16. 08. 2020 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
1

Kolumbijec Daniel Martinez je zmagovalec kolesarske dirke kriterij Dauphine. Član ekipe EF je zmagal, potem ko zaradi posledic sobotnega padca danes ni startal dotlej skupno vodilni, Slovenec Primož Roglič (Jumbo Visma). Zadnjo, 153 kilometrov dolgo in vzponov polno etapo v okolici Megeva je dobil Rogličev moštveni kolega, Američan Sepp Kuss.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kussu je v etapi sledil Martinez (+0:27), tretji pa je bil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je zaostal pol minute. Etapa je ponudila precej razgibano dogajanje. Že zgodaj je pobegnila skupno vodilnim nevarna skupina, v kateri je bil tudi Pogačar. Nato sta dolgo vodila Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) in Pavel Sivakov (Ineos). Slednji je sicer nato tudi padel, a brez hudih posledic.

Je pa pred vzponom na Domancy zasledovalno skupino napadel Pogačar skupaj z Miguelom Angelom Lopezom (Astana), po vzponu pa je vodilna Slovenec tudi ujel. Skupina, zbrana okrog vodilnega Thiabuta Pinota (Groupama-FDJ) in drugouvrščenega Guillauma Martina (Cofidis), je takrat zaostajala 40 sekund.

V ozadju je z več kot petminutnim zaostankom skupino z Richiejem Portom (Trek - Segafredo) in Mikelom Lando (Bahrain - McLaren) zapustil Nairo Quintana (Arkea Samsic), ki je predčasno končal dirko. V ospredju pa se je oblikovala šesterica, tudi s Pogačarjem, in si privozila dobro minuto prednosti pred Pinotovo skupino. Pogačar, Martinez, Sivakov, Kuss in Lopez pa so pred zadnjim vzponom malce popustili, v ozadju pa se je začela približevati skupina s Pinotom. Slabih devet km pred ciljem je iz vodilne skupine skočil Američan Kuss in se odpeljal etapni zmagi naproti. V boju za skupno zmago pa je Pinot lovil virtualni zaostanek za Martinezom, na koncu pa mu je zmanjkalo 29 sekund, kolikor je zaostal v skupnem seštevku. V tem je bil tretji Martin (+0:41), četrti pa Pogačar (+0:56).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Roglič ni startal zaradi posledic sobotnega padca
Eden glavnih osmoljencev dirke pa je Roglič, vodilni kolesar svetovne lestvice. Zaradi poškodb, ki jih je utrpel v sobotnem padcu, ni nastopil v zadnji etapi kriterija Dauphine, kjer je po štirih etapah vodil s 14 sekundami prednosti pred Pinotom.

Naslednja dirka na Rogličevem tekmovalnem seznamu je Tour de France, ki se bo v Nici začel 29. avgusta. Roglič, lani je dobil dirko po Španiji, je pred največjo dirko sezone prikazal izjemno formo, zmagal je na Tour de l'Ain v Franciji in je vodil tudi na Dauphine. S tem je napovedal, da bo verjetno na francoski pentlji največji tekmec lanskega zmagovalca Egana Bernala.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
16. 08. 2020 17.07
+19
Bravooo Pogi za današnje tretje mesto in skupno četrto. Lepo stopnjevanje forme. Čestitke. Čestitke tudi Kussu za zmago. Pa primožu res speedy okrevanje in maks počitek do začetka tdf, da bo takrat v polni formi za hitro in varno vožnjo do skupne zmage!