Drugi športi

Tekma Celjanov in Zagrebčanov znova prestavljena

Celje, 23. 12. 2020 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Vodstvo tekmovanja v rokometni ligi prvakov je sporočilo, da je sredina tekma med Celjem Pivovarno Laško in Zagrebom v skupini B prestavljena. Razlog je pozitivni primer novega koronavirusa v eni od ekip, je na družbenih omrežjih zapisala Evropska rokometna zveza.

Varovanci trenerja Tomaža Ocvirka (na fotografiji) so speto stali brez "balkanskega el clasica".
Varovanci trenerja Tomaža Ocvirka (na fotografiji) so speto stali brez "balkanskega el clasica". FOTO: Damjan Žibert
Evropska rokometna zveza (EHF) je sporočila datume tekem lige prvakov, ki so bile preložene zaradi pandemije novega koronavirusa. Med njimi je tudi tekma Celja Pivovarne Laško proti francoskemu Nantesu, ki bo v Franciji na sporedu 4. februarja. Sredina tik pred zdajci prestavljena tekma z Zagrebom še nima datuma, so dodali pri EHF, saj v tako kratkem času niso mogli sporočiti novega datuma. So pa to storili za večino preostalih prestavljenih tekem. Celjani bodo preloženi obračun šestega kroga skupine B pri francoskemu Nantesu odigrali 4. februarja ob 20.45.

Ekipi bi morali sicer dvoboj 10. kroga odigrati že pred dvema tednoma, a so takrat zaradi pozitivnega primera okužbe v zagrebški ekipi dvoboj prestavili.

Tekma bi se morala v dvorani Zlatorog začeti ob 18.45. Celjani tako pred prestopom v novo koledarsko leto ostajajo na sedmem mestu z dvema točkama s sedmih tekem. Zagreb je brez točk zadnji osmi. V boju za šesto mesto in napredovanje v izločilne boje pa imajo slovenski prvaki dve točki zaostanka, a odigrano tekmo več od francoskega Nantesa.

"Ekipi sta se že podali na ogrevanje, a je tik pred zdajci prišlo do bojazni na okužbo," so v sporočilu za javnost pojasnili Celjani. "Namreč najbližji stik enega igralca je danes prejel pozitiven izvid na koronavirus, eden izmed igralcev, ki se je z njima družil, pa se je pred tekmo slabo počutil in imel blago vročino. Ker gre za reprezentanta, ki se mu v naslednjih dneh začenjajo priprave z državno izbrano vrsto, sta se obe ekipi, po posvetovanju z uradnimi osebami, dogovorili, da tekmo iz preventivnih razlogov odpovesta, saj nihče ni želel tvegati morebitne okužbe. Obe ekipi sta sicer tekom včerajšnjega dne izvedli testiranje, ki je bilo v vseh primerih negativno."

Koronavirus pasica november

- skupina B:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- skupina A:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.