Drugi športi

Po zlata vredni točki: za Slovenijo proti Egiptu šteje samo zmaga

Kairo, 23. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je na rokometnem svetovnem prvenstvu v zadnjih sekundah obračuna s Švedsko prišla do super pomembne točke, po kateri imajo varovanci Ljubomirja Vranješa vse v svojih rokah. Če bodo na zadnji tekmi skupinskega dela nadaljevanja ugnali Egipt, si bodo zagotovili mesto med osmimi najboljšimi, poraz ali remi pa ne prideta v poštev.

Slovenija ima pred zadnjim krogom v svoji skupini pet točk, prav toliko kot Rusija. S šestimi trenutno vodita Egipt, tekmec Slovenije v zadnjem krogu, in Švedska. Kljub na videz izenačenemu stanju pri vrhu je računica za varovance Ljubomirja Vranješa preprosta: če bodo premagali gostitelje, ki so sicer za zdaj na tem prvenstvu pokazali odlične predstave, si bodo zagotovili četrtino finala. V primeru remija ali poraza pa je sanj o visoki uvrstitvi konec. Zaradi tega je bil petkov zadetek Mateja Gabra v izdihljajih srečanja še kako pomemben, slovenski rokometaši pa so prepričani, da ga bodo proti Egiptu nadgradili z zmago. 

Statistika tekme Slovenija - Švedska
Statistika tekme Slovenija - Švedska FOTO: Sofascore.com

'Presenetili smo sami sebe'
"Imeli smo številne priložnosti za zmago, a smo v odločilnih trenutkih naredili preveč napak, kar velja tudi za Švede. Neodločen izid je glede na potek dogajanja še najbolj pravičen, a sem vseeno razočaran. Švedi nas niso presenetili, smo pa mi presenetili sebe. V nedeljo nas čaka tekma odločilna tekma za preboj v četrtfinale, na njej moramo pokazati vse, kar znamo," je po tekmi s Švedsko razlagal Miha Zarabec.

"Težko je sedaj biti pameten. Na koncu smo pokazali preveč nezbranosti. Nimamo kaj. Tokrat smo vsaj bili na nivoju borbenosti, na katerem bi morali biti že od začetka turnirja. Tu smo se dvignili, to je najbolj pomembno v športu. Tudi če bi zmagali, bi v nedeljo potrebovali še eno zmago. Čaka nas pravi derbi, ki ga moramo dobiti, da gremo iz skupine. Derbi, zaradi katerega smo sploh prišli sem. Čestitam pa fantom za borbenost in upamo, da bo v nedeljo bolje," je bil po prigarani točki odločen Dean Bombač.

'Dajemo maksimum. To je to, kar lahko naredimo'
31-letni Koprčan je pred mikrofonom TV Slovenija dodal še: "Pozna se, da ko sva z Zarabcem skupaj, nimamo strela od daleč. Težko prihajamo do strela z razdalje. Imamo Mačkovška, ki pa ne more igrati vseh 60 minut, sploh ne v obrambi na poziciji tri. On je edini pravi strelec. Ampak nimamo kaj. Takšni smo, od vedno smo bili. S fanti dajemo maksimum na terenu in to je to, kar lahko naredimo." 

V slovenski skupini bo zadnji krog na sporedu v nedeljo. Ob 15.30 se bosta pomerili Belorusija in Severna Makedonija, ki sta brez možnosti za napredovanje, ob 18. uri sledi vrhunec – obračun gostiteljev in Slovencev, nato pa v večernem terminu (20.30) še spopad Švedov in Rusov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (114)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radar
23. 01. 2021 17.48
+4
Upam, da jim uspe zmagati ampak po videnem bo težko. Držim pesti za zmago.
tekač
23. 01. 2021 16.29
+3
Malo premalo kvalitete. V kolikor bodo premagali Egipt si res zaslužijo četrt finale, vendar zelo dvomim....
VAREN
23. 01. 2021 15.28
User792410
23. 01. 2021 14.43
+9
Proti Egiptu nas lahko v igri drži edino le veliko hitrejša igra z protinapadi v kateri bi bistveno bolj do izraza prišla igra Janca, ter uporabne žoge na krila desno za Gajića in levo za Cigesarja ali Kodrina, seveda ob pogoju, da ostali doprinesejo svoj maksimum. Ne pozabimo, da smo do remija z Švedi prišli praktično brez učinka iz krilnih pozicij in ravno tu se ponuja največ možnosti, da se izigra in prebije Egipovski centralni blok. Z podobno igro so jih uspeli premagati Švedi, vse ostale ekipe pa so proti njim trmasto vztrajale na igri skozi sredino. Izjemno pomembna bo obramba na njihovem prvem pivotu, saj od vseh ekip v napadu ravno Egipt največ igra na to pozicijo in to uspešno! Seveda bo tudi dnevna forma Lesjaka, ter Ferlina zelo pomembna, kar pa jima lahko naša gibljiva obramba, kot smo jo prikazali proti Švedom precej olajša. Verjetno se zavedamo, da smo zmago proti Švedom zapravili z slabšo igro in napakami v napadu, ne pa z obrambo, ki je deluje že dosti dobro. V napadu pa počasna igra okoli cone in potem zaključki na centralni blok skozi sredino, kar praktično igramo na vseh tekmah prvenstva, pomeni vodo na mlin Egiptu in to nam lahko prinese le polom! Zamisel Vranješa, da na desnem krilu igra Gajić, Janca pa potegne malo nazaj za njim se je vedno kadar je bila v igri izkazala za učinkovito, podobno pa bi lahko na levi strani nadgradila tudi Cingesar ali Kodrin, ob pomoči Bombača, pod pogojem, da ta pokaže bistveno boljšo predstavo kot jih je sedaj. Veliko bo odvisno tudi od igre Jureta Dolenjca in upam, da tokrat uspe svoje zamisli uskladiti tudi z pravočasnimi in natančnimi podajami, kar je njegov največji problem. Za Zarabca se ne bojim, saj učinkovito rešitev najde vedno kadar nasprotnik to najmanj pričakuje, na Cehteta in Henigmana ne gre polagati upanja, saj se prvi enostavno boji prevzeti odgovornost in potem ravno zaradi tega greši in dela napake, drugi pa nikakor ne najde prave strelske forme in ga je bolje uporabljati v obrambi, da se odpočije Mačkovška. Upam pa, da bo vsaj on razpoložen, saj nam bodo njegovi natančni zadetki iz razdalje še kako prav prišli. Bo pa njemu še najtežje, ker ima Egipt dva odlična golmana, ki sta nadpovprečno učinkovita ravno pri strelih iz razdalje tako, da bodo potrebni milimetrsko natančni tovrstni streli. Če bi ocenjeval realno brez navijaškega pridiha bi dejal, da je v štartu, na osnovi do sedaj prikazanega, favorit Egipt, možnosti pa nekako 60:40. Ampak pustimo se presenetiti, saj ni skrivnost, da znajo naši rokometaši presenetiti ravno takrat ko jih navijači že nekako že "odpišemo". Vendar pa neglede na to če Egipt premagamo po nobeni opciji več ne moremo biti v skupini prvi, kar pa pomeni, da nas v primeru zmage v četrtfinalu zagotovo čakajo Francozi, ali misija nemogoče. Bodo pa nedeljska srečanja naše skupine dobra priložnost za hazarderje športnih stavnic, saj bi lahko Slovenija in Rusija prinesli lep zaslužek!?
dr.Megla
23. 01. 2021 14.28
-3
Trener se je obnašal, kot da mi vodimo za 5 golov, namesto, da bi jim j.... m....
xxl.2005@gmail.com
23. 01. 2021 13.59
+3
kar vidim na teh tekmah, smo dalec od kaksnih favoritov. z vsakim v zacetku zaostanemo 5 golov, potem pa celo tekmo lovimo nasprotnika.
hirajem
23. 01. 2021 14.02
+2
mentalno smo močni...nikoli se ne predamo...tudi ko zgubljamo za -5 se ne zlomimo ampak se vrnemo v igro... Na trenutko kot da koncentracija šepa...pustimo preveč priložnosti nasprotniku z mehko obrambo in tehničnimi napakami no ko se zresnimo pa smo na top ravni. Verjamem v ekipo in verjamem da bomo dobili Egipt in se uvrstili naprej!
hirajem
23. 01. 2021 14.03
+2
vceraj res tudi malo srece zmanjkalo na 27-27 Bombac napacna podaja in potem v obrambi se izkupi in prestreze zogo pa v kontri Jancu pade iz rok... samo malo srece je manjkalo da jih dobimo. In res ne razumem forsiranje heningmana na desnem krilu
User792410
23. 01. 2021 14.27
+1
A ne igrata na desnem krilu Gajić in Janc, levo pa Cingesar in Kodrin, oziroma včeraj Henigman, ki drugače igra na poziciji levega zunanjega?
Aljaz45
23. 01. 2021 14.59
-4
Mentalno smo mocni hahahhahahahahahahahahahhahqhqhqhqhahahahahahanahahabuhahabuhub hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.. Ti za razmisljat ravno nisi zato ti bom lepo razlozil.. Zdej me pa VSI DOBRO POSLUSAJTE KER TO NI JASNO NOBENEMU...mi zacnemo bolje igrat ko zaostajamo zato ker se takrat otresemo pritiska zmage ker vecina vec od tebe to ne pricakuje in zato potem igra stece.. In potem ko jih ujamemo se zopet poveca pritisk.. Pred prvenwtvom so nasi, po imenih, veljali za boj v medalje.. In zato gredo vsakic tekmo kot favoriti..in ce gres v tekmo kot favorit si pod vecjim pritiskom.. Samozavestne ekipe s tem pritiskom nimajo tezav.. Medtem ko mi pac zelo veliko.. In zato smo vsako tekmo slabo zaceli.. Ce omoa vam se zmeraj ni nic jasno pa bolje da zacnete spremljat balet
pep b
23. 01. 2021 15.10
+2
Aljaz. Posplosujes. Blebetas v prazno. Nic ti ni jasno. Stvari niso tako banalne.
Iiiiiiiiii
23. 01. 2021 15.16
+2
Črkoval bom besedo "lud"...... . Lud, luđi,hrvat.... .Hahahahaha😆
Aljaz45
23. 01. 2021 15.26
-3
Aljaz45
23. 01. 2021 15.28
-4
Cw ti ni jasna ta razlaga potem ti jaz ne morm pomagat.. Sicer ste pa vsi tukaj s srednjesolako izobrazbo tko da itak prav biseri niste in temu primerna so tudi mnjenja.. Lahko ti pa iz glave nastejem vse dobljene tekme izgubljene zaradi strahu pred velikim uspehom v vseh slovenskih kolektivnih sportih.. Rokomet seveda dalec prednjaci
Teofil
23. 01. 2021 15.36
+4
Čuj ti z magisterijem,kaj pravzaprav razpravljaš na forumih za take kot si ti so znanstveni simpoziji
tekač
23. 01. 2021 16.38
+1
Res je, začetki tekme so za nas slabi. Pet golov je težko nadoknaditi. Dvakrat smo imeli srečo, zdaj prihajajo nasprotniki, ki vodstvo znajo držati , tako da s tako igro Slovenije (in če je bilo res kaj slabo) je moja stara mama rekla; " O Bog pomagaj"....
pep b
23. 01. 2021 17.11
+1
aljaz. Butaleck. A ti mislis, da druge ekipe nimajo teh tekem na katerih izgubijo??? Bebcek. Zmaga vedno samo en. Vsi ostali majo za sabo tekmo, ki so jo popusili. In to na vsakem prvenstvu. Vec ekip izgubi kot zmaga. Ampak ti brihta doktorska ze ves a ne. Smesno
hirajem
23. 01. 2021 13.58
+3
Imamo dobro reprezentanco. Kaj dobro vrhunsko. Imamo izkušene igralce in verjamem da smo boljši od Egipta kar bodo fantje potrdili! Egipt je res dobra ekipa katero krasi kolektivni duh... so zelo agresivni in igrajo v obrambi res na meji incidenta. Verjamem da se bodo naši spopadli z njimi po moško in jim bomo razbili pič.e!!!! Do zmage!!!!!
pep b
23. 01. 2021 13.31
Se pa strinjam Aljaz s tvojo opazko o trenerjih. Ampak problem ni mentaliteta, ampak so nasi pac tako dobri kot se kazejo in nic vec.
Aljaz45
23. 01. 2021 15.01
-4
Pep.. Glavni problem je mentalitea.. Mi smo hlapcevski narod.. Bili in vedno bomo.. Tako to zal je
pep b
23. 01. 2021 15.11
+4
Aljaz. Blebetanje v prazno. Mi smo predsvem mali narod z malim bazenom. To je vse. Vse ostalo je banaliziranje in posplosevanje.
Iiiiiiiiii
23. 01. 2021 15.12
+2
Res je Hrvati so bili vedno hlapci.Nikoli praktično imeli svoje države niti jezika, dokler niso začeli uporabljati srbski jezik in kasneje dodali še slovenske izraze.
Žac
23. 01. 2021 16.49
-1
Pizd...zgornji clanek nima zveze z Hrvati in Hrvasko. Samo naciji kaksni si ti najdejo vse povsot Hrvate in Hrvasko. Glede hlapcev sta skoz in bosta skoz Avstrijski konju..sa..oziroma njihovi hlapci. O tem so ze zapisi. Glede jezika se sramotis,nacek.
Chicago Bulls
23. 01. 2021 13.00
+0
Premagal bomo Egipt in pol v 1/4 finalu se Hrvate mmw
Aljaz45
23. 01. 2021 15.01
-4
Aljaz45
23. 01. 2021 12.37
-3
Hahaha spet vidm kriv trener.. 30 let ista zgodba.. Se pravi menjali smo vse mozne trenerje a rezultat vedno isti.. Se pravi kje je tezava??? Odgovor je jasen.. MENTA. ITETA..
Aljaz45
23. 01. 2021 12.44
-5
Vi pozabljate da smo medalje dobili bolj po sreci oz zaradi domacega terena.. 3 mesto je plod srecnega zreba ko smo imeli do 1/2 edino resno ekipo rusijo, za katero vemo da je dalec od resne ekipe.. In potem naleteli na prvo resno ekipo hrvaske in gladko izgubili.. Kar se tice tekme ko smo hrvate zmagali po preobratu.. Zame so bili takrat klasicni posr.. Ci... Bilo so favoriti pred tekmo.. Hrvati so jih razbijal.. In zakaj so se nasi vrnili v igro.. Ko po belikem zaostanku niso bili vec pod protiskom in od njih noben ni nic vec pricakoval so zaceli igrat svojo igro.. Hrvatje so potem padli, kar se jim zelo redmo zgodi in na koncu sk se tudi oni malo ustrasli nasega naleta in izgubili.. Tako da zame so nili nasi v zej tekmi klasicni pos.. Ranci
pep b
23. 01. 2021 13.30
+3
Aljaz. Pos... ranec si seveda ti. Strokovnjak. A kdaj spremljas se kaksno drugo reprezentanco? To kar opisujes se dogaja vsem ekipam, vsem sportnikom. Abervezniki pa to pripisujete narodu in mentaliteti in kaj jaz vem vsemu vse. Najlazja pot za prazno glavo.
hirajem
23. 01. 2021 13.49
+3
Aljaž45 tisto tekmo v Parizu z Hrvati je treba dodati da je hrvaška manj kot 24 ur pred tem izgubila polfinale z Norveško v podaljšku, Slovenija pa po dveh prostih dnevih in gladkem porazu od Francozov nastopila na tej tekmi in dokler se Hrvati niso ugasnili v 15 min pred koncem nas ni bilo nikjer. Sicer bron ni nič manj vreden zaradi tega in comeback je bil res maestralen in plod mentalne moči igralcev. Je pa treba bit realen in priznat da je tu bilo tudi malo sreče z rasporedom in vseeno nekaj boljši položaj za naše kot nasprotno moštvo. Naslednji dan je bilo finale in je dobro spočita Francija povozila Norvežane kateri fizično niso mogli odgovorit če prav so imeli ta en dan premora katerega Hrvati niso dobili pred tekmo z Slo. Realno!!!
pep b
23. 01. 2021 17.17
Bebcek Aljaz. Sem sel prav pogledat. Na tem prvenstvu, ko smo bili tretji, smo med drugim premagali tudi islandijo in v cetrfinalu katar, ki je eno kolo prej premagal nemcijo in bil na enem prvenstvu prej svetovni prvak. V tekmi za tretje mesto, pa smo premagali hrvate. Tako da blebetalo je zgolj blebetalo.
Aljaz45
23. 01. 2021 12.36
-6
Hahaha spet vidm kriv trener.. 30 let ista zgodba.. Se pravi menjali smo vse mozne trenerje a rezultat vedno isti.. Se pravi kje je tezava??? Odgovor je jasen.. MENTALITETA..
giovanni2
23. 01. 2021 12.15
+5
Lahko meni nekdo pojasni par stvari? Zakaj ne znamo spravit žoge do desnega krila, a imamo dva fenomenalna desna krila? edini gol s krila je padel, ko je bil Janc na beku. Zakaj Dolenec ni igral v drugem polčasu? Zakaj igramo 45 minut brez levega krila? Če smo se bali tretje izključitve Cingersarja, bi ga, če ne prej, morali dati v igro zadnjih deset minut, ko so Švedi puščali ogromen prostor na levi in zapirali desno stran. Kdaj bo neko razložil Bombaču, da to kar on počne ni rokomet? Ne moreš vsakič, ko dobiš žogo, je najprej potapkat, potem poskušat finto in če ti nič ne uspe dat neuporabno žogo od sebe. Srednji zunanji bi moral razigravat ekipo, s hitro igro pripravljat šanse za beke in krila, a ne gledat samo sebe in pivota.
MaksiLopez
23. 01. 2021 12.00
+1
Zdaj je en egipt drmmr...
jezenslovenec
23. 01. 2021 11.55
+1
Od teh igralcev, ki so tukaj samo štirje zaslužijo, da so v reprezentanci: Lesjak, Gaber, Gajić in Zarabec. Sramota od sramote pa je Bombač, že na nekaj tekmovanjih je on največ žog zapravil. Pa tudi trener, zakaj je začel drugi polčas z drugo postavo, namesto s tisto, ki se je približala samo na en gol zaostanka. V glavnem obljubljali so veliko naredilo pa malo.
Jetski
23. 01. 2021 11.54
-1
Egipt nas bo nabil za10 golov😜
Potouceni kramoh
23. 01. 2021 13.39
-1
je čist vseeno.. lahk nas tut sam za enga ..🙃
DEEP
23. 01. 2021 10.58
+20
Gledal na RTL! Hrvaški komentator tako srčno navijal za Slo. vu momenti sem bil prepričan kobi da igra Hr.
24bata
23. 01. 2021 10.50
+0
Pungartnik, če je tak pameten pri komentarjih zakaj ni on selektor. Ja mogoče se bo vrino notri enkrat.
Žac
23. 01. 2021 10.40
-9
Danes pa boste navijali za Argentince da se bo prasilo. Upam da samo zaradi tega zmagajo.
Armando
23. 01. 2021 10.38
+6
Slabi smo ampak zaenkrat se v igri
Teofil
23. 01. 2021 10.30
+6
Glede na hvalo voditeljice in gostov pred tekmo ter trenerjevo poznavanje Švedskih igralcev sem pričakoval zmago +10,na tekmi vse obratno kar so govorili komentatorji, počasna brezidejna igra po sredini,polna napak in napačnih podaj,torej eno samo matranje in tekanje po igrisču,oprosčam se tistim ki ste gledali odlično tekmo jaz jo žal nisem videl