Drugi športi

Gaber v zadnjih sekundah priigral točko Sloveniji in ohranil realne upe na napredovanje

Kairo, 22. 01. 2021 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski rokometaši so na drugi tekmi nadaljevanja svetovnega prvenstva remizirali s Švedsko (28:28). Odločilni zadetek je nekaj sekund pred koncem dosegel Matej Gaber. S točko Slovenija ohranja realne upe za napredovanje v četrtfinale, a bo morala v zadnjem krogu nujno ugnati Egipt.

Matej Gaber je nekaj sekund pred koncem dosegel zadnji zadetek na tekmi.
Matej Gaber je nekaj sekund pred koncem dosegel zadnji zadetek na tekmi. FOTO: IHF

Slovenska izbrana vrsta je začela v postavi Urban Lesjak, Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Blaž Janc in Darko Cingesar. Prvi zadetek je pripadel Švedom, ko je s krila zadel Hampus Wanne, a je kmalu za izenačenje odgovoril Blagotinšek. Sledile so minute, v katerih je Slovenija medlo zaključevala svoje napade, Švedi pa so to izkoristili za zgodnje vodstvo s 4:1. Še dobro, da je bil zopet odlično razpoložen kapetan Dolenec, ki je v sredini prvega dela Slovenijo držal v igri. S tremi zaporednimi zadetki je poskrbel za 5:7. Sledila pa je še druga izključitev Cingesarja, ki je bil prvič izključen po manj kot minuti igre, Wanne pa je s sedemmetrovko poskrbel za novo prednost Švedov s štirimi zadetki. 

V 18. minuti je Borut Maškovšek s šestih metrov iz zahtevnega položaja stresel okvir vrat, sledil je hiter protinapad in zadetek Maxa Darja za 11:6. Ljubomir Vranješ je presodil, da je videl dovolj, saj je pri zapisnikarski mizi zahteval minuto odmora. Počitek je naši izbrani vrsti dobro del, v naslednjih minutah sta po dvakrat v polno zadela Zarabec in rezervist Gajić, tako da je bilo srečanje pri izidu 10:12 znova bolj izenačeno. V zadnjih minutah je dvakrat svoje fizične predispozicije odlično izkoristil Mačkovšek, ki se je z devetih metrov dvignil visoko nad švedsko obrambo, ter tako dosegel dva pomembna zadetka. Tik pred koncem prvega dela je Zarabec še enkrat meril v polno, ko je pobral odbito žogo po obrambi vratarja Andreasa Palicke, za izid prvega dela 15:14 v švedsko korist. Po 30 minutah sta bila v naši izbrani vrsta najboljša Dolenec in Gajić s po štirimi zadetki. 

Statistika tekme Slovenija - Švedska
Statistika tekme Slovenija - Švedska FOTO: Sofascore.com

Slovenci ujeli Švede, ki pa so nato znova ušli
Mačkovšek je nadaljeval z dobro igro tudi v drugem delu in z zadetkom za 17:17 prvič po začetku tekme rezultat izenačil. Kmalu zatem je v polno meril še Blagotinšek za sploh prvo vodstvo naših z 18:17. Tudi tokrat, podobno kot v prvem polčasu, so vajeti igre kmalu prevzeli Švedi. Wanne je v 40. minuti dosegel svoj drugi zaporedni zadetek za prednost 20:18, Chrintz pa je kmalu zatem povišal na +3. Zopet je Vranješ odgovoril z minuto premora, ki je slovenskim reprezentantom dobro dela. Gajić je kmalu znižal izid, po nekaj izenačenih minutah pa je Zarabec Slovenijo po dolgem času vrnil na -1 (23:24).

V zadnjih minutah so Sloveniji šle na roko številne izključitve v švedskem taboru, a igra v napadu še naprej ni povsem stekla. Z dvema igralcema več je s krila neuspešno poskušal Henigman, ki bi lahko kmalu zatem, ko je imela Slovenija na parketu enega igralca več, izenačil, a je bil zopet neuspešen. Stresel je okvir vrat. Sledila je še ena minuta odmora, po kateri je Gajić s krila še enkrat več pokazal svoje mojstrstvo za 26:26. 

Infarktna končnica
Dobri dve minuti pred koncem je Ferlin odlično odreagiral v vratih, sledil je protinapad in zadetek Janca v prazno švedsko mrežo za vodstvo s 27:26. Švedi so sicer hitro izenačili, nato pa smo videli nekaj raztrgane igre na obeh straneh. Bombač je v napadu Slovenije slabo podajal Zarabcu in izgubil žogo, a je svojo napako že v naslednjem napadu popravil, ko je odlično prebral namero švedske podaje. Sledil je protinapad, v katerem je žogo prepustil Jancu, ta pa je ni uspel ujeti, tako da je Slovenija v dveh ključnih napadih dvakrat izgubila posest. V napadu za morebitno zmago je Wanne kakšnih 30 sekund pred koncem zabil za Švedsko prednost. Vranješ je še zadnjič na tekmi zahteval minuti odmora. Sledila je dolga akcija Slovenije do zadnjih sekund, ko je žoga le nekako prišla do pivota Gabra, ki je nato z neposredne bližine zadel za izenačenje. 

Statistika Dragana Gajića proti Švedski
Statistika Dragana Gajića proti Švedski FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svetovno rokometno prvenstvo, 22. januar, izid:

Slovenija – Švedska 28:28 (14:15)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

desna_nogavica
23. 01. 2021 09.30
-4
Glede na prikazano nima Slovenija nobenih šans proti Egiptu. Ne vem kaj še Dolenec dela v reprezentanci. Ni srčnosti in zagriženosti. Če bo pač bo. Tako razmišljanje ne prinaša vrhunskih uvrstitev za medalje.
ds-65
23. 01. 2021 09.41
-1
Se popolnoma strinjam s tabo glede Dolenca. Po statistiki gledano bi morali naši gladko izgubiti. Moje mnenje je, da Vranješ ni neki motivator. Mogoče se motim ne vem. Drugače pa imamo kvalitetne igralce, ki lahko z dobro strategijo in motivacijo premagajo najboljše reprezentance.
juhej77
23. 01. 2021 10.09
+1
Maxx365
23. 01. 2021 11.03
+3
Dolenc nas je pravzaprav držal v igri v prvem delu tekme, ne razumem zakaj pljuvanje po njemu. Da pa nimamo šans proti Egiptu? Šanse vedno so, in če bodo naši dali vse od sebe, posebej če sodniki ne bodo preveč naklonjeni domačinom, lahko tudi njih premagamo. Egipčani tudi niso tak bav-bav, da se jih z odlično igro ne bi dalo premagati. Ampak vse je odvisno od naših samih in od dnevne forme.
Levji
23. 01. 2021 09.25
+4
V naši reprezentanci, so posamezni igralci odlični, vendar jim manjka uigranost in ekipno delovanje. Ekipni športi so usklajenost in uigranost ekipe, je pa dobro da ima nekdo v ekipi svoj dan, ki povleče ekipo. Upam, da bomo z Egiptom zaigrali tako kot je treba. Upanje umre zadnje.
mackon08
23. 01. 2021 09.23
+5
Naši naj odigrajo kot najboljše zmorejo pa Egipt nima šanse ,če pa to bo bomo videli. Kvaliteta je sigurno na naši strani samo je to treba pokazati. Največji problem je da v napadu igramo praktično z petimi igralci levo krilo totalno pasivno pa če dobi žogo na žalost ni gola. Pa ne da kritiziram dejstvo je, da na levem krulu ne igra krilni igralec, tam igra ker drugega ni. Naj v nedeljo preseneti pa smo zmagali.
gremolevo
23. 01. 2021 08.58
-1
Žal gre SLOVENSKA reprezentanca domov.Imamo odlične posameznike ki igrajo dobro z igralci drugih narodnosti kot celota v reprezentanci pa nikoli ne dosežejo limita zakaj? odgovor je preprost v našai mentaliteti ni tiste predrznosti ki je potrebna še posebej v kolektinih športih kjer ne odloča posameznik ampak ekipa tega ni in zato ni velikih uspehov.V kolektivu rabiš pravega vodja ki ga rokometna reprezentanca nima tako kot so ga v Dragiču imeli košarkarji on je ves čas povdarjal da gredo na zlato medaljo brez izgovorov in to je to.Normalno da želim rokometni reprezentanci vse naj ampak s temi igralci ne bi smelo biti vprašanje medalja pa bomo upam da se motim danes verjetno končali sanje.
Maxx365
23. 01. 2021 09.10
+2
gremolevo
23. 01. 2021 11.11
+1
MAXX365 SE OPRAVIČUJEM POTEM PA JUTRI RAZLIKA JE EN DAN JASNO ŽELIM PA DA SE MOTIM IN DA ZMAGAJO AMPAK EGIPČANI IGRAJO KOT UTRGANI
MesOjediPinGvin
23. 01. 2021 08.58
+7
Malo več zbranosti v zaključku tekme bi našim prineslo minimalno zmago. Egipt ni in ne bo lahek nasprotnik...
Maxx365
23. 01. 2021 09.09
+8
Res so imeli zmago na dosegu rok, ampak za naše je popolnoma vseeno remi ali zmaga, v vsakem primeru morajo jutri premagati Egipt, če želijo v četrtfinale. Ni druge.