Drugi športi

Slovenski rokometaši kljub porazu na EP

Celje, 30. 04. 2021 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pomlajena slovenska moška rokometna reprezentanca je v kvalifikacijah za nastop na januarskem evropskem prvenstvu doživela prvi poraz. Z golom v zadnji sekundi je bila v Opolah Poljska boljša s 27:26. Kljub porazu je Slovenija že uvrščena na evropsko prvenstvo, ki ga bosta januarja gostili Madžarska in Slovaška.

Ne glede na razplet tekme s Poljaki ima Slovenija zagotovljen nastop na evropskem prvenstvu leta 2022, saj zaradi boljših rezultatov na medsebojnih tekmah z Nizozemci in Poljaki tekmovanja v skupini 5 ne more končati nižje kot na drugem mestu. Pred zadnjim krogom so na vrhu skupine s po sedmimi točkami Slovenci in Nizozemci, točko manj imajo Poljaki, že odpisani Turki pa na dosedanjih tekmah še niso osvojili točke.

Slovence za zaključek kvalifikacij čaka še tekma s Turki v Celju. V slovenski izbrani vrsti je bil na tekmi proti Poljski najučinkovitejši Domen Novak s petimi goli, po enega manj sta dosegla Mačkovšek in Kristjan Horžen.

"Igrali smo dobro, vsi fantje so se borili. Premoremo kakovost in nabor mladih igralcev. Tekma je bila zahtevna, a na koncu sem zadovoljen z borbenostjo in igro na celotni tekmi. V igri so seveda bile napake, ki jih bo treba popraviti, a glede na kratek skupni čas, ki smo ga imeli na voljo, je tudi to razumljivo. Na žalost v izdihljajih tekme nismo napravili prekrška, da bi izvlekli neodločen izid," je izjavo selektorja Ljubomirja Vranješa posredovala Rokometna zveza Slovenije (RZS).

Borut Mačkovšek
Borut Mačkovšek FOTO: Damjan Žibert

"Zadovoljen sem s predstavo naše ekipe. Borili smo se, vsa čast tudi vsem našim mlajšim igralcem, ki so dobro izkoristili priložnost. Na žalost se nam je pripetil zadnji zadetek, ki ga je Poljska dosegla tudi z ogromno sreče. Nič ne de, čaka nas še domača tekma s Turčijo, na kateri si moramo priboriti prvo mesto v skupini," pravi Borut Mačkovšek.

Vid Poteko pa je povedal: "Obe reprezentanci sta prikazali dobro predstavo. Na koncu je bilo nekoliko več sreče na poljski strani. Verjamem, da bomo v nedeljo prikazali najboljšo predstavo v tem tednu in potrdili prvo mesto v kvalifikacijski skupini."

Koronavirus pasica november

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
30. 04. 2021 13.05
+4
Bravo Vranjes da si upal dati priloznost mladim. Makuca pa Novaka ter Horzena je bilo veselje gledat.
David Rak
30. 04. 2021 12.57
-2
Pod vodstvom Vranješa Slovenija ni premagala še nobene resne reprezentance,na koncu pa še njegove smešne izjave,da je zadovoljen z igro.
okioki
30. 04. 2021 12.30
-3
Na EP,pa bo polom na celi črti.!!!
Nimasmisla
30. 04. 2021 10.52
+3
To je mogoče še najbolj pošteno naj se Poljaki in Nizozemci udarijo za 2 mesto
fedr?k
30. 04. 2021 13.06
Tudi motivirani so bili Poljaki tako da so zasluzeno zmagali zaradi vecje zelje.
Iniesta
30. 04. 2021 09.39
-5
Da fases gol v zadnji sekundi, je pomanjkanje samozavesti ... Lubomir mora vec delati na psiholoski pripravi igralcev ...
borjac
30. 04. 2021 09.20
+15
Če pogledamo iz stališča, da je manjkalo kar nekaj igralcev iz prve ekipe, so dobro igrali in ta "pomladitev" je prinesla kar nekaj odličnih mladih igralcev, to pomeni svetlo prihodnost, sedaj te štiri sekunde na koncu so bile pač take naključne, nekdo bi moral napraviti prekršek in dobili bi točko.
komarec
30. 04. 2021 08.53
-8
A zdaj je bil pa kriv gol v zadnji sekundi, prejšnjih 26 pa so bili zgolj slučaj.