Drugi športi

Slovenci tudi s premešano postavo do gladke zmage v Turčiji

Ankara, 27. 04. 2021 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Rokometna reprezentanca Slovenije je odigrala prvo od zadnjih treh kvalifikacijskih tekem v tem tednu za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. V Eskisehirju jo je čakala tekma s Turčijo. Naši rokometaši so upravičili vlogo favoritov in zanesljivo zmagali s 30:22.

Ljubomir Vranješ
Ljubomir Vranješ FOTO: Damjan Žibert

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ v zadnjih dneh gotovo ni mogel mirno spati. V začetku prejšnjega tedna je zaradi poškodb ostal brez dveh pomembnih obrambnih členov, krožnih napadalcev Blaža Blagotinška in Mateja Gabra, ter organizatorja igre Staša Skubeta, tik pred nedeljskim zborom v Zrečah pa še brez vratarja Klemna Ferlina in desnega zunanjega igralca Nejca Cehteta

Na zaključni turnir stare celine, ki bo med 14. in 30. januarjem drugo leto na Madžarskem in Slovaškem, bosta neposredno napredovali najboljši reprezentanci iz skupine 5.

Vranješ je po odpovedi Blagotinška, Gabra in Skubeta na svoj seznam naknadno uvrstil levega zunanjega igralca Gregorja Potočnika in krožnega napadalca Matica Suholežnika, v nedeljo pa še vratarja Urha Kastelica in krilnega igralca Domna Novaka. Pred odhodom v Turčijo pa je ostal še brez Gašperja Marguča in Potočnika. Prvega bo zdravniška in fizioterapevtska služba skušala usposobiti že za četrtkovo tekmo na Poljskem, drugi pa je zavoljo poškodbe levega kolena izgubljen za to kvalifikacijsko akcijo.

Jure Dolenec
Jure Dolenec FOTO: Damjan Žibert

Zdesetkani slovenski rokometaši so od prve do zadnje minute imeli popoln nadzor nad Turki. Gostiteljem so le enkrat pogledali v hrbet (na uvodu tekme je bilo 1:2), na krilih izjemno razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka in učinkovitega Jureta Dolenca pa je njihova prednost v prvem polčasu vselej znašala od dveh do petih golov. Slovenska prednost je postopoma naraščala. 

Slovenija je na štirih tekmah osvojila sedem od možnih osmih točk in je na prvem mestu v skupini 5. 

Za dva gola je prvič povedla v 12. minuti (6:4), v končnici prvega polčasa pa je narasla na pet zadetkov (15:10 in 16:11). Lesjak je v prvi polovici tekme zbral enajst obramb, Dolenec pa je zabil osem golov. Vranješ je med tekmo veliko menjal, priložnost za dokazovanje so dobili vsi njegovi varovanci, ki so resno in odgovorno opravili svoje naloge in uveljavili svojo rokometno širino na vseh ravneh igre. V začetku drugega polčasa so povedli za sedem golov (19:12), nato pa tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do zanesljive zmage. "Odigrali smo dobro tekmo. Igralci so na igrišču pokazali odgovornost, voljo in borbenost. Zaradi izredno malo časa, ki smo ga imeli na voljo za trening, smo na tekmi v Turčiji celoten čas igrali le štiri akcije. Zadovoljen sem s tem, kako smo zaključili obračun," je po zmagi povedal selektor Vranješ.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec z 12 goli, Domen Novak, Tilen Kodrin in Domen Makuc so dosegli po štiri zadetke.

Izid, kvalifikacije za EP 2022, zaostala tekma 2. kroga:                       
skupina 5:                 
Turčija – Slovenija 22:30 (10:15)

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
27. 04. 2021 21.58
+1
S Poljaki so izgubili
Pro-Gasilc
27. 04. 2021 19.52
+7
Super Slovenci ....