Drugi športi

Rokometaši Celja v pričakovanju tekme sezone – v Zlatorog prihaja PSG

Celje, 31. 03. 2021 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
2

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v četrtek igrali prvo tekmo osmine finala lige prvakov. Na nasprotni strani jim bodo stali nesramno bogati Parižani, njihov medsebojni dvoboj v dvorani Zlatorog se bo pričel ob 20.45. Povratna tekma bo 8. aprila v Parizu.

Evropska rokometna zveza (EHF) je zavoljo pandemije covida-19 in številnih neodigranih tekem v skupinskem delu sredi sezone spremenila tekmovalni sistem in nastop v izločilnih bojih namesto predvidenim šestim iz vsake skupine omogočila vsem udeležencem lige prvakov.

Celjska zasedba je zavoljo sedmega mesta v skupini B za svojega tekmeca dobila francoskega velikana, ki kljub gromozanskemu proračunu še vedno ni izpolnil svojega poslanstva in osvojil najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Celjani so doslej odigrali deset dvobojev proti PSG, na njih so vpisali dve zmagi v letih 1996 in 1997, od leta 2015 pa so nanizali osem zaporednih porazov. Na bližajočih se obračunih je vloga izrazitih papirnatih favoritov pripadla francoski zvezdniški ekipi, pri kateri bo zavoljo poškodbe manjkal Nikola Karabatić.

Ne glede na to pa ima španski strateg na klopi PSG, Raul Gonzalez, na voljo številne izjemne posameznike, kot sta Danca Mikkel Hansen in Henrik Toft Hansen, Latvijec Dainis Krištopans, Španca Viran Morros in Ferran Sole ter Poljak Kamil Syprzak, tu so še številni Francozi Vincent Gerard, Luka Karabatić, Nedim Remili in mnogi drugi.

Ocvirk: Nagrada za lansko sezono
"Nastop v osmini finala je nekakšna nagrada za lansko sezono, ko smo se uvrstili v četrtfinale, a zavoljo pandemije covida-19 nato nismo igrali dveh tekem proti poljskemu prvaku. Na bližnjih izločilnih tekmah ne bomo nastopili v polni postavi, odgovornost bodo zato morali prevzeti naši mladi in neizkušeni igralci, ki so med sezono pokazali napredek in dokazali, da lahko nanje resno računamo," je na današnji spletni novinarski konferenci uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

"V igri za našega tekmeca v osmini finala so bili trije kandidati, dobili pa smo najtežjega. Parižani na začetku sezone niso bili v najboljši formi, po decembrskem zaključnem turnirju v Kölnu, kjer so osvojili tretje mesto, pa igrajo veliko bolje. Imeli smo dovolj časa za temeljito analizo igre PSG, ki ga že tako ali tako zelo dobro poznamo. Parižani igrajo disciplinirano in trdno v obrambi ter imajo številne izjemne posameznike. Gre za močno ekipo, a mi se ne bomo predali, naredili bomo vse, da v Celju zmagamo," je dodal Ocvirk, ki je tik pred četrtkovo tekmo ostal brez krožnega napadalca in "specialista" za obrambne naloge, Vida Poteka. Ta se je poškodoval in bo manjkal na prvi tekmi proti PSG.

"Lepo je biti del ekipe, ki nastopa v ligi prvakov, še lepše pa je nastopiti na izločilnih tekmah. Za vse nas je to velika nagrada in potrditev, da dobro delamo. PSG je ena najbogatejših ekip na svetu, premore izjemno kakovostne in izkušene igralce. Na obeh tekmah moramo pustiti srce na igrišču in pokazati vse svoje dobre lastnosti," je dodal Žiga Mlakar, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo s svojim matičnim klubom.

Drugi pari osmine finala lige prvakov so Pick Szeged – Kiel, Nantes – Vive Kielce, Motor Zaporožje – Meškov Brest, Vardar Skopje – Veszprem, Porto – Aalborg in Elverum – Barcelona. Doslej je bila prestavljena le četrtkova tekma med Zagrebom in Flensburgom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User2062886
31. 03. 2021 19.55
+1
Če nas zapirajo od jutri dalje je potrebno tudi rokometno tekmo odpovedatiprepovedati!Pravila morajo biti za vse enaka!
PoredniPubec
31. 03. 2021 19.47
kak bodo igrali, če pa je zaprto vse ☺️