Drugi športi

Rokometaši pred zahtevnima tekmama močno oslabljeni

Koper, 06. 03. 2023 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometno reprezentanco Slovenije v prvi polovici marca čakata dve tekmi s Črno goro v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbrana vrsta se je na pripravah na kvalifikacijska obračuna v nedeljo zbrala v Ljubljani, kjer bo trenirala do odhoda v Podgorico. Po povratku v domovino bo slovensko moštvo Črnogorce gostilo v Kopru.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Damjan Žibert

Slovenski rokometaši so se v prestolnici zbrali prvič po zaključku januarskega svetovnega prvenstva, na katerem so si Slovenci na Poljskem s štirimi zmagami priborili uvrstitev na skupno deveto mesto. Naslednji cilj na začrtani poti čete Uroša Zormana je uvrstitev na prvenstvo stare celine, ki bo v Nemčiji potekalo med 10. in 24. januarjem prihodnje leto. Slovenija bo v Ljubljani opravila pet treningov, v Podgorico pa bo odpotovala v sredo, v dopoldanskih urah. V črnogorski prestolnici se bo na srečanje pripravljala na dveh treningih pred četrtkovo tekmo z gostitelji. V domovino se bo slovensko moštvo vrnilo v petek in na Obali vadilo do povratnega dvoboja, ki bo v Bonifiki v nedeljo.

Miha Zarabec
Miha Zarabec FOTO: Damjan Žibert

Zaradi lažjih zdravstvenih težav sta s seznama selektorja odpadla Dean Bombač in Borut Mačkovšek. Naknadno vabilo je prejel Miha Zarabec, ki pa se bo v reprezentančnem taboru zglasil v ponedeljek, ko se bo v Ljubljani zbrala glavnina moštva. V nedeljo so na priprave prispeli Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Grega Krečič, Jernej Drobež, Domen Novak in Staš Slatinek Jovičič, ki bodo v ponedeljek dočakali Jožeta Baznika, Nejca Cehteta, Blaža Janca, Urha Kastelica, Urbana Lesjaka, Domna Makuca, Tadeja Mazeja, Roka Ovnička, Aleksa Vlaha, Stefana Žabića in Zarabca. "Soočamo se z zdravstvenimi težavami in odsotnostjo Deana Bombača in Boruta Mačkovška. Menim, da bo kader, ki ga imamo, zadostil zahtevam tedna, ki je pred nami. Verjamem v te fante. V ponedeljek in torek bomo v polni zasedbi opravili dva rokometna treninga, na katerih se bomo pripravljali na zahtevni tekmi s Črno goro," pred dvema kvalifikacijskima tekmama za uradno spletno stran RZS pravi selektor Slovenije Uroš Zorman. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
06. 03. 2023 09.11
-1
Kaj še vedno na RZS niso prišli do spoznanja, za Zorman NI KALIBER ZA REPREZENTANCO. Pa bo šel en ciklus v ......
olafur
06. 03. 2023 10.54
Nima človeških kvalitet, strokovne niso vredne nič, če nisi tudi človek za to.