Drugi športi

Rokometaši velenjskega Gorenja do petega naslova državnih prvakov

Velenje, 26. 05. 2024 09.39 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
1

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, 26. krogu državnega prvenstva premagali Jeruzalem Ormož z 31:26, s čimer so petič potrdili naslov državnih prvakov. Drugi je bil trebanjski Trimo, tretje pa Celje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Velenjčani pred odločilno tekmo ničesar niso prepuščali naključju. Tekma sezone, kot so jo poimenovali, je prinesla več kot dovolj motivacije za lov na peti naslov prvaka. 

Gorenje je v obračunu z Ormožani hitro prevzelo pobudo in bilo večji del tekme v zanesljivi prednosti. Ta je bila dovolj za novi točki, ki sta zagotovili neulovljivo prednost pred prvim zasledovalcem z lestvice, trebanjskim Trimom. Jeruzalem pa je s porazom ostal brez četrtega mesta, ki še vodi v evropska tekmovanja. Pripadlo je Krki. 

Velenjski rokometaši so v prvem polčasu po desetih minutah že vodili za štiri gole, prednost pa je še kar naraščala in v 20. minuti znašala že deset golov, najvišja v tem delu igre pa je bila pri 20:7. Na polčas sta ekipi šli ob desetih golih razlike.

Druge pol ure je bilo tako bolj ali manj formalnost, v kateri se gosti niso posebej približali, izbranci Zorana Jovičića so brez težav nadzorovali potek tekme, le ob koncu so pričakovano popustili in Ormožane spustili malce bližje.

Tilen Sokolič in Matic Verdinek sta izstopala pri Velenjčanih z devetimi oziroma osmimi goli, pri Ormožu sta jih Filip Jerenec in Gašper Pungartnik dosegla po sedem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekmovanje je na 11. mestu sklenila Loka, ki si bo skušala mesto med slovensko klubsko elito zagotoviti v dodatnih kvalifikacijah proti Radovljici. 

Že nekaj časa je bilo jasno, da bodo v 1. B ligo neposredno izpadla moštva Škofljice, Ljubljane in Dobove, ob krčenju Lige NLB na 12 sodelujočih ekip pa jih bo zamenjalo le Krško.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
26. 05. 2024 15.00
+1
slovenski rokomet vse bolj tone