Drugi športi

Rokometašice Krima za pokalno lovoriko opravile z Zagorjankami

Ljubljana, 01. 04. 2018 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dekleta rokometnega kluba Krim Mercator so v finalu pokala Slovenije z 31:21 ugnale Zagorjanke in tako še 25. v samostojni Sloveniji postale pokalne prvakinje. S tem so še potrdile svoj sloves absolutnih gospodaric slovenskih rokometnih igrišč.

Rokometašice Krima Mercatorja so letošnje zmagovalke zaključnega turnirja za pokal Slovenije. Krimovke so na današnji finalni tekmi v dvorani na Kodeljevem premagale Zagorjanke z 31:21 (17:12) in osvojile 25. naslov pokalnih prvakinj. V tekmi za tretje mesto so Celjanke ugnale Ljubljančanke s 36:30 (19:16).

Tjaša Stanko je postala najboljša igralka zaključnega turnirja.
Tjaša Stanko je postala najboljša igralka zaključnega turnirja. FOTO: Aljoša Kravanja
Rokometašice Z'dežele iz Celja so po zmagi nad Ljubljano s 36:30 (19:16) osvojile tretje mesto na zaključnem turnirju za pokal Slovenije.

Zagorjanke so se v uvodnih petnajstih minutah povsem enakovredno kosale s favoriziranimi krimovkami, ki so šele v drugi polovici prvega polčasa uveljavile vse svoje prednosti na taktičnem in kadrovskem področju ter si ob polčasu priigrale pet golov prednosti (17:12). Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja v drugem polčasu niso blestele, bile so predvsem nezbrane pri zaključnih strelih, a razlika v kakovosti je bila odločno na strani krimovk.

"Zagorje je danes pokazalo, zakaj je druga ekipa v Sloveniji, mi pa nismo bili na najvišji ravni. Kljub vsemu smo po pričakovanju osvojili naslov pokalnega prvaka, kar je najbolj pomembno. Vesel sem, da se ekipa Z'Dežele vrača, da se Zagorje drži, pohvaliti pa moram tudi Ljubljano, našo drugo ekipo, ki si je prvič izborila nastop na finalnem turnirju. Po pokazanem je končna razvrstitev kar realna," je po zmagi povedal Bregar.

Krim Mercator
Krim Mercator FOTO: Aljoša Kravanja

V ljubljanski zasedbi je bila najbolj učinkovita Alja Koren s sedmimi, v zasavski pa Pia Hren z osmimi zadetki.

Najboljša igralka zaključnega turnirja je Tjaša Stanko, najboljša vratarka Miša Marinček, najboljša strelka pa Nina Zulić (vse Krim Mercator) s 14 goli.

Rokometašice Krima so absolutne gospodarice slovenskih rokometnih igrišč. V pokalnem tekmovanju so le dvakrat ostale praznih rok, v letih 1992 in 1998 so bile od njih boljše rokometašice Olimpije, ob tem so še 22-krat slavile v državnem prvenstvu.

Izidi, pokal Slovenije:

Finale: Krim Mercator - Zagorje 31:21 (17:12)

Tekma za 3. mesto: Z'dežele - Ljubljana 36:30 (19:16)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.