Drugi športi

Rokometna simfonija v čast Zormanu in Žvižeju

Celje, 14. 04. 2019 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V drugi polovici oktobra se bosta v najbolj rokometnem mestu v Sloveniji od aktivnega igranja poslovila dolgoletna rokometna reprezentanta Uroš Zorman in Luka Žvižej. Športni dogodek z naslovom "rokometna simfonija" bo 24. oktobra v celjski dvorani Zlatorog, dogodek pa organizirata Rokometna zveza Slovenije in Celje Pivovarna Laško.

Zorman (na fotografiji) je rokometaš z največ nastopi v dresu z državnim grbom.
Zorman (na fotografiji) je rokometaš z največ nastopi v dresu z državnim grbom. FOTO: Kanal A

Dolgoletna reprezentančna soigralca Uroš Zorman in Luka Žvižej se bosta od igralske kariere poslovila v družbi največjih svetovnih rokometnih zvezdnikov in prijateljev. Na dogodek so tako povabljeni številni nekdanji in zdajšnji rokometni zvezdniki, kot so Nikola Karabatić, Dejan Perić, Aleš Pajovič, Uwe Gensheimer, Luc Abalo, Edvard Kokšarov, Vid Kavtičnik, Renato Vugrinec, Sergej Rutenka, Iker Romero, Blaž Janc in mnogi drugi. Natančen seznam bodo prireditelji "rokometne simfonije" obelodanil pred samim dogodkom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zorman je na reprezentančni ravni zbral 225 tekem, kar je največ v zgodovini države. Bil je član srebrne slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu 2004, nastopil pa je na dveh olimpijskih igrah: v Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016. Na klubski sceni je pustil globoke sledi, igral je za Slovan, Prule 67, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce ter štirikrat osvojil ligo prvakov.

Zorman: Rokometna simfonija pika na i karieri
Žvižej je z 217. odigranimi tekmami drugi na večni lestvici. Na njih je dosegel 702 golov, kar je daleč največ v zgodovini slovenske reprezentance. Večino igralske kariere je preživel v Celju, kratek čas tudi v Mariboru, na mednarodni sceni pa je igral za Teko Cantabrio, Barcelono, Pick Szeged in Minden. S slovito katalonsko zasedbo je osvojil ligo prvakov, s Slovenijo pa je nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Atenah 2004.

"Rokometna simfonija bo pika na i moji celotni karieri. Verjamem, da bo to en zelo lep dogodek, kjer se bodo združili vsi naši prijatelji, s katerimi bomo skupaj zaključili ta del moje rokometne kariere. To bo rokometni praznik ne le zaradi naju z Luko, ampak tudi zaradi vseh rokometnih zvezd, ki se bodo zbrale v Celju," je na nedeljski konferenci pred kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP 2020 med Slovenijo in Nizozemsko v Celju med drugim dejal Zorman.

Žvižej se veseli snidenja z nekdanjimi soigralci in velikani rokometa
"Vesel sem, da bom ta dogodek preživel v družbi soigralcev ali nekdanjih velikih tekmecev na igrišču, trenerjev in zdajšnjih prijateljev. V pravi družbi bom odvezal rokometne copate in jih dal na polico spominov. Rokometna simfonija bo pika na i v moji karieri," je v zvezi s tem dejal Žvižej.

Dogajanje pred "rokometno simfonijo" bo pestro tudi na družbenih omrežjih. Priprave obeh rokometašev bo moč spremljati na Facebook straneh Zormana in Žvižeja, hkrati bo zanimive vsebine moč najti tudi na uradnem Instagram profilu dogodka, privrženci rokometne igre pa bodo svojo podporo na družabnih mrežah izkazovali prek posebnih ključnikov ‒ #TeamZorman in #TeamŽvižej.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.