Drugi športi

Rola zmagal, Bedene s porazom začel prvenstvo vzhodne Evrope

Beograd, 15. 06. 2020 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na teniškem prvenstvu vzhodne Evrope sta svoja dvoboja prvega kroga skupinskega dela odigrala Aljaž Bedene in Blaž Rola. Najvišje rangirani slovenski igralec je po treh nizih izgubil z Ukrajincem Sergijem Stahovskim, medtem ko je Rola premagal Rusa Aleksandra Ševčenka.

Bedene (na fotografiji) je dobro začel, a veliko slabše končal dvoboj s Stahovskim.
Bedene (na fotografiji) je dobro začel, a veliko slabše končal dvoboj s Stahovskim. FOTO: AP

Aljaž Bedene je proti Sergiju Stahovskemu (167. na lestvici ATP) dobil prvi niz s 6:4, v drugih dveh pa je bil Ukrajinec boljši s 6:1 in 6:4. Dopoldne je Blaž Rola ugnal Aleksandra Ševčenka, sicer 632. igralca na lestvici ATP, s 7:5, 7:6 (4). V torek bo Rola (141.) v skupini G igral proti Bolgaru Dimitru Kuzmanovu (317.), Bedene pa bo v skupini D moči meril s Srbom Filipom Stipićem, sicer 1677. igralcem sveta.

Tridesetletni Ljubljančan je na turnirju po odpovedi srbskega dvojca, Dušana Lajovića in Filipa Krajinovića, drugi najvišje uvrščeni igralec na lestvici ATP, kjer zaseda 61. mesto. Na turnirju je višje rangiran le Srb Miomir Kecmanović (47.). V skupini D je poleg Bedeneta, Stahovskega in Stipića še bosansko-hercegovski igralec Tomislav Brkić (594.), v skupini G pa družbo Roli, Ševčenku in Kuzmanovu dela še Srb Hamad Medjedović (1319.).

Prvi turnir prvenstva vzhodne Evrope, ki ga na igriščih Olimp v Beogradu organizira nekdanji upokojeni srbski reprezentant Janko Tipsarević, se bo v skupinskem delu sklenil v sredo, nato bodo na sporedu še izločilni boji. Prvenstvo bo trajalo šest tednov, na njem pa bodo igrale tudi ženske. Med Slovenkami so na turnir prijavljene Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.