Drugi športi

Roland Garros: Bedene izpadel med dvojicami

Pariz, 02. 10. 2020 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene in njegov avstrijski partner Dennis Novak sta na odprtem prvenstvu Francije v Parizu izgubila petkov dvoboj drugega kroga med moškimi dvojicami. Od njiju sta bila boljša Hrvat Ivan Dodig in Slovak Filip Polašek, ki sta po uri in 42 minutah slavila s 6:3, 3:6 in 6:1.

Za Bedeneta ostajajo še dvoboji v posamični konkurenci.
Za Bedeneta ostajajo še dvoboji v posamični konkurenci. FOTO: AP

Slovensko-avstrijska naveza si je nastop na Rolandu Garrosu zagotovila potem, ko sta brez nastopa ostala Španca Alejandro Davidovich Fokina in Fernando Verdasco (slednji je bil izločen s pariškega turnirja zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus), je v prvem krogu premagala litovsko-japonsko kombinacijo Ričardas Berankis/Yoshihito Nishioka s 6:4 in 6:3.

Bedene se bo v soboto v tretjem krogu v posamični konkurenci pomeril s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom. Ljubljančan, trenutno 56. igralec na teniški jakostni lestvici ATP, je pred tem premagal Francoza Arthurja Rinderknecha in Srba Nikolo Milojevića.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.