Drugi športi

Potrjeno: Hülkenberg v Silverstonu namesto Pereza

Silverstone, 31. 07. 2020 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški dirkač Nico Hülkenberg bo zamenjal Mehičana Sergia Pereza v moštvu Racing Point. Pri Racing Pointu so novico potrdili, potem ko je bil 30-letni Perez v četrtek pozitiven na novi koronavirus, zaradi česar bo izpustil najmanj prvo dirko v Silverstonu za veliko nagrado Velike Britanije.

Hülkenberg (na fotografiji) pred zadnjo dirko za Renault v lanski sezoni v Abu Dabiju.
Hülkenberg (na fotografiji) pred zadnjo dirko za Renault v lanski sezoni v Abu Dabiju. FOTO: AP

Mehičana Sergia Pereza so v četrtek osamili od preostalega moštva, izolirali pa so tudi tiste, ki so bili v stiku z dirkačem Racing Pointa. Glede na priporočila in ukrepe britanskih oblasti po 10-dnevni izolaciji bi utegnil Perez izpustiti tudi drugo dirko v Silverstonu, ki bo na vrsti naslednji konec tedna.

Namesto njega bo ta konec tedna nastopal Nemec Nico Hülkenberg. Sprva je o tem poročal nemški RTL, potem ko je 32-letnik z dolgoletnimi izkušnjami v dirkaški karavani za omenjeno nemško televizijo potrdil prošnjo moštva, naj zamenja Pereza. Tik pred začetkom petkovega prvega prostega treninga pa je to potrdilo še moštvo Racing Point, za katerega je Nemec dirkal v letih 2012, 2014, 2015 in 2016, takrat še pod imenom Force India.

V četrtek zvečer se je v Silverstonu že spoznal z dinamiko dela pred VN Velike Britanije, pred vstopom na dirkališče pa je moral opraviti test na novi koronavirus, ki je bil negativen. Hülkenberg je karavano zapustil po lanski sezoni, ko mu je potekla pogodba z Renaultom, novega sedeža za sezono 2020 pa mu ni uspelo dobiti. V F1 je do zdaj startal na 177 dirkah za moštva Williams, Force India, Sauber in Renault. Enkrat je osvojil najboljši startni položaj in skupaj zbral 511 točk. Debitiral je na VN Bahrajna leta 2010, v karieri pa je dobil tudi prestižno dirko 24 ur Le Mansa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Papapappa
31. 07. 2020 10.24
+7
idealen trenutek da dokaže da si je zaslužil sedež v F1, privoščim mu pa tudi prve stopničke, ki so glede na trenutno stanje in pa dirko zelo mogoče