Drugi športi

Rubljov izkoristil sproščenost Thiema za poslovilno zmago v Londonu

London, 19. 11. 2020 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov se z zmago proti Avstrijcu Dominicu Thiemu poslavlja od zaključnega turnirja v Londonu. V obračunu zadnjega kroga skupine London 2020 je debitant na tem tekmovanju Thiema ugnal s 6:2, 7:5. Zmagovalec OP ZDA kljub porazu v polfinale napreduje s prvega mesta.

Dominic Thiem je napredoval kljub porazu.
Dominic Thiem je napredoval kljub porazu. FOTO: AP

Thiem, ki si je po zmagah proti Cicipasu v prvem in Nadalu v drugem krogu zagotovil zmago v skupini, je dvoboj začel slabo oziroma preveč sproščeno, za agresivni pristop 23-letnega Moskovčana pa ni imel pravega orožja. Rubljov, ki v prvem nizu ni napravil niti ene neizsiljene napake, je hitro prišel do dveh odvzemov servisa, niz pa mu je pripadel po vsega 26 minutah.

Rus je v drugem nizu sprva nadaljeval zanesljivo in do "breaka" prišel v tretji igri. Prednost je zadržal do osme igre, ko se je Thiem po seriji napak Rusa nenadejano vrnil v niz. Rubljov se je nato zbral, dosegel še en "break" v 11. igri in v 12. zaključil dvoboj po uri in 15 minutah.

S tem je vknjižil tretjo zmago zapovrstjo proti Thiemu (3:2 v korist Rusa). Poleg tega je v žep pospravil še 130.000 evrov in 200 točk za teniško lestvico.

Avstrijec se bo v sobotnem polfinalu zaključnega turnirja pomeril z zmagovalcem petkovega spopada med Srbom Novakom Đokovićem in Nemcem Alexandrom Zverevom v skupini Tokio 1970.

* Izidi, finale ATP London (5,7 milijonov dolarjev):
– skupina London 2020, 3. krog:
Andrej Rubljov (Rus/8) – Dominic Thiem (Avt/3) 6:2, 7:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.