Drugi športi

'Rumeni' Alaphilippe: Sanje so dovoljene, vem pa, da najtežji del dirke šele prihaja

Pariz, 17. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kolesarji na francoskem Touru imajo danes prost dan, počitek pa je izkoristil tudi vodilni v seštevku dirke Julian Alaphilippe. Francoz je pred nadaljevanjem v sredo strnil vtise in poudaril, da je zanj Tour 2019 že zdaj velik dosežek. Nosilec rumene majice je danes na novinarski konferenci povedal, da je, ne glede na nadaljevanje, Tour zanj že zdaj neverjetno velik uspeh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Julian Alaphilippe
Julian Alaphilippe FOTO: AP

"Pred začetkom sem upal, da mi bo šlo v uvodnih desetih dneh dobro. A zdaj se je zgodilo tisto, česar res nisem pričakoval. Presegel sem sanje, vse, kar se bo še zgodilo, pa bo samo presežek," je pred nadaljevanjem z 11. etapo od Albija do Toulousa dejal član Quick Stepa Julian Alaphilippe. "Nisem se želel obremenjevati s tem, kaj se bo še zgodilo, želel sem le odpeljati prvih deset etap kar najbolje. Vesel sem, da bo tudi sredina etapa nova priložnost zame, ker ustreza sprinterjem, upam, da bom lahko še za kakšen dan podaljšal druženje z rumeno majico. Sanje so dovoljene, vem pa, da najtežji del dirke šele prihaja," je še dejal 27-letni kolesar.

Letos je dobil dirko Milano - San Remo ter enodnevno klasiko Valonska puščica; na Touru pa je imel rumeno majico dvakrat, najprej od tretje do šeste etape, potem pa jo je spet oblekel po osmi etapi v Saint-Etiennu.

Alaphilippe ima po desetih etapah minuto in 12 sekund naskoka pred branilcem naslova, Valižanom Geraintom Thomasom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1552103
17. 07. 2019 08.36
+5
Ali pa Roglic..
apodgra
17. 07. 2019 08.18
+14
Namesto slike Alaphilippe , bi morala biti slika našega kolesarja Tratnika . Na tej etapi je kolesar Tratnik pokazal veliko več kot Alaphilippe, osvojil je tretjo mesto in kar pa je najpomembneje , je to , da je vendar Slovenec.
uporabnica1
17. 07. 2019 13.59
+4
24 ur juh to ne zanima. Sploh ne vedo kdo so Tratnik, Mohoric in podobni nasi uspesni kolesarji. Vedo samo kdo je Roglic, pa se njega niso poznali pred Girom.