Drugi športi

Ruski teniški zvezdnik Andrej Rubljov je po zmagi na kamero zapisal: Brez vojne, prosim!

Dubaj, 25. 02. 2022 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski teniški zvezdnik Andrej Rubljov je imel preprosto, a močno sporočilo. Po tekmi v Dubaju je na kamero zapisal: "Brez vojne, prosim." Zaprosil je za mir in tako jasno izrazil svoje občutke glede invazije njegove države na Ukrajino. 24-letnik je novinarjem v Dubaju povedal, da verjame v mir in enotnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrej Rubljov, trenutno sedmi teniški igralec na svetu, je premagal svojega nasprotnika Huberta Hurkacza in nato pustil svoj pečat, ki je bil na ogled širnemu svetu. Po koncu polfinalnega obračuna, v katerem je premagal nasprotnika z rezultatom 3–6, 7–5, 7–6(5) in dosegel že osmo zaporedno zmago za finale, pa je tudi nekoliko podrobneje komentiral dogajanje v svetu: "Zavedati se je treba, kako pomembno je, da imamo mir na svetu in da se spoštujemo ne glede na vse, da smo enotni."

"Morali bi skrbeti za svojo zemljo in drug za drugega. To je najpomembnejše," je še dejal.  Rubljov, ki prihaja iz ruskega glavnega mesta Moskve, pravi, da na spletu dobiva negativne komentarje zaradi invazije v Ukrajini. Teniški kolega Danil Medvedjev, ki je prav tako iz Rusije, je govoril o pomembnosti uporabe vpliva športnikov za spodbujanje miru. "Ker sem teniški igralec in imam to možnost, želim spodbujati mir po vsem svetu," je dejal Medvedjev. "Preprosto ni lahko slišati vseh teh novic. Jaz sem za mir."

Kljub velikemu dosežku, ki mu je uspel v Dubaju, je Rubljov izrazil nekatere dvome o rečeh, ki presegajo področje športa, in razmere v Ukrajini so seveda med njimi. "V takih trenutkih se zaveš, da tekma, ki si jo odigral, sploh ni pomembna," je dejal. "Ne gre za mojo tekmo in to, kako vpliva name. To, kar se trenutno dogaja v svetu, je veliko bolj grozno." 

"Nisem si mogel predstavljati, kako je Stefanosu Cicipasu to uspelo dvakrat, saj je dve leti zapored osvojil naslov v Marseillu in dosegel finale v Dubaju. Mislil sem, da je to nemogoče doseči, toda letos mi je nekako uspelo. Še sam ne vem, kako mi je to uspelo, toda videli bomo, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju." Zdaj se bo na naslednji prvenstveni tekmi v finalu pomeril z Jirijem Veselyjem."Vesely igra ta teden res odlično, premagal je toliko dobrih igralcev," je dejal. Kljub vsemu dogajanju bo lovil jubilejno deseto lovoriko na najvišji ravni.

Andrej Rubljov
Andrej Rubljov FOTO:

* Dubaj, ATP (2.949.665 dolarjev):

- polfinale:

Jiri Vesely (Češ) - Denis Shapovalov (Kan/6) 6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3);

Andrej Rubljov (Rus/2) - Hubert Hurkacz (Pol/5) 3:6, 7:5, 7:6 (5).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
25. 02. 2022 21.59
+4
Lepo je tole naredil,spoštovanje
nikhrast
25. 02. 2022 21.24
+0
Saj se ti športniki, kulturniki... ne bodo vrnili v Rusijo, Putin bi jih še pometal v arest.
User1953555
25. 02. 2022 21.05
nemores na brata streljat
ochi
25. 02. 2022 20.54
+6
24 let, pa se znajdeš takole osovražen čez noč v svetu. ni mu lahko.
Millady
25. 02. 2022 20.52
+11
Bravo Andrej! Kratko in jasno 👍