Drugi športi

Ruud presenetil Rubljova in si priigral polfinalni dvoboj z Medvedjevom

Torino, 19. 11. 2021 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Norveški teniški igralec, presenečenje aktualne sezone, je potrdil, da na zaključni turnir v Torinu ni prišel naključno, pač pa je njegova forma v tej sezoni zares izvrstna. Po zmagi proti Rusu Andreju Rubljovu z 2:6, 7:5, 7:6 (5) se bo v soboto pomeril z branilcem naslova Rusom Danilom Medvedjevom, ki je osvojil prvo mesto v rdeči skupini. Ruud je osvojil še drugo zmago v zeleni skupini, potem ko je pred tem ugnal Camerona Norrieja, ki je na turnir prišel kot rezerva po poškodbi Stefanosa Cicipasa. V večernem obračunu je Novak Đoković zmlel 'rezervo' Camerona Norrieja.

Casper Ruud
Casper Ruud FOTO: AP

Drugi polfinalni par sestavljata Srb Novak Đoković in Nemec Alexander Zverev. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je sicer v petek zvečer v skupinskem delu zaključnega turnirja zabeležil še tretjo zmago. Za popoln izkupiček brez izgubljenega niza v zeleni skupini je po vsega uri in petih minutah s 6:2, 6:1 ugnal Britanca Camerona Norrieja.

Ruud s ključno zmago v polfinale
22-letni Ruud je skupinski del v Torinu končal z dvema zmagama in porazom. Po uvodnem porazu proti Đokoviću ter zmagi proti Norrieju, ki je zamenjal Grka Stefanosa Cicipasa, je tokrat po preobratu ugnal Rubljova. Rus je danes gladko dobil prvi niz proti Norvežanu, tudi v drugem nizu pa je hitro povedel z brejkom, a nato nekoliko popustil in tekmecu dopustil izenačenje na 2:2. V izenačenem nadaljevanju pa je bil v obeh nizih v ključnih trenutkih bolj zbran osmi nosilec in se ob prvem nastopu na zaključnem turnirju takoj uvrstil v polfinale. 

Medtem sta tudi med dvojicami že znana sobotna polfinalna para. Po današnji zmagi ameriško-britanske naveze Rajeev Ram in Joe Salisbury proti Kolumbijcema Juan-Sebastianu Cabalu in Robertu Farahu se bosta Američan in Britanec v polfinalu pomerila proti prvima igralcema letošnje sezone, Hrvatoma Nikoli Mektiću in Mateju Paviću. Drugi par sestavljata Francoza Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut proti Špancu Marcelu Granollersu in Argentincu Horaciu Zeballosu

Izidi, 3. krog, zelena skupina: 
Casper Ruud (Nor/8) - Andrej Rubljov (Rus/5) 2:6, 7:5, 7:6 (5); 

Novak Đoković (Srb/1) - Cameron Norrie (VBr/10) 6:2, 6:1

Lestvica: 
1. Novak Đoković     3  3  0   6:0 
2. Casper Ruud       3  2  1   4:4
---------------------------------- 
3. Andrej Rubljov    3  1  2   3:4 
4. Cameron Norrie    2  0  2   1:4 
5. Stefanos Cicipas  1  0  1   0:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slon?ek9666
19. 11. 2021 18.03
Rubljova al Rubljeva?