Drugi športi

Sainz uradno pri Ferrariju, Ricciardo v McLaren

London, 14. 05. 2020 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz ekipe Ferarri so uradno sporočili, da bo po koncu letošnje sezone njene vrste okrepil Španec Carlos Sainz mlajši. V dirkalniku moštva iz Maranella bo zamenjal štirikratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Nemca Sebastiana Vettla.

Carlos Sainz jr.
Carlos Sainz jr. FOTO: AP

Novica o tem je zaokrožila že v sredo, številni avtomobilistični mediji so poročali o tem, a je italijanska zasedba ni želela še uradno potrditi.  Španec Carlos Sainz, sicer sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza, se je dogovoril za dveletno sodelovanje, njegov moštveni kolega pa bo tri leta mlajši Monačan Charles Leclerc. Sainz mlajši je v zadnjih dveh sezonah član moštva McLaren, pred tem pa je bil tri sezone član moštva Toro Rosso in dve leti Renaulta. Od leta 2015 je nastopil na 102 dirkah v formuli 1, v petih sezonah pa je le enkrat stopil na stopničke. Na lanski dirki za VN Brazilije v Sao Paulo je osvojil tretje mesto, sezono pa je končal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Britanski delodajalci Sainza mlajšega so danes sporočili, da bo španskega dirkača v njihovem moštvu zamenjal 30-letni Avstralec Daniel Ricciardo, zmagovalec sedmih dirk v formuli 1. V zadnjih dveh sezonah nastopa za Renault, pred tem je bil član ekip Toro Rosso in Red Bull.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

detect
14. 05. 2020 14.19
-20
ma dajte no,pa kdo še sploh gleda te telebajseke.
junij66
14. 05. 2020 14.53
+15
Če ne gledaš in te ne zanima f1 sploh ne rabi komentirat. Ne bem zakaj se javljaš Jaz vem da si ti en navaden p.s y mamin pa to ne komentiram po forumih. Če ze določena novica ne zanima ne beri in ne dajaj komentarjev.
Mererrek
14. 05. 2020 12.58
+7
Samo atekovi sinčki bodo počas svetu športa
Malo_sutra
14. 05. 2020 12.05
+3
Haha kva jim zvonijo jaja, legende. Jel se može s to plato? Haha