Drugi športi

Šarapova ne bo Sugarpova

New York, 21. 08. 2013 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Teniška zvezdnica Marija Šarapova se je odpovedala nekoliko nenavadni zamisli o začasni spremembi imena. Rusinja se je nameravala za nekaj dni preimenovati v Marija Sugarpova, s čimer je želela poskrbeti za dodatno reklamo za svojo linijo sladkih izdelkov s tem imenom.

Marija Šarapova
Marija Šarapova FOTO: Reuters

Preimenovanju se je odpovedala zaradi birokratskih zapletov. Pred dnevi se je iz tabora najbolje plačane športnice preteklega leta razširila novica, da bo še pred bližnjim odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku Rusinja vložila prošnjo za spremembo imena. Zdaj so te načrte preklicali, vzrok pa so predvsem zapleti, ki bi jih takšna poteza prinesla. Marija Šarapova bi morala zamenjati vse dokumente, ker pa bo takoj po koncu tekmovanja v New Yorku odpotovala na Kitajsko – tam je želela spet nastopiti s starim imenom –, so se v njenem taboru zaradi morebitnih težav pri dokumentaciji za zdaj preimenovanju v Sugarpova odpovedali.

Njen agent Max Eisenbud je za ameriški spletni portal ESPN pojasnil, da so morebitni zapleti prevelika ovira za takšno potezo. "Morali bi zamenjati vse dokumente, ker pa se bo mudilo pri potovanju, smo ugotovili, da bi bilo vse skupaj težko izpeljati," je dejal Eisenbud. Šarapova je vseeno delno dosegla reklamni namen – že samo informacija o tem, da bo morda spremenila ime, je sprožila živahen "promet" na družbenih omrežjih, po raziskavi nekega podjetja za analizo spletnega prometa je bila beseda Sugarpova v zadnjih dneh objavljena v 9000 tvitih.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grenkosned
21. 08. 2013 21.45
+1
blackappleslo
21. 08. 2013 16.48
+1
In to je zdaj športna novica?