Drugi športi

Sedem slovenskih strelcev v deželo faraonov

Ljubljana, 22. 02. 2022 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred slovensko strelsko reprezentanco je letošnja uvodna tekma za svetovni pokal. Med 27. februarjem in 8. marcem bo v Kairu nastopilo pet slovenskih strelk in dva strelca z zračnim in malokalibrskim orožjem, skupno pa je na letošnji prvi tekmi najvišje kakovostne ravni prijavljenih več kot 500 tekmovalcev in tekmovalk iz 60 držav.

Pod vodstvom slovenske selektorice Andreje Vlah bodo v prestolnici Egipta nastopili Živa Dvoršak, Klavdija Jerovšek, Urška Kuharič, Mojca Kolman, Sonja Benčina, Rajmond Debevec in Jože Čeper.

Najbolj zahteven program je pred Dvoršakovo, Kuharičevo in Jerovškovo, ki bodo nastopile na posamični in ekipni tekmi v disciplinah zračna puška 10 metrov in malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov. Na tekmi z zračno puško bo slovenske barve zastopala tudi Sonja Benčina, na tekmi z zračno pištolo pa Kolmanova.

Legendarni Debevec, ki je v začetku leta v Trzinu končal svojo kariero v disciplini zračna puška, bo v deželi faraonov nastopil v kraljevski strelski disciplini MK puška trojni položaj, Čeper pa na tekmi z zračno pištolo.

Živa Dvoršak položaj leže
Živa Dvoršak položaj leže FOTO: STA

"V zadnjih mesecih smo se ob koncu tedna nekajkrat zbrali v Postojni ter opravili pregledne treninge, skupno vadbo na 50-metrskem strelišču pa smo imeli tudi v avstrijskem Dornbirnu, kjer so odlične razmere za delo. Po tekmovalni plati je bil januar vsebinsko zelo bogat, poleg grand prixa v Rušah, ki je največje mednarodno tekmovanje na slovenskih tleh, so se naši tekmovalci in tekmovalke udeležili tudi kakovostnih tekem v Trzinu in Osijeku, na sporedu so bile tudi pokalne tekme in državno prvenstvo," je dejala Vlahova.

"Naša pripravljenost še ni na najvišji ravni, a krivulja izidov na treningih in tekmah se postopoma vzpenja," je dodala Postojnčanka. Za slovensko reprezentanco bo nastop v Kairu generalka pred prvim vrhuncem sezone evropskim prvenstvom v zračnem orožju med 18. in 27. marcem v norveškem Hamarju.

Druga letošnja tekma za svetovni pokal bo med 9. in 19. aprilom v Riu de Janeiru, tretja med 27. majem in 9. junijem v Bakuju, četrta pa med 9. in 22. julijem v Čangvonu. Letos bosta na sporedu še dve veliki tekmi: evropsko prvenstvo z malokalibrskim orožjem na 25, 50 in 300 metrov bo med 15. in 30. avgustom v ruskem Ignatovu, svetovno prvenstvo v med 12. in 25. oktobrom v Kairu.

Slovenski strelci in strelke s puško šibrenico bodo na veliko sceno stopili malenkostno kasneje od svojih kolegov z zračnim in malokalibrskim orožjem. Letošnja uvodna tekma svetovnega pokala bo med 8. in 19. marcem v Nikoziji, druga med 27. marcem in 7. aprilom v Limi, tretja med 19. in 30. aprilom v Lonatu, četrta med 27. majem in 9. junijem v Bakuju, peta pa med 9. in 22. julijem v Čangvonu.

Za Boštjana in Jasmino Maček, Denisa Vatovca in druge izbrance selektorja Nikolaja Mejaša bo vrhunec sezone v Osijeku, med 27. septembrom in 10. oktobrom bo slavonska prestolnica gostila svetovno prvenstvo v streljanju s puško šibrenico.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.