Drugi športi

Selektor Adžić obelodanil seznam za obračuna z Italijo

Ljubljana, 25. 03. 2023 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bo v začetku aprila zbrala na reprezentančni akciji, med katero bo odigrala dva kvalifikacijska dvoboja z Italijo za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem. Slovenija se bo z zahodno sosedo pomerila 8. in 12. aprila.

Po februarski reprezentančni akciji med tednom EHF, ko je Dragan Adžić, črnogorski strateg na slovenski klopi, imel priložnost preizkusiti pripravljenost za igro na najvišji ravni slovenskih mladih igralk, se tokrat v reprezentančni tabor vračajo tudi nekatere nosilke slovenske zasedbe, ki si je na lanskem domačem evropskem prvenstvu priigrala uvrstitev na končno osmo mesto. Selektor je na spisek uvrstil vratarke Amro PandžićMajo Vojnovič in Tajdo Tripkovič, krilne rokometašice Emo Marijo Marković, Majo Svetik, Emo Abino, Tijo Gomilar Zickero in Aljo Varagić, krožne napadalke Natašo Ljepojo, Valentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Ano Gros, Elizabeth Omoregie, Barbaro Lazović, Nino Zulič, Ivono Barukčić, Nino Žabjek, Tjašo Stanko, Ano Abino, Emo Hrvatin in Erin Novak. Med rezervami, ki bodo v polni pripravljenosti čakale na morebitni klic selektorja, so pristale Blažka Hauptman, Špela Bajc in Živa Čopi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dom slovenske izbrane vrste med kratkimi pripravami na kvalifikacije za turnir svetovne elite bodo znova ljubljanske Stožice, kjer se bodo reprezentantke zbrale v ponedeljek, 3. aprila. Proti prizorišču prvega srečanja z zahodno sosedo bodo odrinile po četrtkovem dopoldanskem treningu, prvič pa se bodo z Italijankami pomerile v soboto (ob 18.30) v mestu Chieti. Iz pokrajine Abruzzo se bodo Slovenke v domovino vrnile po tekmi in v sredo na Kodeljevem (17.30) gostile tekmice na povratnem srečanju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILLY
25. 03. 2023 09.56
+3
Same Slovenke na seznamu 😂