Drugi športi

Serena Williams: Nastopiti nameravam tako v New Yorku kot tudi na Rolland Garrosu

New York, 09. 08. 2020 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
4

Legenda ženskega tenisa Serena Williams še vedno namerava nastopiti na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo za zaprtimi vrati začelo 31. avgusta. Nadeja pa se, da se bo udeležila tudi pariškega Rolland Garrosa z začetkom 27. septembra.

Serena Williams bo tudi letos nastopila na domačem grand slamu.
Serena Williams bo tudi letos nastopila na domačem grand slamu. FOTO: AP

"Sebe vidim na obeh turnirjih, če se bosta odvila," je dejala 23-kratna zmagovalka turnirjev velike četverice, poroča britanski BBC. Serena Williams bo v prihodnjem tednu za pripravo na turnir v New Yorku nastopila na turnirju v Lexingtonu, kjer je zmagala šestkrat.

Američanka je povedala, da je med pandemijo postala precej samotarska. "Moja pljuča ne delujejo s polno zmožnostjo, zato nisem prepričana, kaj bi bilo z mano, če bi zbolela. Prepričana sem, da bi bila v redu, a tega ne bi rada izvedela," je dejala 38-letnica.

"Potujem s približno 50 maskami. Sem zelo zelo previdna s svojim početjem in vsi v Sereninem mehurčku so močno zaščiteni. Na koncu dneva je super igrati tenis, ampak to je moje življenje in to je moje zdravje, zato sem malo nevrotična, ampak v tem času tak moraš biti," je še dejala Američanka, ki je izgubila zadnja dva finalna obračuna v Flushing Meadowsu. Leta 2018 jo je premagala Japonka Naomi Osaka, lani pa Kanadčanka Bianca Andreescu.

V New Yorku so sicer nastop v ženskem delu že odpovedale številka ena ženskega tenisa, Avstralka Ashleigh Barty, Ukrajinka Jelina Svitolina in Nizozemka Kiki Bertens, obe igralki prve deseterice. Prvi dve sta se za odpoved odločili zaradi strahu pred potovanjem v ZDA v času pandemije, Bertensova pa se je nastop črtala, ker je nizozemska vlada odredila, da morajo osebe, ki se vrnejo iz ZDA, za dva tedna v karanteno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pan1
09. 08. 2020 14.52
+2
Uf, je dobra, čez dan. Ponoči, je ne najdeš
KiNgKoNg
09. 08. 2020 14.46
Nimasmisla
09. 08. 2020 14.32
+1
Kakor želiš
Da se mene pita..
09. 08. 2020 12.52
+2
Čokolada vedno paše.