Drugi športi

Serena Williams potrdila US Open: Vse bo izjemno in popolno

New York, 17. 06. 2020 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po tem, ko je švicarski zvezdnik Roger Federer zaradi dodatnega artroskopskega posega že končal letošnjo sezono in sta svoje dvome glede organizacije turnirja US Open izrazila tudi prvi in drugi igralec sveta, Srb Novak Đoković ter Rafael Nadal, so bile vse oči uperjene v največjo zvezdnico ženske karavane Sereno Williams. Ta je napovedala, da bo v New Yorku zaigrala.

Serena Williams (na fotografiji) med finalnim obračunom lanskega turnirja za veliki slam v Wimbledonu z Romunko Simono Halep.
Serena Williams (na fotografiji) med finalnim obračunom lanskega turnirja za veliki slam v Wimbledonu z Romunko Simono Halep. FOTO: AP

"Komaj čakam, da se bom vrnila v New York. USTA (Ameriška teniška zveza, op. a.) bo opravila izvrstno delo, da bi zagotovila, da bo vse izjemno in popolno ter da bodo vsi varni. Pogrešala bom navijače, da ne bo pomote. A to je noro, zelo sem vznemirjena," je v posneti izjavi, ki jo je objavilo vodstvo tekmovanja, dejala Serena Williams.

Organizatorjem je gotovo odleglo, saj je 38-letna Američanka že več kot desetletje magnet za gledalce in seveda tudi daleč najuspešnejša igralka v karavani. S 23 velikim slami že nekaj sezon lovi rekord legendarne Avstralke Margaret Court (24 največjih naslovov). Več težav zaenkrat povzroča moški del turnirja, saj sta tako vodilni z lestvice ATP Novak Đoković kot drugouvrščeni Španec Rafael Nadal izrazila zaskrbljenost, da bo turnir mogoče izvesti po napovedanem protokolu.

Đoković je tudi glasen nasprotnik morebitnega obveznega cepiva proti covidu-19, ki je povsem ohromil teniško karavano. Srbski zvezdnik je sicer minuli konec tedna v domačem Beogradu med drugim gostil Nemca Alexandra Zvereva, Avstrijca Dominica Thiema in Bolgara Grigorja Dimitrova, ki so del svetovne javnosti jezili z nespoštovanjem zdravstveno-varnostnih ukrepov, ki so v Srbiji sicer veliko blažji kot v večjem delu Evrope.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.