Drugi športi

Serena Williams: Trenutno ženske nismo, kar lahko dokažem, v enakopravnem položaju

New York, 24. 09. 2018 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je dejala, da hoče zapreti poglavje z Odprtega prvenstva ZDA, ko je njen izpad na igrišču zasenčil finalni dvoboj z japonsko najstnico Naomi Osaka in njeno premierno zmago na turnirjih velike četverice. A ob tem ostaja osupla nad priznanjem trenerja, da ji je med dvobojem nudil nedovoljeno pomoč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serena Williams in Naomi Osaka
Serena Williams in Naomi Osaka FOTO: AP

Zmagovalka 23 turnirjev za veliki slam je gladko izgubila v finalu OP ZDA, med dvobojem si je privoščila več izpadov, na koncu pa glavnega sodnika Portugalca Carlosa Ramosa obtožila celo seksizma. Serena Williams je v drugem nizu izgubila živce, zato ji je Ramos podelil kar tri opomine: najprej zaradi nedovoljene pomoči trenerja, nato ker je po izgubljeni igri na svoj servis in v navalu besa zlomila lopar, nazadnje pa še zaradi besednega izpada, ko je sodnika označila za tata in lažnivca. V pogovoru za avstralsko televizijo Channel Ten je ameriška zvezdnica v nedeljo dejala, da se sodnik do moškega igralca ne bi tako vedel. Dodala je, da "ženskam sodniki ne spregledajo niti polovice tega, kar si lahko privoščijo moški". "Trenutno ženske žal nismo, kar lahko dokažem, v enakopravnem položaju z igralci," je dejala v pogovoru, ki ga je povzela francoska tiskovna agencija AFP, in dodala, "a tako pač je. Sama skušam preboleti vse, kar se je zgodilo, končati zgodbo in gledati naprej." Spor z Ramosom se je začel, ko ji je sodnik izrekel opomin zaradi nedovoljene pomoči trenerja Patricka Mouratoglouja, ki je pozneje priznal ravnanje. Williamsova je dejala, da njegove geste ni videla, da s trenerjem nimata posebnih signalov in da jo še vedno močno bega njegovo priznanje.

Patrick Mouratoglou in Serena Williams
Patrick Mouratoglou in Serena Williams FOTO: AP

"Vprašala sem ga: 'Kako to misliš, da si me treniral?' Nimava posebnih signalov, nikoli jih nisva imela. Odvrnil mi je, da je naredil gib in rekla sem mu: 'Dobro, naredil si gib. Ampak zakaj zdaj ljudem razlagaš, da si me treniral?' Tega res ne razumem. Le zakaj je to rekel?" se je na to temo še vedno spraševala prva zvezdnica ženskega tenisa.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
25. 09. 2018 11.42
+3
Njen FN je že zavržen s tem se samo dokazuje kako so mediji nesposobni delati svoje delo. res sramota. njen trener je priznal da ji je kazal znake ona je tista ki laže .
Kvagleas
24. 09. 2018 17.24
+4
Dej Serena ne prdet
HouseBeatz
24. 09. 2018 16.23
+7
Enakopravnost.. hah, ta ni sposobna spoštovati nasprotnika, in bo ona o enakopravnosti
hokej11
24. 09. 2018 14.26
+18
Dobijo isti denar, kot moški, da odigrajo tudi 3 sete manj na dvoboj in ona o cem že govori?
Hachi
24. 09. 2018 13.44
+15
ze prej mi je bila antipaticna, predvsem pa z njeno postavo, po vseh definicijah, ne bi smela konkurirati ostalim, razen, ce je nafilana z vsem moznim, kar bodo testirali cez 10 let. s tem, kar je bilo pa zadnjic, pa je naredila sramoto vsej svoji karieri. dokler je harala po dolgem in pocez, je bilo vse ok, sedaj je pa kar naenkrat postala ogrozena. ja draga Serena, seveda v ogromno zadevah nismo moski in zenske enakopravne in nikoli ne bomo. ko si bo toliko ljudi po svetu ogledalo finale Williams - Osaka, kot si ogleda resimo Nadal - Federer - Novak (lahko izbiras poljubni dvojec), takrat pa zahtevaj enak kos pogace. ce se gres posel, potem se je potrebno iti tako, kot je treba. toliko, kot denarja prisenes, toliko se ga lahko razdeli. in ce smo posteni, medijsko je zenski tenis morda, ampak res morda, 10% toliko zanimiv kot moski. pri moskih se vedno pogledas dvoboj med Del Potrom in Wawrinko, medtem ko vecina niti pomisli ne, da bi gledala nekd dvoboj med Suarezovo in Kerberjevo. kr neki, si folk misli. a tale "dama" bi rada sluzila enako kot moski. naj bo srecna, ker se to kar dobijo, si ne zasluzijo.splh pa tole obnasanje na US openu, sramotno, da bolj ne bi moglo biti in WTA bi jo moral kaznovati s suspenzom vsaj naslednjih pol leta. za taksne besede bi Kyrgios dobil 1 leto suspenza. a ona o neki pravicnosti tule nabija. cel zivljenje se lahko opravicuje Osaki za to, kar ji je naredila. za to ni bil kriv moski, ampak ona, pa naj bo crna, bela , rumena, debela al pa suha. v glavi ocitno nima prav veliko, razen enih velikih frustracij!
Rodion Raskolnikov
24. 09. 2018 13.05
+26
Medijski spin, navržeš seksizem, malo filantropije, namočiš trenerja...in naenkrat je Serena žrtev. Objektivno pa se je obnašala infantilno, naduto, žaljivo in histerično.
Rodion Raskolnikov
24. 09. 2018 13.08
+25
Predvsem pa je neenakopravna Naomi, ki je zmagala premočno in brez sence dvoma, dobesedno jo je deklasirala, na koncu pa je Serena s svojimi izpadi pobrala vso medijsko pozornost.
caspera1
24. 09. 2018 12.32
+25
Ni si sposobna priznati, da za tako obnašanje ni opravičila. Z vsako svojo izjavo si še globljo jamo koplje in nas spet vse spomni na ta njen cirkus.
Principat
24. 09. 2018 15.01
+7
imel sem srečo jo srečat in tudi poslušat ,, govorila je lepo , ampak egoistično in samovšečno tudi , ko je ostali več niso niti registrirali,, dobil sem občutek , da kljub prepoznavnosti , hoče imeti neko posebno pozornost ,,, pretegovanje , zehanje , piskavi glas , ter kot da bi v riti imela ose , ki jo žgečkajo ,,
SenecaLucius
24. 09. 2018 12.08
-6
Edini merodajni kriterij o enakosti je, da se pregleda sojenje točno tega sodnika, ko je sodil moškim. Če nek drug sodnik ne kaznuje Djokovića ko zlomi lopar se naj preveri ali ta isti ni kaznoval enak prekršek tudi pri dekletih. Posploševanje pa ne pelje nikamor!
caspera1
24. 09. 2018 12.36
+17
Z napadi na sodnika je sprožila zadevo ona. Delo sodnika je tudi kdaj koga postavit na svoje mesto. Vsi se kdaj neprimerno obnašamo, ampak vsaka dama se zna ustavit in opravičit.
Hachi
24. 09. 2018 13.48
+5
Seneca, po eni strani se strinjam. po drugi pa sploh nima veze, ce je kdaj kaj sodil oz. ne. v pravili lepo pise, da se take izpade kaznuje in sodnik ni naredil nicesar narobe. potrebno je kaznovati vzrok, vzrok pa je bilo vedno Serenino obnasanje, sele potem kazen. opravicevanje svojih napak z izgovori, saj drugi tudi, pa jih ne kaznujejo, je meni osebno smesno in za lase privleceno. zato pa tudi pri nas nihce ni sposoben prevzeti odgovornost. ce si vozil prehitro, se vsi izgovarjajo, oni tudi, pa ga niste ustavili. redkokdo pa si rece, naredil sem napako in peljal 15 km/h prehitro, zato sem kaznovan. naslednjic bom bolj previden.
Bofur
24. 09. 2018 11.31
+18
No ja. Enak nagradni sklad, s to razliko, da na grand slamih moški igrajo tri nize, ženske dva ... Ne vem zakaj ? Niso enakopravne, ker ne igrajo treh nizov. Ampak mislim, da Serena o tem ne govori ... Izpad v New Yorku pa je bil nedopusten, če si moški ali ženska. Nedopusten in žaljiv je bil zlasti do Serenine tekmice Naomi Osaka ... Serena se je obnašala kot en aroganten, prepotenten beli Američan, ki je bil užaljen, ker ga bo/je premagala ena neznana ženska.
A si ti mal bogi
24. 09. 2018 11.04
+13
Moški so storili napako, ko so klonili pod obtožbami! Večina jih je lažnih in desci, če bi to bili, ne bi smeli opravičevati šovinizma. Vsaka si želi moškega ne pa deklice z jajčki!
wertex
24. 09. 2018 10.49
+33
a je to enakopravno, da morajo moški na grand slamu odigrat na tri nize, ženske pa na dva za isti dnar?
RedCell
24. 09. 2018 10.40
+26
punca rabi terapijo.. po možnosti pri Jordanu Petersonu...
ehjaehja
24. 09. 2018 10.21
+28
ta si pa še kar ne da mira..