Drugi športi

Serena Williams v polfinale OP ZDA, konec za branilko naslova

New York, 05. 09. 2018 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šestkratna zmagovalka teniškega odprtega prvenstva ZDA Serena Williams se je uvrstila v polfinale v New Yorku in s tem izločila še zadnjo igralko najboljše deseterice na svetovni lestvici. Dolgoletna številka 1 ženskega tenisa je namreč v nizih premagala osmo igralko sveta, Čehinjo Karolino Pliškovo.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: AP

Šestkratna zmagovalka OP ZDA Serena Williams se je uvrstila v polfinale v New Yorku in s tem nadaljevanje preprečila še zadnji preostali igralki najboljše deseterice na svetovni lestvici. Dolgoletna številka 1 ženskega tenisa je namreč s 6:4 in 6:3 premagala osmo igralko sveta, Čehinjo Karolino Pliškovo. Čeprav je v prvem nizu zaostajala z 1:3, je to ni nič zmotilo. "Le to sem si želela, da bi zaigrala bolje. Mislila sem si ... 'saj veš, da znaš bolje'. To je bila zame spodbuda za nadaljevanje."

Šestintridesetletna Serena Williams, ki v ZDA lovi rekordni 24. naslov na turnirjih velike četverice, je proti češki tekmici sprožila 13 neubranljivih začetnih udarcev in se maščevala Pliškovi za poraz v polfinalu US Opna leta 2016. "Resda je na svetovni lestvici Serena 'šele' 17. igralka ta čas. A ona je tako dobra, da nikoli ne bi smela biti številka 17," je po porazu o tekmici in njenem letošnjem vzponu po porodu spet proti vrhu svetovnega tenisa dejala Pliškova.

Sloane Stephens
Sloane Stephens FOTO: AP

Za vstop v finale se bo pomerila z Latvijko Anastasijo Sevastovo, 18. igralko sveta, ki je bila v četrtfinalu boljša od tretje nosilke in branilke naslova, Američanke Sloane Stephens. Sevastova je zmagala s 6:2 in 6:3.

Izida:
- ženske, četrtfinale:
Serena Williams (ZDA/17) - Karolina Pliškova (Češ/8) 6 : 4, 6 : 3;
Anastasija Sevastova (Lat/19) - Sloane Stephens (ZDA/3) 6 : 2, 6 : 3.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.