Drugi športi

Silverhawks po polurni prekinitvi zaradi grmenja in bliskanja dosegli zgodovinsko prvo zmago v ligi AFL

Kodeljevo, 14. 05. 2016 23.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sokoli so premagali ekipo Cineplexx Blue Devils s 40:12 in dosegli prvo zmago v najmočnejši ligi ameriškega nogometa v Avstriji. Tekma je štela tudi za ligo CEFL. Anthony Gardner je podal za 3 zadetke (260 jardov), Darion Hall je prav tako dosegel 3 zadetke (200 jardov), Matic Tomše ujel dve podaji za zadetek (115 jardov), Sandi Holub prestregel dve podaji.

Sokoli se veselijo prve zmage v AFL.
Sokoli se veselijo prve zmage v AFL. FOTO: Ljubljana Silverhawks

Sokoli so začeli srečanje v visokem tempu. Uvodni kickoff return so po dobrem blokiranju vrnili 5 jardov do končne cone, od koder je Darion Hall stekel za svoj prvi zadetek na srečanju (PAT Zakšek uspešno). Cineplexx je odgovoril v naslednjem napadu, ko je dolgo podajo ujel Christian Steffani (PAT neuspešen). Sokoli se niso ustavili, v prvi četrtini so gledalci videli še dve podaji Anthonya Gardnerja za zadetek. Najprej je našel Matica Tomšeta za 33 jardov dolg zadetek, nato pa še Eugena Sumiča za zadetek dolg 29 jardov. Obakrat je bil strel za dodatno točko neuspešen. Obramba sokolov je vseskozi dobro ustavljala napade zasedbe Blue Devils, ki so se končevali s punti ali neuspešnimi četrtimi poskusi.

V začetku druge četrtine je Gardner ponovno našel Tomšeta za zadetek, Zakšek je tokrat zadel PAT. V tretji četrtini so se začeli nad igriščem zgrinjati temni oblaki, a to ni ustavilo ljubljanske obrambe, ki je dvakrat prestregla podajo ameriškega podajalca in Dariona Halla, ki je dodal dva zadetka. Ob rezultatu 38:6 je bila tekma zaradi grmenja in bliskanja prekinjena za pol ure. Po prekinitvi sta ekipi ob močnem nalivu tekmo odigrali do konca. Prevladovali sta igri po tleh. Sokoli so prišli le nekaj jardov do končne cone, a jim ni uspelo zadeti niti v četrtem poskusu. Žogo so nato na istem mestu dobili Blue Devils, a je obrambi uspelo doseči safety. Ob koncu so priložnost v obrambi dobili tudi rezervisti, ko so Blue Devils dosegli zadetek po tleh za končni izid srečanja 40:12.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.