Drugi športi

Simon Yates zaradi okužbe z novim koronavirusom zapušča Giro

Giovinazzo, 10. 10. 2020 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Eden glavnih kandidatov za končno zmago na dirki po Italiji Simon Yates iz ekipe Michelton-Scott je pozitiven na novi koronavirus in tako ne bo več nastopal, so sporočili iz njegovega moštva. 28-letni Anglež je bil pred začetkom Gira med prvimi favoriti za rožnato majico, po sedmih etapah pa je zasedal 21. mesto v skupnem seštevku.

Simon Yates po sedmih etapah zaključuje nastope na dirki po Italiji.
Simon Yates po sedmih etapah zaključuje nastope na dirki po Italiji. FOTO: AP

Simon Yates je imel sicer v prvem tednu dirkanja kar nekaj težav. S tremi minutami in 52 sekundami zaostanka je bil daleč za najboljšimi, čeprav so ga stavnice pred začetkom Gira uvrščale v ožji krog favoritov. Po mnenju mnogih celo na drugo mesto, tik za Gerainta Thomasa (Ineos), ki pa je prav tako že odstopil.

"Simonovo zdravje je naša prva skrb. Na srečo ima le blage simptome bolezni, počuti se dobro," so zapisali pri Michelton-Scottu, ekipi, za katero nastopa tudi naš najboljši sprinter Luka Mezgec. V sporočilu za javnost so dodali še, da je Yates znake bolezni začel kazati po petkovi, sedmi etapi, zato so ga takoj izolirali od preostalih članov ekipe in ga poslali na testiranje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Enmajstr
10. 10. 2020 11.07
-1
Če pa zdej vidna ne dobi gora, so pa nesposobni.
Enmajstr
10. 10. 2020 11.07
Debely
10. 10. 2020 10.52
-3
Yates je videl, da ne more zmagati, pa je prijavil okužbo. Blefer.
pojtrarara
10. 10. 2020 10.51
me zanikma kaj bo zdaj kaco rekel, ko je tako nersamno in lazno vceraj zagovarjal zgolj diktat slovenije mad nasimi sportniki, ko ob okuzbi enega, nihce ne sme nastopati... pa se kako je mogoce da se je yates okuzil v ita, ki jo kaco in nasa oblast tako hvali kako zgledni da so pri upostevanju pravil. dober komentar je napisal za to obladt in kacota predstavnik kzs na fb.
RamzesII
10. 10. 2020 10.14
-2
Tale Giro bi morali odpovedati, kot da ga ni bilo. Kakor koli se bo končal, rezultati ne bodo na nivoju poštenega, saj je očitno, da niso imeli vsi enakih možnosti. Enako velja za druge športe, ki izvajajo tekme v tem času.