Drugi športi

Halepove ne bo v New York, guverner napovedal začetek 31. avgusta

Bukarešta, New York, 16. 06. 2020 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Romunska teniška igralka Simona Halep, trenutno druga na računalniški lestvici, v nobenem primeru ne bo nastopila na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, razlog je strah pred okužbo z novim koronavirusom, poročajo romunski mediji. Guverner New Yorka Andrew Cuomo je medtem napovedal, da se bo turnir (brez gledalcev) začel 31. avgusta.

Halepova (na fotografiji) je v finalu Wimbledona lani ustavila tudi Sereno Williams. Bilo je 6:2 in 6:2 v nizih.
Halepova (na fotografiji) je v finalu Wimbledona lani ustavila tudi Sereno Williams. Bilo je 6:2 in 6:2 v nizih. FOTO: AP

Osemindvajsetletna Simona Halep letos ne namerava nastopiti na nobenem turnirju zunaj Evrope, izjema je le zaključni turnir v kitajskem Šenzenu, če bo ta sploh na sporedu.

"Bom pa nastopila na evropskih turnirjih, Pariz bo moj glavni cilj," je dejala Halepova, dvakratna zmagovalka turnirjev za veliki slam, ki je v Parizu zmagala leta 2018, lani pa je po odmevni zmagi nad Sereno Williams dvignila še šampionski krožnik Wimbledona.

Do zdaj prireditelji turnirja v New Yorku uradno niso potrdili tekmovanja, medijska namigovanja pa pravijo, da zagotovo bo, začel naj bi se 31. avgusta.

Guverner New Yorka: US Open bo, a brez gledalcev
OP ZDA v New Yorku se bo začelo 31. avgusta, potekalo pa bo brez gledalcev, je prek družbenega omrežja Twitter v torek sicer zatrdil guverner New Yorka Andrew Cuomo. V svojem tvitu je dejal, da bo Ameriška teniška zveza (Usta) zaradi epidemije novega koronavirusa zagotovila izredne varnostne ukrepe za zaščito igralcev in osebja, vključno s testiranji, dodatnimi garderobami, natančnimi čiščenji ter namensko nastanitvijo in varnim prevozom.

Nekateri igralci na čelu z Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom so že izrazili dvom o tem, ali je turnir izvedljiv v takšni obliki, zato je vprašanje, ali bodo vsi v New York dopotovali, Halepova je nastop kot že rečeno odpovedala. Turnir v New Yorku bo prvi veliki slam po izbruhu epidemije novega koronavirusa. Wimbledon so že odpovedali, Pariz pa so z junija prestavili na september, začel naj bi se le teden po koncu US Opna. Glavni trener travnatega igrišča v Wimbledonu je bil letos odpovedan, največji turnir na peščeni podlagi v Parizu pa se bo predvidoma začel 20. septembra.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

man1983
16. 06. 2020 18.00
+5
a je ta kej v sorodu s Šarcem? 🤣😂