Drugi športi

Slabši drugi polčas krimovk za poraz v Budimpešti

Budimpešta, 24. 10. 2020 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu evropske lige prvakov na Madžarskem izgubile proti Ferencvarosu s 25:32 (14:14). Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu v soboto, 7. novembra, gostila Bukarešto.

Krimovke so popustile v drugem polčasu.
Krimovke so popustile v drugem polčasu. FOTO: Miro Majcen

Ljubljanske rokometašice so pred tednom dni prvič v tej sezoni okusile slast zmage v ligi prvakinj, potem ko so v Stožicah na kolena položile tekmice iz nemškega Bietigheim-Bissingena. V današnjem obračunu proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice se jim ni izšlo. Do 50. minute so bile povsem konkurenčne gostiteljicam, po slabi predstavi v končnici pa so doživele še tretji poraz v skupinskem delu tekmovanja. Pred današnjo tekmo v Budimpešti je Krim Mercator izgubil proti norveškemu Kristiansandu in francoskemu Metzu, z vodilnim ruskim Rostovom pa se je razšel z neodločenim izidom.

Izbranke Uroša Bregarja so bile večji del tekme povsem konkurenčne rokometašicam iz Budimpešte. V Erd Areni se je odvijal izenačen in negotov boj, tehtnica se je med celotnim dvobojem nagibala na stran ene in druge ekipe. Tako je bilo do 49. minute, po izidu 23:23 pa so na igrišču povsem zagospodarile domače rokometašice in z odlično in učinkovito predstavo v prelomnih trenutkih dvoboja povsem zasenčile Ljubljančanke.

Slovenske prvakinje so v končnici močno popustile, v vseh smereh igre so zaigrale slabo, kar so gostiteljice s pridom izkoristile in naredile delni izid 7:0 za vodstvo s 30:23 ter tako razrešile vse dvome o svoji drugi zmagi v tej sezoni. V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Branka Konotar in Samara Da Silva Vieira, obe sta dosegli po štiri gole. V domači ekipi je blestela Nizozemka Antje Angela Malestein, ki je slovenskim prvakinjam zabila deset zadetkov.

Izid:
Ferencvaros - Krim Mercator 32:25 (14:14)
Malestein 10, Klujber 6; Konotar in Vieira po 4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.