Drugi športi

Slovencem ugoden žreb v Davisovem pokalu

Ljubljana, 22. 09. 2010 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V belgijskem glavnem mestu Bruslju so danes izžrebali pare prvega kroga v teniškem tekmovanju za Davisov pokal v sezoni 2011. Slovencem, ki so se minuli teden z uspehom v Litvi uvrstili v prvo evroafriško skupino, je žreb namenil Finsko.

Blaž Trupej
Blaž Trupej FOTO: Damjan Žibert

Slovenci bodo gostitelji, dvoboj pa bo od 4. do 6. marca prihodnje leto.

Najboljši finski igralec je 29-letni Jarkko Nieminen, trenutno 62. igralec na lestvici ATP. Drugi Finci so za zdaj na lestvici uvrščeni pod 200. mesto.

Direktor Teniške zveze Slovenije (TZS) Zoran Kofol je ocenil, da je bil za slovenske reprezentante žreb zelo ugoden. "Z žrebom smo zelo zadovoljni. Vsekakor je to velika priložnost za zmago. Zdaj čakam, da se bo kapetan Blaž Trupej pogovoril z igralci, ki se bodo po vsej verjetnosti odločili za pesek. To pomeni, da bomo seveda morali pripraviti podlago. Zavedamo se, da smo zdaj na višji ravni tekmovanja, zato bodo tudi zahteve Mednarodne teniške zveze (ITF) večje – podobno kot v pokalu Fed," je uvodoma povedal Kofol in dodal: "Na žalost nasprotnik morda ni tako atraktiven, kot bi lahko bil, a sami nimamo ničesar proti, saj gremo na zmago. V bistvu smo poleg JAR dobili najugodnejši žreb za zmago, za obstanek v prvi evroafriški skupini."

Žreb so pozdravili tudi v taboru igralcev in vodstva; kapetan Blaž Trupej je dejal, da smo lahko zadovoljni z izžrebanim nasprotnikom: "Glede na to, kakšnega nasprotnika bi lahko dobili, smo lahko zadovoljni. Igrali bomo v dvorani, najverjetneje na pesku. Gre za dobrega nasprotnika, ki je premagljiv, zato se že veselim obračuna. Vemo, da imajo Finci v ekipi levičarja Nieminena, ki je bil nekoč že 13. igralec sveta, drugi njihov najboljši pa je bil nekoč odličen mladinec. Upam, da nam bo uspelo ostati v prvi evroafriški skupini; če ne v prvem poskusu, imamo še vedno možnost popravnega izpita."

Žreb so opravili tudi za svetovno skupino; Francija se bo v uvodnem krogu v gosteh pomerila s Avstrijo, Srbija pa na domačem igrišču z Indijo. Francija in Srbija sta se uvrstili v letošnji veliki finale Davisovega pokala.

Pari 1. kroga svetovne skupine Davisovega pokala 2011: Srbija – Indija, Švedska – Rusija, Češka – Kazahstan, Argentina – Romunija, Čile – ZDA, Belgija – Španija, Hrvaška – Nemčija, Avstrija – Francija.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.