Drugi športi

Slovenci do vrha napolnili mrežo Švice

Untersiggenthal, 09. 03. 2021 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska futsal reprezentanca je na peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v skupini 6 v Untersiggenthalu premagala Švico s kar 11:1. S hat-trickom se je izkazal Nejc Hozjan. Zadnjo tekmo kvalifikacij bo Slovenija igrala 12. aprila v Laškem proti Latviji.

Slovenci (na fotografiji Matej Fideršek) se iz Švice vračajo z visoko zmago.
Slovenci (na fotografiji Matej Fideršek) se iz Švice vračajo z visoko zmago. FOTO: Damjan Žibert

Izbranci Tomislava Horvata so na prvih štirih tekmah dvakrat tesno izgubili proti Špancem, v gosteh premagali Latvijo z 1:0, torkovega tekmeca pa v gosteh odpravili kar z 12:1. Tudi tokrat so Slovenci odločno začeli in že po 15 sekundah je za 1:0 zadel Alen Fetić. A že v isti minuti je Dylan Malta Barreira izid poravnal. Toda favorizirani Slovenci so v šesti minuti dvakrat zatresli švicarsko mrežo po zaslugi Igorja Osredkarja in Kristjana Čujca, v deseti pa je za 4:1 zadel še Nejc Hozjan, ki je v 15. minuti povišal na 5:1. Denis Totošković je minuto zatem zadel za 6:1.

V drugem polčasu so Slovenci le še potrdili visoko zmago – v 23. minuti je tretjič na tekmi zadel Hozjan, takoj zatem še Tilen Gajser in Žan Koren za 9:1, Totošković pa je v 26. minuti povišal na 10:1. Med strelce se je nato v 31. minuti še enkrat vpisal Gajser. Slovenija je tako zelo blizu novemu preboju na EP.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in v tujini. Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Kvalifikacije za EP 2022, skupina 6, izida:

Švica ‒ Slovenija 1:11 (1:6)
Barreira 1.; Fetić 1., Osredkar 6., Čujec 6., Hozjan 10., 15., 23., Totošković 16., 26., Koren 24., Gajser 23., 31.

Latvija ‒ Španija 1:12 (1:8)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.