Drugi športi

Slovenija za las ob finale, Španija boljša s 34:32

Stockholm, 24. 01. 2020 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sloveniji ni uspel veliki met in preboj v finale evropskega prvenstva. Španija je bila v polfinalu boljša s 34:32. Naši so zaostajali že za šest zadetkov, na koncu pa so znižali celo na gol zaostanka, a velikega preobrata jim le ni uspelo pripraviti. Upanje na medaljo pa še zdaleč ni izgubljeno. Četo Ljubomira Vranješa v soboto čaka tekma za tretje mesto z Norveško.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Slovenija za las ob finale
    03:33
    Iz 24UR ZVEČER: Slovenija za las ob finale
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s Tonetom Tisljem
    03:33
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s Tonetom Tisljem
Ljubomir Vranješ in varovanci so navdušili slovensko javnost s predstavami na letošnjem evropskem prvenstvu. V soboto bodo imeli priložnost za bron.
Ljubomir Vranješ in varovanci so navdušili slovensko javnost s predstavami na letošnjem evropskem prvenstvu. V soboto bodo imeli priložnost za bron. FOTO: Twitter

Začetna prednost naših 
Španci so imeli prvi napad na tekmi, v slovenskih vratih pa se je izkazal Klemen Ferlin. Na drugi strani je prvi gol na tekmi dosegel Blaž Blagotinšek, ki je v naslednjem napadu še povišal prednost. Raul Entrerrios je v peti minuti znižal na 1:2, le 20 sekund zatem pa je za izenačenje poskrbel Gedeon Guardiola. Španci so prvič povedli pri 4:3, ko je Ferlina ukanil Alex Dujshebaev. Na drugi strani je Enterrrios storil prekršek, zaradi katerega je moral počivati dve minuti, številčno prednost pa je izkoristil Dean Bombač. Blaž Janc se je zatem dvakrat zapored vpisal med strelce, s čimer je Slovenijo vrnil nazaj v prednost. 23-letni Brežičan je izkoristil neverjetno hitrost in obakrat zabil iz protinapada. 

Španci na plus 3 za prvo minuto odmora 
Med 18. in 19. minuto, ko je Slovenija zaigrala z igralcem manj, si je Španija prvič ustvarila prednost z dvema in nato še s tremi zadetki. Varovanci Ljubomira Vranješa so v napadu zaigrali brez vratarja, kar je z metom čez celotno igrišče izkoristil Jorge Maqueda. Ko je v naslednjem napadu v polno meril še Angel Fernandez Perez, se je Vranješ prvič na tekmi, pri 11:8, odločil za minuto odmora.

Po prekinitvi so Španci prvič povedli za štiri zadetke, nato pa so se slovenski rokometaši nekoliko prebudili in so nanizali nekaj zaporednih uspešnih napadov. A obramba preprosto ni bila na dovolj visokem nivoju, zato je razlika v 25. minuti še naprej znašala štiri zadetke. Jure Dolenec je v igri z igralcem več znižal na 16:13, a Španci so na drugi strani uspeli vrniti. Nato je Fernandez Perez ob branjenju z igralcem manj uspel ukrasti žogo, na drugi strani pa je sam v protinapadu poskrbel za prvo prednost petih zadetkov. Takšna je bila tudi razlika ob koncu prvega polčasa, bilo je 20:15.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi polčas se je za naše začel tako, kot se je končal prvi. Španci so bili še naprej boljši tekmec in po zadetku Aleixa Gomeza Abella so prvič povedli s šestimi goli prednosti. Nik Heningham in Janc sta nekaj minut kasneje poskrbela za znižanje na 23:19, kar je Slovencem vlilo nekaj upanja. Nasploh je bil Janc glavni razlog, da je Vranješeva četa še naprej držala stik s favoriziranimi Španci. V 43. minuti je s šestim zadetkom na tekmi razliko znova znižal na štiri, Bombač pa je v naslednjem napadu zadel za 26:23.

V zadnjih minutah skoraj do preobrata
Slabih deset minut pred koncem, ko je bila prednost Španije znova plus štiri, je Vranješ po vsej verjetnosti nekaj pripomnil enemu od sodnikov, zaradi česar je moral za dve minuti na klop eden od slovenskih rokometašev. Urh Kastelic je nato z odlično obrambo poskrbel, da se prednost ni ponovno povišala na pet, na drugi strani pa je Blagotinšek po podaji Mihe Zarabca prišel do svojega petega zadetka za 29:26. A kaj, ko je bila slovenska obramba še naprej preveč luknjasta. Španci so kot za šalo dosegali zadetke, tako da se Sloveniji kljub občutno boljši igri ni uspelo popolnoma približati. Vranješ se je pri 30:26 odločil za še drugo minuto odmora. 

Ko je Slovenija dvakrat zapored zapravila čista protinapada ob zaostanku s štirimi goli, se je zdelo, da je tekma odločena. A Cingesar in Nejc Cehte sta španskega selektorja prisilila v prekinitev, na semaforju pa je ob začetku 58. minute pisalo 32:30. Dolenec je nato tik pred iztekom 59. minute znižal na le gol zaostanka, a so rokometaši furije v zadnjem napadu unovčili vse svoje izkušnje. Zadnji žebelj v slovensko krsto je zabil Dujshebaev.

'Nismo bili na najvišjem nivoju'
"Imeli smo svoje priložnosti, a naša igra preprosto ni bila dovolj dobra za zmago. Zapravili smo preveč priložnosti, Španiji pa smo dovolili veliko lahkih golov. Nimam veliko za dodati. Če bi nam uspela najboljša tekma, bi imeli možnosti, tako pa smo pač izgubili," je takoj po tekmi razočarano povedal Dolenec.

V soboto našo izbrano vrsto čaka obračun z Norvežani, ki so v petek igrali 80 minut rokometa najvišje kakovosti proti Hrvatom in se bodo tako v manj kot 24 urah težko povsem fizično ter psihološko pobrali. To bi veljalo izkoristiti za četrto medaljo na velikih tekmovanjih v zgodovini slovenskega rokometa. 

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (219)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
25. 01. 2020 20.00
+1
ne, Slovenija ni za las ob finale. Slovenija nobeden trenutek na tej tekmi ni bila v položaju, da premaga Španijo. Žal smo tokrat bili enostavno nekonkurenčni...
Uporabnik1211614
25. 01. 2020 10.07
+9
Če s tako igro izgubiš za dva gola, potem veš kako slabi so Španci.
pinkopalinko333
25. 01. 2020 09.53
+16
Navijači? Košarka v Carigradu: 7000 Odbojka v Ljubljani: 12000 Rokomet v Stockholmu 10 (brez tisoč)! Toliko o popularnosti najuspešnejšega slovenskega športa z žogo. To je pač to! Hrvaške "Kauboje" pa je tribun podpirala nepregledna množica navijačev. Oddolžili so se jim z odlično igro in zmago. Čestitke sosedom.
MasteRbee
25. 01. 2020 09.47
-2
Z malo sreče, borbenostjo in znanjem smo prišli do četrtega mesta. ;)
Sortegilio
25. 01. 2020 09.39
+5
Vranjes je tako velik strateg, da mu igralci sestavljajo zadnje akcije. Sramota. Nobene avtoritete. Vujo je profesor zanj.
Sortegilio
25. 01. 2020 09.37
+9
Zamerim jim pomanjkanje želje in borbe, z izjemo Dolenca in še koga. Niso si zaslužili finala.
uporabnica1
25. 01. 2020 09.34
+8
Jutri pa privoščim Hrvatom, prikazali so dobro igro in si naslov zaslužijo, Španija me ni prepričala.
smajster
25. 01. 2020 10.22
+1
kako ne....španci so z izjemo zadnjih par minut praktično šolali naše kako se igra. Če zmagajo hrvate so si povsem zaslužili zlato. Celo prvenstvo igrajo dobro za razliko od naših ki malo ja malo ne
uporabnica1
25. 01. 2020 11.44
+1
Šolali? Španci so nas premagali le za dva gola z slabo igro naših. Španci so tudi imeli veliko sreče z odbitimi žogami, oni so samo izkoriščali naše napake, s svojo igro pa niso navdušili
smajster
25. 01. 2020 11.51
+2
vidi se da ne razumeš rokometa, to kar so oni do 50. minute počeli so sanje vsake rokometne reprezentance. popolna paraliza in zmeda v naši reprezentanci. Edina njihova slabost je da v končnici popustijo
DEEP
25. 01. 2020 09.31
+7
DEEP 25.01.2020, 9:30:38 Sodniki Španjolci ,v drugem polfinalo pa Španija ,Hrvati zmagali smo Norveško in sodnike ,to je bilo,dojaja!!😍💪✌
hirajem
25. 01. 2020 09.26
+8
Jaz kot pravi kauč selektor podpiram nase res vedno in povsod. Gledal sem rokometno reprezentanco in v dobrem in manj dobrem...samo odigrat polfinalno tekmo na tak nacin kot mi sinoci je pod vsakim nivojem. Pa sorry res. Kaj je obramba vceraj delala, kaj? Pa mi smo v enem polcasu polfinala prejeli 20 golov, brez kakrsnega koli odpora, brez zelje brez volje ker obramba je stvar zelje in volje. Imam obcutek da je priprava tekme z strani selektorja in sodelavcev. Poglejte na drug polfinalni par kako se igra obramba in kako se bori za dres in uspeh. V obeh mostvih je bilo videt odlocnostt, zeljo in pogum in ja dokler niso crknli si niso dali mira ne eni ne drugi. Tam je tekma koncala 23:23 v rednem delu a nasi sprehajaci pa kasirali 20 do polcasa!!! Upam da se zberemo danes in se postavimo mosko in vzamemo bron...tudi ce ga ne nic hudega uspeh je ogromen ze tako da smo med 4 samo si zelim da pokazemo borbo in zeljo ne pa da igramo kot vceraj prijateljsko tekmo! Srecno nasi!
hirajem
25. 01. 2020 09.28
+5
Obcutek da je priprava tekme selektorja z sodelavci bila zelo slaba in pod vsakim nivojem. Namesto da smo prisli na teren kot levi smo zgledali kot krotke miske
smajster
25. 01. 2020 09.37
-5
ma ni uspeh....če zej spet tako kot babe spušimo prot norvežanom smo luzerji....in posmeh vsem. Upam da so fantom zrasla čez noč jajca in da pokažejo borbenost in zadetke. Včeraj ni bila prijateljska tekma, bila je španska telenovela naši bedaki pa so igrali njihovo muziko....pa bi lahko bili boljši, ker so tud španci naredil veliko napak.
uporabnica1
25. 01. 2020 10.02
-2
Luzer si ti, ki si zdraviš komplekse s takim žaljenjem športnikov
hirajem
25. 01. 2020 10.20
+1
Smajster ja uspeh je bit med 4 v Evropi. Pika stop!
smajster
25. 01. 2020 11.55
+2
ja glede na to, kakšno evforijo smo imel par dni nazaj to ni noben uspeh...Edini uspeh bo če premagamo norvežane, drugače pa je 4. mesto samo nekej na papirju v realnosti pa en cel kup bolečih porazov.....
bmwgs
25. 01. 2020 09.26
+4
Hrvati so dobro in hrabro igrali , ampak kolikokrat so bili v preteklosti tako blizu pa so izgubili, sedaj je mogoče prišel čas , da bodo postali prvaki. Naši igrajo tako v predskupini odlično čeprav je bilo malo pomoči Portugalske ,kaj vse pa bodo naredili sedaj a bodo tretji ali pa četrti je pa odvisno tudi od malo sreče ,kajti norvežani so odlično pripravljeni . Ampak fantje si zaslužijo da navijamo za njih .
hirajem
25. 01. 2020 10.22
+2
Kot poznam Hrvate so vceraj verjetno proslavili in zdej bo euforija na neslucenem nivoju in bodo v nedeljo zgoreli v zelji! Vedno se jim to zgodi. No ce prelomijo pa jim kapo dol. Res sjajna borba vceraj!
uporabnica1
25. 01. 2020 09.23
+6
Porazi so sestavni del športa, žal ne gre zmeraj! Boli pa, ker je bila to velika priložnost in Španija dejansko ni nič posebnega, samo izkoriščala je naše "osnovnošolske" napake. Voljo, energijo ste pokazala samo Janc in Dolenec, ostali pa so delovali precej zaspani. Škoda, Bombač tudi ni imel svojega dne, ampak glave pokonci, že tako smo prišli daleč in nihče pred EP ni pričakoval polfinala! Gremo naši po bron💪🇸🇮
Uporabnik1842873
25. 01. 2020 09.22
+1
slovenci so se usrali.Tipicno. A kaj pricakovati o d takih ki imajo take "vojake"? Muahahaha
einemeister
25. 01. 2020 10.47
-1
Ti pjevaću, koliko na dan zaslužiš na Aberstraße v Munchnu?
DEEP
25. 01. 2020 09.21
+2
Ebiga ,skus vam drugi pomagali da sta pršli v p.f. in zdej smo ugotovili da sta dajansko vi EGZOTIK!!
Castrum
25. 01. 2020 09.19
+1
Žacu, nisem hrvat, da bi bil hinavec, ok? Moja čestitka je iskrena in korektna. Lahko ponovim - čestitke Hrvatom za hrabro zmago!
Žac
25. 01. 2020 10.05
+0
Največji hinavec si od teh katere sploh poznam. A ti bereš tu komentarje? Po kdo je večji hinavec. Pa še to,vidim da se pogosto sprehajaš po hrvaških komentatorskih portalih. Direktno tam provociraš. Berem tako da mi ne moreš nič zanikati. Sploh ne nasedajo na tvojr provokacije. In pohvala za lepo Hrvaščino.
einemeister
25. 01. 2020 09.15
+1
Štiri brezvezne "empty goal" smo dobili, no tri manj in bi zmagali, ne vem zakaj se poslužujejo te butaste taktike.
Uporabnik1842873
25. 01. 2020 09.13
+4
Castrum kje si? Si se skril kot slovenski "vojaki"?
Castrum
25. 01. 2020 08.57
+4
Aja, pa da ne pozabim, čestitke namiznotenisačem za uvrstitev na Olimpijske igre 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🏆
Castrum
25. 01. 2020 08.55
+7
"An eagle has landed". .. Sodnika? Slaba, zelo slaba ne pa krivca za poraz. Katastrofalen prvi polčas in kljub zmagi v drugem to ni bilo dovolj. Obramba v prvem polčasu popolnoma odppvedala, 20 golov smo prejeli!!! Gremo dalje...... Aja, pa čestitke Hrvatom za hrabro zmago👍
Žac
25. 01. 2020 09.07
+4
Tesko si to dal ven. Hinavska cestitka z figo v zepu.
Uporabnik1842873
25. 01. 2020 09.13
+2
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAAH
Klavdij Volk
25. 01. 2020 08.50
+11
Že v kvalifikacijah bi morali premagati Madžare in ne špekulirat.Vranješ je rekel po tekmi z Norveško,da je je bila to najljubši poraz v njegovem življenju.Kaj je mislil z tem,da bodo naši dobili špance in jih premagali.Malo morgen.In sedaj jim bodo Norvežani še enkrat dali lekcijo rokometa.
Sortegilio
25. 01. 2020 09.38
Vranjes je povprečen trener brez presežkov v trenerske poslu. Vujo je zanj profesor.
Vitruvio
25. 01. 2020 08.46
+10
Niso krivi sodniki ! Strategija je bila napačna enako kot proti Madžarom . Igro je potrebno prilagajati pravočasno in poizkusiti z menjavami igralcev .