Drugi športi

Slovenci se ne bojijo Špancev: Nadgraditi moramo predstavo s prve tekme

Laško, 05. 03. 2021 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska futsal reprezentanca se je zbrala v Laškem, kjer so varovanci selektorja Tomislava Horvata že opravili nekaj treningov pred kvalifikacijsko tekmo z nekdanjimi evropskimi in svetovnimi prvaki Španci. Gre za tekmo 4. kroga kvalifikacij za EP 2022.

Tomislav Horvat
Tomislav Horvat FOTO: NZS

V Sloveniji gostuje Španija, sedemkratna evropska prvakinja. "Uvodni trening je vedno fizično intenziven, zlasti tekaško, petek pa bo namenjen taktiki. Pripravili smo se, analizirali smo prvo tekmo s Španijo," je za uradno spletno stran NZS uvodoma povedal selektor Tomi Horvat.

Slovenija in Španija sta doslej odigrali 17 tekem (zmaga Slovenije, dva remija in 14 zmag Španije). Naša reprezentanca je prvo in edino zmago dosegla leta 2016 v dodatnih kvalifikacijah za SP 2016, gol za 1:0 je prispeval Alen Fetić.

 "Seveda si želimo ponoviti igro, kakršna je bila v Madridu, ob tem pa nočemo ponoviti napak, ki smo jih storili pri prvih dveh golih Špancev. Potem bomo lahko tudi rezultatsko uspešni,“ nadaljuje slovenski selektor. "Španci igrajo specifično obrambo, ki se je držijo. To počnejo zelo kvalitetno. Zato bomo morali biti tudi mi na zelo visoki ravni v trenutku, ko bo priložnost za našo igro v napadu, ko se bo ponudila prava situacija. Ko sva si z mojim pomočnikom ogledala prvo tekmo v Španiji, sva prišla do zaključka, da bomo lahko v Laškem v napadu naredili kakšno stvar več," je za spletno stran krovne Zveze še dejal Horvat. "Španija je tudi ekipa, ki ne popušča, pa če izgublja ali vodi. Škoda je le, ker smo na prvi tekmi zapravili vodstvo 1:0 in gol za izenačenje dobili še pred koncem prvega polčasa. Morda bi bili Španci kaj bolj nervozni, če bi zaostajali. A to zdaj ni pomembno, v našem fokusu je jutrišnja tekma," za spletno stran NZS še pove Horvat.

Alen Fetić
Alen Fetić FOTO: Damjan Žibert

Španija je prišla v Slovenijo v nekoliko drugačni postavi od tiste na prvi tekmi. "Vsi vemo, da ima Španija toliko vrhunskih igralcev, da je bila vrhunska takrat in vrhunska je tudi zdaj. Te spremembe ne spreminjajo dejstva. Morda je drugače le to, da so se vrnili igralci, ki so nekoliko bolj izkušeni. Proti Španiji je vedno težko, ne glede na to, kdo bo igral. Je pa naša ekipa v Španiji dokazala, da lahko odigra odlično tekmo. Želim si, da bi to ponovili," je pristavil Horvat, ki je vesel, da reprezentanti igrajo in branijo na visoki ravni. Prav tako pa je vesel, ker se v ekipo po nizu smole vrača Gašper Vrhovec, ki bo igral 84. tekmo za člane Slovenije, dosegel pa je že 42 golov. "Gašper Vrhovec je izkušen igralec, ki ima za sabo številna prvenstva in izkušnje s tako zahtevnih tekem, na katerih moraš biti pameten in ne smeš delati nepotrebnih napak," je zaključil selektor.

Slovenija za kvalifikacijski tekmi:
Denis Totošković (Genova ITA), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli ITA), Žan Koren (Pordenone ITA), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska HRV), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Igor Bratić (FC Litija), Matej Fideršek (FC Litija), Gašper Vrhovec (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saints Pagnano ITA) in Tilen Gajser (FC Ptuj).

V pričakovanju 269. tekme
Slovenija je zabeležila 268 uradnih tekem, prišla je do 120 zmag, 41 remijev in 107 porazov. Igor Osredkar je s 161 nastopi in 81 goli rekorder reprezentance po številu nastopov in doseženih golov v dresu Slovenije. Slovenija je do sedaj šestkrat igrala na evropskih prvenstvih (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018).

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.