Drugi športi

Slovenci v izolaciji na Poljskem, Janežič in Šutejeva bosta nastopila

Torun, 06. 03. 2021 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., J.K., STA
Komentarji
1

Slovenska atletska reprezentanca je na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu v izolaciji zaradi pozitivnega primera v ekipi, je povedal direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša.

Tina Šutej
Tina Šutej FOTO: Aljoša Kravanja
Slovenski atlet Luka Janežič bo v poljskem Torunu lahko nastopil v finalu teka na 400 metrov na dvoranskem evropskem prvenstvu. Njegov drugi test je bil namreč negativen, so sporočili pri Atletski zvezi Slovenije (AZS). Na drugem testu je bila negativna tudi Tina Šutej, je povedal direktor AZS Nejc Jeraša, in bo tako lahko tekmovala v finalu skoka s palico, kjer je med favoritinjami za najvišja mesta. Pozno popoldne so v slovenski ekipi dobili še zeleno luč za Janežiča, najboljšega slovenskega atleta zadnjih let, ki je sicer bil na startnem seznamu finala na 400 m, a so morali v ekipi čakati na izvid testa.

"Ekipa je bila v petek na testiranjih, rezultate, negativne, razen enega pozitivnega, pa smo dobili šele ob enih zjutraj. Kljub trudu potem osebja za drugo testiranje nismo dobili. Danes so ponovno testirali vse tiste, ki bi morali nastopiti v današnjem programu, na izide testov še čakamo. Ostale bodo prav tako testirali še enkrat," je dodal Nejc Jeraša. Petkova prva testiranja reprezentance so bila negativna, pozitiven je bil le fizioterapevt Khalid Nasif, ki pa je bil pred odhodom na EP že cepljen, je pojasnil Jeraša.

Zadnja iz slovenske vrste je drugi dan prvenstva nastopila Lia Apostolovski in bila deveta v kvalifikacijah skoka v višino, pred tem si je finale na 400 m zagotovil Luka Janežič, na 800 m je v kvalifikacijah tekel tudi Žan Rudolf. Tilen Ovniček bi še moral na tekmovališče, predzadnji dan EP, nekaj po deseti uri. A ni mogel nastopiti v prvem krogu kvalifikacij na 60 m.

Neja Filipič po negativnem testu na tekmovališču EP v troskoku
Celotna slovenska atletska reprezentanca na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu je bila nekaj časa v izolaciji zaradi pozitivnega primera v ekipi, kot prva pa je nato na tekmovališče po negativnem testu prišla Neja Filipič. Poleg njenega sta bila vprašljiva še nastopa dveh slovenskih v finalistov. Filipičeva se je uvrstila v nedeljski finalu troskoka. Skočila je 14,09 m in se s šestim izidom uvrstila v finale, ki bo v nedeljo. To ji je uspelo kljub stresu, saj zaradi pozitivnega primera za novi koronavirus v ekipi do zadnjega ni vedela, če bo lahko nastopila.

Tina Šutej je bila na drugem testu negativna, je povedal direktor Jeraša, in bo tako tekmovala v finalu skoka s palico. Je med favoritinjami za najvišja mesta. Luka Janežič, najboljši slovenski atlet zadnjih let, pa je na startni listi finala na 400 m.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medus
06. 03. 2021 13.20
+1
ne razumem zakaj se sploh testirajo