Drugi športi

Slovenci v Poreču proti Hrvatom in Črnogorcem: 'To so vedno tekme na nož'

Poreč, 05. 01. 2024 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo konec tega tedna preživela v Poreču. Na povabilo Hrvaške rokometne zveze bo zaigrala na turnirju Croatia Cup. Poleg gostiteljev bodo njeni tekmeci še Črnogorci.

Blaž Blagotinšek
Blaž Blagotinšek FOTO: Damjan Žibert

Slovenski rokometaši se mudijo na sklepnih pripravah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. S prvim delom so opravili v zadnjih dneh minulega leta, po krajšem novoletnem premoru pa so se na treningih, tokrat v Ljubljani, znova zbrali minuli torek.

Ta konec tedna jih v sklopu priprav čakata zadnja pripravljalna preizkusa. V petek se bo v dvorani Žatika v Poreču pomerila s Črno goro, dan kasneje pa še s Hrvaško. Obe tekmi se bosta začeli ob 17. uri. "Tekme proti takšnim tekmecem so vedno nekaj posebnega, vedno gre na nož, saj si vsaka ekipa želi zmage. Oba preizkusa nam bosta prišla še kako prav, saj bomo lahko videli, kakšna je naša pripravljenost," je pred potjo na turnir dejal levokrilni rokometaš Tadej Mazej. "Turnir v Poreču bo dobra generalka pred evropskim prvenstvom. Čakata nas dve zahtevni tekmi v dveh dneh. Nič drugače ne bo kmalu v Berlinu, kjer nas čaka težko delo," je za uradno spletno stran RZS dodal krožni napadalec Blaž Blagotinšek.

V Poreču bo zadnje odgovore pred odhodom v nemško prestolnico, kamor se bo slovenska vrsta podala v torek, iskal tudi selektor Uroš Zorman. "Priložnost bomo skušali nameniti vsem igralcem in iz tekem iztržiti čim več. Pomembno bo, kako uspešne bodo naše kombinacije v obrambi in napadu. Na višjo raven bomo skušali dvigniti tudi moralo. Tekmi bosta pripravljalni, a po drugi strani ti vsaka zmaga prinese dodatno samozavest in dobro razpoloženje," je misli strnil Zorman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenija se bo na pot v hrvaško Istro podala z 20 rokometaši. Med njimi ne bo desnega zunanjega rokometaša Tadeja Kljuna, ki je v četrtek zaključil s pripravami.

V Nemčiji uvodni nastop med evropsko elito slovensko vrsto čaka čez teden dni, ko se bo ob 18. uri pomerila s Ferskimi otoki. Z vmesnima dnevoma premora bosta v Berlinu v soboto in ponedeljek sledili še tekmi s Poljsko in Norveško. V drugi del tekmovanja, ki bo prinesel selitev v Hamburg, bosta napredovali dve najboljši reprezentanci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zagorciko
05. 01. 2024 15.23
Da ne bo na koncu prvenstva odlično 7 mesto. Kolajna in nič manj!!!
zmerni pesimist
05. 01. 2024 14.39