Drugi športi

Olimpijske in svetovne prvakinje v nadaljevanju strle slovenski oreh

Velenje, 29. 02. 2024 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan, Matic Flajšman, STA
Komentarji
6

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odigrala prvo od dveh tekem v tem tednu v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti aktualnim olimpijskim in svetovnim prvakinjam Francozinjam. V Rdeči dvorani so ob velikem zanimanju namestili še dodatno tribuno, dvorana je bila nabito polna. Dvoboj ekip, ki sta v prvih dveh krogih zmagali, so dobile Francozinje (35:20). Slovenke so pokazale dva povsem različna obraza. Naravnost odličen prvi polčas in katastrofalen drugi.

Več videovsebin
  • Pogovor z Natašo Ljepojo po porazu s Francozinjami
    01:59
    Pogovor z Natašo Ljepojo po porazu s Francozinjami
  • Pogovor z vratarko Amro Pandžić
    01:57
    Pogovor z vratarko Amro Pandžić
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prvenstvo stare celine, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom potekalo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, se neposredno uvrstita najboljši reprezentanci vsake izmed osmih skupin. Napredovale bodo tudi najboljše štiri tretjeuvrščene zasedbe.

Slovenke so po zaslugi sprva razpoložene Amre Pandžić med vratnicama in Ane Gros v napadu v prvem delu prvega polčasa večinoma vodile z golom prednosti, v 12. minuti pa jo povišale na +2 po prvi uspešno izvedeni sedemmetrovki.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Svetovne in olimpijske prvakinje so se v napadu nekaj časa še mučile, Slovenke prav tako, a so domače našle vsaj nekaj prostora ob igri na krožno napadalko. Napake v igri so nato botrovale francoskemu izenačenju na 7:7, strnjena obramba gostij na čelu z razpoloženo vratarko Lauro Glauser pa njihovem vodstvu.

Enega od redkih slovenskih zadetkov v drugem delu prvega polčasa je dosegla tudi povratnica v reprezentanco Elizabeth Omoregie za 10:11. Slovenke so potrebovale nekaj časa, da so znova našle strelski ritem, ob koncu polčasa pa imele priložnost, da izenačijo, a je Barbara Lazović zgrešila. Na veliki odmor so slovenske rokometašice odšle z zaostankom dveh golov (11:13).

Slovenija vs Francija
Slovenija vs Francija FOTO: Sofascore.com

Drugi del so gostje odprle precej bolje in po golu Tamare Horacek povedle s 16:12. Francozinje so izkoristile predvsem široko klop in ohranjale visok ritem. Prvič so na +5 ušle v 37. minuti, drugič po tehnični napaki minuto kasneje, kar je Dragana Adžića prisililo v minuto odmora.

Selektor Slovenije je nato v igro vrnil Ano Gros, v vratih pa poskusil z Majo Vojnovič. V slovenski igri je nekaj časa delovalo predvsem iskanje krožne napadalke Nataše Ljepoja, po njenem zgrešenem strelu pa so gostje v protinapadu povedle za sedem golov (24:17). "Proti olimpijskim in svetovnim prvakinjam ni dovolj dobrih 30 minut, tekmice so vseh 60 minut igrale na polno, saj imajo širino, igralke so kakovostne. Naš prvi polčas je bil na primerni ravni, nato pa se je povsem ustavilo, mentalno smo padli in tudi fizično nismo zdržali vseh 60 minut. Vse težave, s katerimi smo se spopadali v pripravah, so se nam vrnile. Za tako visok poraz in pripravo na tekmo prevzemam odgovornost," je po visokem porazu v Velenju dejal selektor Adžić.

Olivier Krumbholz
Olivier Krumbholz FOTO: Damjan Žibert

Poti nazaj ni bilo več, morala je bila na dnu, Francozinje pa so imele še naprej odgovor na vsako slovensko potezo. Še naprej so zadevale tako iz postavljenih napadov kot protinapadov, razlika pa je na koncu znašala kar 15 golov.

V slovenski zasedbi je bila najboljša strelka Gros s šestimi goli, Ljepoja in Varagić sta dodali po štiri. Pri Francozinjah se je z vsaj po dvema goloma med strelke vpisalo kar enajst igralk, pet sta jih dali Laura Flippes in Lucie Granier.

Izid, Velenje: kvalifikacije za EP, ženske, 3. krog:              
Slovenija - Francija 20:35 (11:13)
Slovenija: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 1, Gros 6 (2), Omoregie 1, Marković, Spreitzer, Stanko, A. Abina 1, Mavsar 2, Ljepoja 4, Varagić 4, Lazović, Svetik 1, Hrvatin, E. Abina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
29. 02. 2024 20.53
pa kaj bluzi vedno s tem prevzemanjem odgovornosti, saj zgodi se pa nič....
inside1
29. 02. 2024 20.50
to je že bolezen pri nas, toplo hladno na vsaki tekmi. Čas je že, da se tega Adžiča pošlje dol nazaj. Okužil slovenski rokomet rezultatov pa ni, ne tu ne tam.
zani10
29. 02. 2024 20.05
+2
Slabse tekme se nism gledu, kdo placuje te slovenske rokometasice, na celu grosove, se ma za najbol pametno k brt…
športnik66
29. 02. 2024 19.23
+2
Slaba igra naših punc. Igrale brez naboja, visoki streli/premalo strelov na odboj od tal. Žal mi je gledalcev, ki so za tako tekmo karto kupili.
Fročonski
29. 02. 2024 19.13
+1
Kje so sedaj naslovi "Francija pometla s Slovenkami" Ali "Francija ugnala SLovenke" ,itd itd?
spoštovanje
29. 02. 2024 19.16
+1
če bi bilo drugače bi bila to senzacija, tako pa.....