Drugi športi

Slovenka na poti do senzacionalnega dosežka v golfu

New York, 22. 05. 2021 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska golfistka Ana Belac je na dobri poti do največjega uspeha slovenskega golfa. Po dveh rundah turnirja serije LPGA v Williamsburgu z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev je na drugem mestu z zgolj udarcem zaostanka za vodilno Sarah Kemp iz Avstralije.

Ana Belac
Ana Belac FOTO: GZS

Ana Belac je oddala seštevni kartici z rezultatoma 70 in 67 udarcev, tako da si s petimi udarci pod parom igrišča deli drugo mesto z nekdanjo številko ena svetovnega golfa, Američanko Stacy Lewis, in njeno rojakinjo Jessico Kordo. Na petem mestu z –4 je pet igralk, med njimi je tudi trenutno tretja igralka s svetovne lestvice Sei Young Kim iz Južne Koreje. Pred igralkami sta še dva kroga po 18 lukenj. Za 24-letno igralko iz Portoroža, zmagovalko skupne razvrstitve lanske turneje Symetra, ki je vstopna točka za serijo LPGA, je to prva uvrstitev v finalni del oziroma rez na najelitnejši turneji za profesionalne igralke golfa (Ladies Professional Golf Association). Doslej je nastopila na treh turnirjih LPGA, vključno z odprtim prvenstvom ZDA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ana Belac, trenutno 514. igralka na svetu, bi si z uvrstitvijo med prvih deset na turnirju Pure Silk v ameriški zvezni državi Virginija na stežaj odprla vrata do olimpijskih iger v Tokiu. Za dve mesti za Slovenijo se potegujeta še Pia Babnik (448.) in Katja Pogačar (552.).

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cene Urban?i?
22. 05. 2021 09.32
+2
Psihični pritisk proti koncu turnirja bo velik.
Kritikizštajerske
22. 05. 2021 09.02
+2
Super…sedaj pa na zmago💪
rjurij
22. 05. 2021 08.28
+1
Sicer ne gledam golfa, ampak svaka čast vsem trem dekletom.